Keskustelut Tekniikka Patu Prosessori, Ostetaan

Tämä aihe sisältää 65 vastausta, 17 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Jätkä 5 kuukautta, 2 viikkoa sitten.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 65)
 • Patu Prosessori, Ostetaan

  Olisiko kenelläkään joutilaana  Patun prosessoria, joko sykevetoista tai rullilla olevaa. Tulis lähinnä polttopuun tekoon ja pieniin hankinta hakkuisiin. En ole etsimässä mitään 10000 € konetta joten ylihinnoitellut tarjoukset voi unohtaa. Tarjoa.

 • Rane2

  Ruotsalaiset tekee vielä rullavetoista Hyproa.Ongelma markkinoinnin kannalta on että siitä joutuu maksamaan n.50 000 euroa ja silti on kyykistyttävä moottorisahan kanssa puun tyvelle.

  Jätkä

  Eräs kone-esittelijä tokaisi kerran. että :”Run””eilla ei ole perillisiä”.  Ero Patun ja Hypron välillä on merkiitävän suuri.

  Jos urakoinnin aloittamisesta on suunnitelmia, niinnkannattaisi muistaa konekouluissa moneen kertaan esitetty ”viisaus”: Hinta ei ole ratkaiseva, vaan tuottavuus.

  Jätkä

  Nettikoneessa mm on myynnissä Koura-harvesteria. Ponsse H 60. edullisesti, mutta se vaatisi hyvän kuormaimen. Sellaista minä ponkaisisin katsomaan, jos olisi tuollaiset mietteet   ID 1749345

  Mottimasa Mottimasa

  Ei tuolla vehkeellä kyllä tulosta tehä. Jos on tarve koneellistaa niin kannattaa ostaa ennemmin pieni käytetty motonetistä. Kerran yksi isäntä laittoi 05 Valmetin perään vähän ulottuvamman kuormaimen ja siihen hakkuupään, kävin katsomassa kun sillä tukkikuusikossa ähräsi, varsin hidasta oli se töskäys, moottorisahalla olisi saman sahannut päivässä. Eihän sillä tietysti kipeäksi tule muutakuin pää, mutta kyllä nämä kuuluvat osioon tuottamattomat lelut.

  topintam topintam

  Myynnissä eip ole, mutta omassa 805valmeetsissa kiikkuu patu 30 rullaprosessori, 750 kuormaaja takasillassa ja on siihen patun kaatopääkin. Sen käyttö on tosin jäänyt vähiin,,kokopuuna energipuu sahuutuksia jonkiin verran. Omiin tarpeisiin harventelee ja polttopuutarpeet hankkii nätteihin kourakasoihin.

  Sahan kanssa mukavampi valita poistettavat ja käsittellä isot kierot ja jotensakkiin hankalat tapaukset. Laatukin tulee 3x parempi kun katselee useammalta kantilta.

  Tuossa kärryhommassa ei ole sitten ihan mitään järkeä lähteä prosessoria siihen edes suunnittelemaan. Kaikesta saa heti 2x vaikeampaa ja tahtikin taantuu että sahamies hinkkaa edelle. Puiden näkeminen, käsittely ja siirtely vaikeutuu eikä ”pistoja” ajouralta voi eikä sovi tekemään. Mutta olisihan se jonkinlaista terapiaa sekin.

  Kyllähän tuo mukavasti jouduttaa ja tehoa on riittämiin. Pakkasen turvin menee melkoiset turilaat läpi eikä kuluta peruskonetta. 1200prm riittää ja välillä tarjota 1400 jos vähän tuuheampaa tarjolla.

  Tuossa uudemmassa valtrassa 540rpm eco ulosotto niin luulempa että pienillä virityksillä prosessorista saa kuormaajallekkin 90/l  tuoton ja pyörittämiseen riittää 1000rpm eli lähes tyhjäkäynnillä heiluu varmasti riittämiin. Saap nähdä koska sen siihen saa kiinni ja kokeiluun.

   

   

   

  topintam topintam

  Jaa tuohon oli joku ennemmin tuottavuudesta maininnut mitä en huomannutkaat…sehän riippuu puun tilavuudesta.

  Tuolla rullavetoisella käsittelen päivässä semmoisen neljän tankin kaatamiset. Aamusta kaatelen 2 tankkia ja hyppään traktoriin palauttelemaan ja sitten toiset 2. Kovin paljoa ei kannate kaadella valmiiksi että muistaa miten on työjärjestyksen suunnitellut.

  Mitä isompaa metsä sen kauemmas sahajamppaa jätättää tuotoksessa. Ja onhan ne ajettavakin,, 30% ainakin tulee nopsempaa mitä oman moottorisahuun jäljiltä johtuen suuremmista kasoista.

   

   

  Jätkä

  Prosessorit ovat menneen talven lumia. Kärryperiaatetta ei käsitä kukaan, joka ei ole häntäohjausta nähnyt.Kärry, jonka pyörä tulee ääriasentoon käännettynä käytännössä traktorin takapyörään kiinni on pätevä alusta metsäkoneeseen, kun vielä etuakselista edes pyörät otetaan pois.

  Tosin käytetyn ”oikean ” metsäkoneen saa lähes ilmaiseksi ja kun siihen tehdään kattava huolto, niin on kone, joka ehkä joskus tienaa hintansa.

  Hakkuukoneessa pitäisi olla kuormantunteva hydraylipumppu ja se yhistettynä kaasupolkimeen, jolloin moottori vastaisi kuormitukseen nöyrästi ja välillä pyörisi aivan tyhjäkäynnillä.

  Maataloustraktorien lisävarusteet metsäkäyttöön on lähinnä sarjassa isäntälinjan koneet, Vertaa moottorisaha, jonka hinta kaupassa on alle kolmesataa ja joilla yritetään tehdä niin kauan, kuin perämetsässä on vastaavaa.

  JaniHämäläinen

  Kyllä käy nyt masentamaan nämä ammattimiesten kommentit kuinka kannattamaton ja huono investointi tuollainen prosessori onkaan….pitänee unohtaa koko homma…myydä nykyisetkin konehet pois moottorisahaa myöten kun ei tämä metsänhoito ja polttorangan keruu ole tehokasta ja taloudellisesti kannattavaa….antaa metsän kasvaa ja taimikoiden työntää viitaa…..hyvä siitä tulee…on sitten aikanaan seuraavien sukupolvien hyvä toteuttaa tehometsätaloutta kannattavalla tasolla ja koneilla…. ;-))

  Jätkä

  Älä Jani masennu. Ole riemuissasi, jos olet päässyt koneen ostokuumeesta yli. Maataloustraktoriin ympättyjen hakkuukoneiden käyttäjää urakoinnissa en tieä yhtään. Sellaisia kyllä, jotka tekevät tuollaisella rimpulalla omassa metsässän koitohakkuita, perustuen kokolailla klapien ja polttohakkeen tekoon.

  Molemmat tavarat käyvät hyvin kauppaansa, muuta tuosta pariskunnasta pitää sanoa, että molemmilla on vakituinen palkkatyö, Lisäksi on maatilamatkailuun ja tapahtumiin liittyvää toimintaa. Myös häät ja koulutustilaisuudet järjestyvät heidän tiloissaan.

  Koitin tiedustella puusta tuolla keinolla saatavaa hintaa ja hän ei sitä sanonut, mutta ”Ei kannata myydä pikkutukkinakaan”  (epäilen kyllä)

  Joka vuosi myynyt klapeja 500 – 1000 i-kuutiota. Hakkeet päälle, Töitä painaa kuin Jeessi, mutta sillä erotuksella, että myös tapahtuu…

  Jätkä

  Yksi juttu kannattaa muistaa, jos haluaa laittaa hakkuukonet – jonkinlaista: Mittalaite pitää olla hyvin tarkka, jos haluaa myydä tukkinsa nykyaikaiselle sahalaitokselle. Edellyttävät sangen tarkkaa pituusmittausta ja katkontaa.

  Siihen ei vanhat, eikä vaatimattomat koneet pysty. Eli pitää keskittyä kuitupuun tekoon ja ehkä kuormainvaakamittaukseen, ellei tehasmittaan asti…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 65)