Keskustelut Puukauppa PEFC-kriteerit ja siemenpuut

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)
 • PEFC-kriteerit ja siemenpuut

  Olisi aika poistaa siemenpuut aukolta, joka on kaadettu vanhojen PEFC-kriteerien aikana. Esteeksi saattoivat tulla tänä vuonna voimaan astuneet kriteerit. Niiden mukaan hehtaaria kohden isoja puita olisi jätettävä kaksikymmentä entisen kymmenen sijaan. Siemenpuiden poisto pudottaisi määrän sinne rajalle, ehkä hieman alle ja ostaja empii. Onko tosiaan niin, että uudet kriteerit ajavat tässä vanhojen yli?

  Jätin siemenpuiksi mäntyä, jotta aukolle saisi sekapuuston. Tilannetta sekoittaa, että aukolle on istutettu myös kuusta. Olisin pyytänyt jättämään rahallisesti vähemmän arvokasta puustoa pystyyn päätehakkuussa, jos olisin osannut ennakoida tällaisen sotkun.

 • Metsuri motokuski

  Ymmärtääkseni kun poistat puita (suoritat hakkuuta) niin nykyisten sääntöjen mukaan pitäisi mennä. Tuo on kyllä totta että säästöpuihin kyllä kannattaa perehtyä mitä säästöpuiksi jättää. FSC on vielä raadollisempi noiden puiden osalta. Jos siellä sattuisi olemaan kuivasia niin ne lasketaan mukaan säästöpuihin.

  mehtäukko

  Olisiko tuo niin, että ”siirtymä-aikana” uusi laki on pakollinen?

  Panu Panu

  Jos kyseessä tosiaan on rajatapaus niin sittenhän tämä ei ole iso asia vaikka sinne pari siemenpuuta / ha jätettäisiin pystyyn.

  Ola_Pallonivel

  Yhdistä kauppaan jokin toinen kuvio ja jätä ne jättöpuut sinne toiselle kuviolle.

  Visakallo Visakallo

  Sotkusta puheenollen, eilisen myräkän jäljiltä sitä näytti olevan tuoreella FSC-aukolla. Yli puolet säästöpuista on nyt nutullaan! Voi vain kuvitella, minkälaista sellaisella alueella on jatkossa tehdä raivauksia!

  Metsuri motokuski

  Luonto teki sen mitä haluttiinkin.  Myrsky teki lahopuualueen säästöpuista. Sehän säästöpuiden tarkoitus onkin. Varmasti tulee jatkossa haittaamaan raivausta ja pitkään.

  arto arto

  Säästö puurymhiä ei raivata sertin mukaan eli jää riistatiheiköksi.

  Visakallo Visakallo

  Tähän asti suuret taimikkokuviot ovat reunoja lukuun ottamatta melko hyvin säästyneet hirvituhoilta. Nyt alueitten sisään syntyvät riistatiheiköt laajentavat hirvituhot koko alueelle. Jos mäntyjä ja koivuja yleensäkään aiotaan kasvattaa tässä maassa, ei nykyisetkään hirvielänkannat tule jatkossa kysymykseen.

  pihkatappi pihkatappi

  Jos säästöpuut ovat pitkiä ja säästöpuuryhmä kaistaleen mallinen, voi myrskyn jälkeen säästöpuut olla suureltaosin varsinaisen alueen ulkopuolella. Järeiden maapuiden lähietäisyydeltä ei saa raivata Fsc sertissä. Laajeneeko säästöpuuryhmän koko puiden peittävän pinta-alan kokoiseksi. Ei noissa puiden väleissä oikein järkevästi mitään voi kasvattaa, jos ei risujen raivuuta tehdä.

  Kannattaisi kaataa nuo säästpuut jo päätehakkuun yhteydessä valmiiksi pötkölleen maatumaan, jättää vain parin metrin kannot ja muodostaa rungoista yhtenäisen rydön. Tuo kun puskittuu, se on ötököiden ja lintujen paratiisi, eikä kukaan vahingossa raivaa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  FSC-säännöt eivät vaikuta kaikin osin lahopuun lisäämiseen kannustavilta. Onhan saatu lisähinta varmasti uhrausten arvoinen?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 30)