Keskustelut Puukauppa Perikunta toisen osakkaan tilalle metsäyhtymässä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Perikunta toisen osakkaan tilalle metsäyhtymässä

    Millaisia kokemuksia tai tietoa on kahden henkilön metsäyhtymästä joista toinen osakas kuolee ja hänen tilalle tulee perikunta johon kuuluu myös jäljelle jäänyt toinen osakas. Yhtymässä tehtiin päätehakkuu molempien osakkaiden toimesta ja kauppaan sovittiin hakkuutähteiden kerääminen seuraavana vuonna, se siirtyi ostajan vetäytymisen vuoksi vuodella eteenpäin. Nyt perikunnan muut osakkaat ovat kieltäneet kaikenlaisen toiminnan hakkuaukolla joten hakkuutähteitä ei päästä keräämään eikä taimia istuttamaan. On uhkailtu poliisilla ja käräjäoikeudella ym. Menikö kaikki oikein ?

  • Visakallo Visakallo

    Onko kiellolle esitetty minkäänlaista perustetta?

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Kaikki uudet toimenpiteet vaativat yksimielisyyttä, joten hankalaksi meni. Jos paperilla kauppakirjassa on hakkuutähteiden keräys, niin sen luusi pätevän. Suupuheet eivät enää päde.  Kysymykseen menikö kaikki oikein, niin näyttää siltä, että raadollisuus perijöissä otti vallan.

    Palojarvi Palojarvi

    Kiellolle ei ole esitetty mitään perusteita eikä myös yhteistoiminta sopimusta ole voitu allekirjoittaa koska useista suullisista ja kirjallisista pyynnöistä huolimatta ei ole päästy pitämään yhtään palaveria vaikka tapahtumasta sekä perukirjoituksesta on kulunut 2 vuotta. Mutta eikös se aina mene siten että hän joka on tehnyt kaikki työt ilman palkkaa saa kaikki haukut ja uhkailut kun haluaisi tehdä loppuun ne työt jotka on sovittu edesmenneen yhtymän toisen osakkaan kanssa.

    140ärrä

    Tuossa tilanteessa lienee parasta ilmoittaa, että ulkopuolinen hoitaa metsityksen ja kulut maksetaan omistusosuuksien mukaan. Mitä enemmän menee aikaa, sitä kalliimmaksi tulee metsitys. Ja metsityshän on lain määräämä velvoite, ei siinä perikunnan mielipidettä kysellä.

    Kaksi vuotta maatuneita risuja tuskin tulee kukaan keräämään enää. Se ainakin on varmaa, että jos menet tuolla jotain tekemään, jää kulut omalle kontolle, mutta tulot on yhteisiä (jos ei muuten, niin toisen puolen perikunnan yhteisiä.)

    Juuri tällä tavalla tehdään niitä vuosikymmeniä vanhoja kuolinpesiä. Sitä en tiedä, millaiset mahdollisuudet kuolinpesän osakkeella on vaatia pesän jakamista, mutta sen tiedän, että lakimiehet siinä voittavat.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos mitään uudistustoimia ei ole tehty alkaa olla jo metsälain puolesta kiire vai onko alue jo taimettunut itsekseen? Oliko niin että uudistaminen piti hoitaa 3 vuoden kuluessa?

    Kuolinpesä lähtee purkautumaan kun joku osakas vaatii sitä. Kannattaa käyttää (riitaisessa pesässä) juristia apuna ja olla vastuuvakuutus kenties lisäksi voimassa. Omaisuudesta laaditaan jakokirja. Kuolinpesän osuuksillakin voi käydä kauppaa jo ennen jakoa tai osuuden voi lahjoittaa.

     

    Palojarvi Palojarvi

    Ei ole taimettunut eikä taimia ole istutettu koska hakkuujätteet on vielä ajamatta tien varren varastoon. Materiaalia on maassa niin paljon että istuttaminen ei ole järkevää koska ajokone tallaisi taimet pilalle. Perikunnan jäsenet eivät halua muodostaa hetkellisesti yhtymää jossa voitaisiin myydä ja vaihtaa omaisuuksia. Tiedossa on että yksikin osakas voi vaatia pesänselvittäjää ja myöhemmin pesänjakajaa laittamaan asiat eteenpäin. Kyseessä on kolme erittäin riidanhaluista osakasta joita vastaan kahden muun pitää ”taistella”.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Muokkauksen pitäisi onnistua ilman hakkuutähteiden keräystäkin. Alueen voisi myös kulottaa!

    Osuuksia voi siis luovuttaa vaikka ei oltaisi yhtymänä. Yhtymänä oltaessa voidaan käydä kauppaa kiinteistöjen murto-osilla.

    Palojarvi Palojarvi

    Ei uskalla kulottaa koska yli 50% on turvepohjaista. Yhtymässä omistuksien kaupalla saa metsävähennystä perikunnan kaupoissa ei niitä saa ja voi tulla veroseuraamuksia.

    Normandy Normandy

    Onkos tuo metsäyhtymä sellainen yhteisomistus, jonka purkamista voi vaatia. Sitten tila huutokaupataan ja voi miettiä haluaako sen itse ostaa kokonaan, jos kerran maksetuista rahoista saa 1/2 ja viidesosan toisesta puolikkaasta.
    jos tuntuu siltä ettei yhteiselämä onnistu niin turha siihen on jäädä kärvistelemään.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä voi Normandy: yhteisomistus ei ole pakollista.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 10)