Keskustelut Metsänomistus ”Pieni jääkausi” tulossa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)
 • ”Pieni jääkausi” tulossa

  Auringon tutkijat ovat löytäneet ilmiön, joka viilentää säätä jo 15 vuoden kuluttua.
  Auringon aktiivisuus laskee tilapäisesti 2030-luvulla, University of Northumbrian tutkijaryhmä esittää. Se johtaa ”pieneen jääkauteen”, jonka tunnusmerkkinä ovat erityisen kylmät talvet, Telegraph kirjoittaa.

  Tutkimusryhmän johtaja Valentina Zharkova esitteli alustavia tuloksia seminaarissa Britanniassa viime viikon lopulla.
  Zharkovan mukaan auringon aktiivisuus vähenee 60 prosentilla, mikä johtaa niin sanottuun Maunderin minimiin. Tuolloin myös auringonpilkkuja on poikkeuksellisen vähän.

  Maunderin minimi sai nimensä vuosina 1645–1715, jolloin Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa koettiin poikkeuksellisen kylmiä talvia. Tutkijoiden mukaan sen jälkeen ilmiötä ei ole esiintynyt.
  Zharkovan mukaan hänen tutkimusryhmänsä mallin tarkkuus on peräti 97 prosenttia.

  Taloussanomat

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ilmasto on aina vaihdellut!
  Se vaihtelee tälläkin hetkellä!
  Se tulee vaihtelemaan jatkossakin!

  Nämä, jotka tieteen nimissä vuoroin lämmittävät ja vuoroin kylmettävät ilmastoa, yrittävät tietenkin parhaansa ennustaakseen tulevaa. Totuus on kuitenkin että vielä ei ole onnistuttu näissä ennusteissa penninkään vertaa, eikä tuskin onnistuta jatkossakaan.

  Menneen tilastointi on toki paljon helpompaa, mitä nyt on joskus vähän manipuloitu, että saataisiin ennusteet näyttämään oikeilta.
  Me näemme sitten vuoden kerrallaan, sen vaihtuessa, minkälainen sää ja esim lämpötila oli.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Todennäköisyysmatematiikassa tunnetaan Nassim Talebin lanseeraama käsite ”musta joutsen”, ilmiö jolla on merkittäviä seurauksia mutta joka on niin epätodennäköinen ettei siihen osata varautua. Nyt kun meitä on varoitettu ilmaston mahdollisesta kylmenemisestä, se ei enää ole musta joutsen, mutta hyvä olisi silti varautua tuohonkin mahdollisuuteen.

  Visakallo Visakallo

  Auringon toiminnan vaihtelu on suurin perussyy ilmastonmuutoksiin, joita on ollut niin kauan kuin on ollut maapallokin.
  Ihmisen paras keino näissä muutoksissa on sopeutua niihin.
  Ainakin polttopuuyrittäjille viimeinen uutinen on varmasti mieluinen!
  Aurinko- ja avaruussääseuranta ja -ennustaminen on aivan jokapäiväistä työtä monille ihmisille.
  Ainakin Yhdysvalloissa on tällainen arinkosääkeskus joka palvelee mm. tietoliikenne- ja energiayrityksiä päivittäin.
  Auringonpurkauksilla on hyvin suuri vaikutus juuri tietoliikenne- ja sähköverkon toimivuuteen.
  Muistan nuorena joskus 60-70-luvun vaihteessa värkänneeni kolmatta metriä pitkän dipoliantennin, jota kädessä kääntelemällä näki sen ajan yhden kanavan mustavalko-tv:tä ulkomaiden ohjelmia.
  Se oli mahdollista vain muutaman päivän ajan suuren auringonpurkauksen aikana.

  Rane

  Rane suhtautuu hieman skeptisesti auringon toiminnan ennusteluihin.
  Kun tänä keväänä on yrittänyt saada selvyyttä tulevaan kylvösäähän niin on huomannut ettei edes seuraavan päivän säätä osata ennustaa luotettavasti.Ylihuominen on puhdasta arvausta.
  Nyt sitten väitetään että miljoonien kilometrien päässä olevan tähden sisällä tapahtuvien ydinreaktioiden kulkua osataan ennustaa lähes 100% tarkkuudella.Höpöhöpöä

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Rane on oikeassa, mutta esittää asian aivan liian suppeasti.

  Toistaiseksi ei ole pystytty ennustamaan tulevaa. Puettiin ennuste sitten uskonnon, mustan magian tai tieteen kaapuun. Kaikki on yhtä pätevää arvausta.
  Ainoa asia, jolle on löydetty luotettavat matemaattiset laskentakaavat, on taivaankappaleitten liikkeet. Näin päästään laskemaan jopa tarkasti esim. auringon ja kuun pimennykset.
  Muille asioille tlläisiä kaavoja ei ole löydetty, ilmeisesti kaikilla asioilla ei tälläistä kaavaa edes ole tai se on niin monimutkainen että nykyinen tietämys ei saa sitä esiin.

  Valitettavaa vain on että meidän tieteentekijämme eivät ole vielä tunnustaneet tietämyksensä rajallisuutta. He tarjoilevat arvauksiaan meille tieteen saavutuksina, vaikka yhtä luotettavia ennusteitä kansanmiehet tuottavat tutkimalla sammakkojen mahannahkoja.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Minusta taas tuntuu että avaruuden asioista on vain harvat ja valikoidut oikeutettu saamaan luotettavaa tutkimustietoa. Sinnekkin on ”herruuspyrkimyksiä” olemassa joten vaitiolo on paras tae monelle tieteen tekijälle jotta jatkuu elo.

  Visakallo Visakallo

  Jos ihan rehellisiä ollaan, niin kyllähän sääennusteet ovat nykyisin aivan toisella tasolla kuin vaikkapa vielä Paavo Salmensuun aikaan.
  Aurinkosäätä on myös seurattu tutkittu paljon kauemmin kuin moni tietää.
  Molemmissa tapauksissa pohjatietona on erittäin pitkä ja laaja havaintoketju, ja siitä on muodostettu matemaattinen ennustemalli.
  Eihän meteorologit mitään poppamiehiä ole, vaan matemaatikkoja.

  hikoileva torso

  Hyvin ovat palstalaiset vastailleet. Mitä aloitukseen tulee, ei auringon aktiivisuutta 2030 -luvulla tiedä nyt kukaan. Tarvitaanko tälläkin palstalla horoskooppeja, olen hieman pettynyt.

  Pinsiön vaari

  Korpituvan Tanelin ja Ranen analyysit on aivan oikeassa. Joku porukka on vaan keksinyt hyvän rahastuskeinon! Kukahan sen rahamäärän vie verottajalta piiloon?

  Ilmojen ennusta on hyvin vanha ammatti. Tosin sanat pitää valita tarpeeksi pyöreästi ettei mene maine. Itse olen vuosien saatossa ennustanut tulevan kesän säätä sanomalla viisaan näköisenä: ”Tulee kuiva kesä jos ei sateille rupee!” Osui kohdalleen ainakin tämän kesän kohdalla.

  Almanakan merkeistä jotkut vieläkin ennustaa säätä. Se on hyvä konsti. Tosin osumaprosentti taitaa olla 50% tienoilla eli arvauksen tasolla. Tosin tällä menetelmällä äitini kerran pisti television Harjama nimisen säämiehen häpeään. Joulupukki toi aina seuraavan vuoden almanakan. Aatoiltana äiti tarkasteli tulevan juhannuksen säätä ja ennusti ”Juhannusaattona sataa!” Ennen juhannusta oli kuivaa ja juhannuksen aaton aattona Harjama sanoi että vain Lapissa voidaan polttaa kokkoa. Ja koko maassa ei pyhinä tule tippaakaan vettä. Minä kyselin äidiltä miten se ennustus nyt menikään? Hän nappasi suurennuslasinsa ja totesi että:” Kyllä täällä selvät sateen merkit on” Eikä vetänyt ennustettaan pois. Aattona iltakymmenen jälkeen ilmestyi kuin tyhjästä tummia pilviä ja alkoi sataa! Ja sade jatkui pitkään. Meillä kertyi mittariin 30 mm. Yli 20 mm sademääriä tuli etelässä monin paikoin. Itäpuolella maata vähemmän mutta jonkinlaisia kuuroja Lappia myöden. Äiti totesi vaan että hyvähän se on kun edes joskus merkit on kohdallaa!

  Visakallo Visakallo

  Noh, noh, älkääs nyt pojat lyökö ihan leikiksi tärkeää asiaa.
  Maailman tehokkaimmat tietokoneet ovat nimenomaan säätieteen käytössä.
  Eli pidetään poppamiehet ja tiedemiehet ihan eri lokeroissaan.
  Virallinen säätiede tarjoaa nykyisin 21 vuorokauden ennusteita, jotka ovat yllättävän luotettavia.
  Jos taas uskoo tätä pidempiin ennusteisiin, voi silloin katsoa peiliin ja syyttää vain itseään jos sattuu pieleen menemään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 39)