Keskustelut Puukauppa Pieni leimikko

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • Pieni leimikko

  Mikä on leimikon minimikoko, jonka saa vielä kaupaksi?

  Minulla olisi kuusikon päätehakkuuta 2 kuviota, kumpikin 0,5 ha, siis yhteensä hehtaari. Kuviot on n. 300-400 m etäisyydellä toisistaan, kumpikin lähellä tietä ja kesäkorjuukelpoista. Onko tuollaista järkevää tarjota myyntiin?

 • jees h-valta

  Aivan varmasti on.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kyllähän pääätehakkuuta noilla olosuhteilla tehdään.

  Soittele ostomiehille!

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Köppäkynsi

  Riippuu jonkin verran, missä päin Suomea leimikko sattuu sijaitsemaan. Itselläni reilun hehtaarin kesäkorjuukelpoinen kuusivaltainen päätehakkuu ei kiinnostanut ostajia. Täytyy ostaa naapurilta lisää uudistuskypsää metsää, että saa aikaiseksi kunnon leimikon myyntiin.

  Visakallo Visakallo

  Jos tällä hetkellä hehtaarin kesäkorjuukelpoinen päätehakkuukuusikko ei kiinnosta ostajia, suosittelen sellaisista metsistä heti luopumista, -jos niille vielä ostaja sattuu jostain löytymään. Metsätaloudellisesti ne sijaitsevat kyllä armotta aivan väärässä paikassa.

  Köppäkynsi

  Olen kohta yli vuoden yrittänyt päästä tilasta eroon tuloksetta. Palsta on Pohjois-Pohjanmaalla, 20 km vientisahasta. Siis aivan väärässä paikassa metsätaloudellisesti.

  Visakallo Visakallo

  No, joku vikahan siinä palstassa silloin on. Kerro, mikä se on?

  metsä-masa metsä-masa

  ” Jos leimikko on oikeasti myynnissä, ajan- ja olosuhteiden mukaisella hinnalla ”

  Kyllä Itä-Suomessa hehtaarin avoleimikon saa kaupaksi. Sahurit näyttää tässä esimerkkiä, ja pyrkii ostaman siihen viereen toisenkin leimikon.

  Tämä on hyvä tapa palvella asiakkaita tasapuolisesti, sehän tuo myyjien keskuuteen ylimääräistä markkina-arvoa ostajasta.

  Metsuri motokuski

  Uskon että saat leimikon kaupaksi. Voi olla että se hakataan vasta sitten kun ostaja saa lisää ostetua lähialueelta. Joten varsinaiseen hakkuuseen saattaa mennä aikaa mutta uskon että myytyä sen saat.

  Myö ollaan hakattu joskus jopa 0,3 ha aukkoja kunhan alueella on useita leimikkoja ja siirrot pääsee suorittamaan ajamalla.

  Savolainen Metsämies

  Pinta-ala ei ole tärkeää, yleensä ajatellaan että pystykaupan minimikoko on vähintään 100 m3.   Se kertyy tyypillisestä alle puolen ha avohakkuusta tai parin hehtaarin ensiharvennuksesta.

  Rane2

  Se saako pinot tien varteen ja koneet siirrettyä ajamalla  palstalta toiselle helpottaa myyntia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)