Keskustelut Metsänomistus Pieni tiekiista :)

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Jätkä

  Pitäisi olla kaikille selvä, että kun rikkoo jonkun toisen ihan oman . esim tien, on velvollinen omalla kustannuksellaan saattamaan sen vähintään ennalleen ihan omin kustannuksinensa.

  Jos tien kunto tai leveys ei riitä raskaammalle kalustolle, niin se, joka tarvitsee parempaa, on velvollinen maksamaan siitä.

  On sääli, että tuossakin on rahaa poltettu aivan turhaan.

   

  mehtäukko

  Kyllä.

  Surullista keljuilua. Mökkiläisen ohjeet kaivinkonekuskille ovat alta riman.

  Gla Gla

  Toki näin. Tieoikeus oli 6 m, mutta mökkiläisellä ei ole velvollisuutta tehdä maanomistajalle puutavaran ajoon soveltuvaa tietä. Olikohan niin, että ongelma olikin mökin lähistöllä tehdyt hakkuut ja sen takia halusi tehdä kiusaa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Saattoi taka-ajatuksena tosiaan olla, että tien ”ennallistamalla” estyy metsäliikenne.  Pieni, joskin äänekäs osa mökkiläisistä luulee omistavansa myös tonttinsa ulkopuolisen alueen. Maakuntalehdessä oli kesällä yleisönkirjoitus, jossa vapaa-ajan asukas oli pahoittanut mielensä aamuisesta raivaussahan metelistä . Hän oli tullut luonnonrauhaan rentoutumaan mukamas, joka nyt ymmärtämättömien maalaisten takia tärveltyi.

  Timppa

  Jos tie aluksi särkyi puutavara-ajon vuoksi, niin tilallisen olisi pitänyt se korjata.  Siis ajaa mursketta.  Miksiköhän mökkiläiset eivät tätä pyytäneet?

  Epäilemättä jatkossa oli tarkoitus haitata hakkuita.

  Periaate on, ettei omalla maallaankaan olevaa tietä saa käyttää, ellei osallistu sen ylläpitokustannuksiin.

  Rasitesopimus oli vajavaisesti laadittu.  Olisi pitänyt kirjata tilallisen oikeus käyttää tietä ja vastata tienkäyttönsä aiheuttamista korjuukuluista.

  suorittava porras suorittava porras

  Eipä tullut mökkiläiselle mieleen sekään ,että palo-ja pelastustoimikin tarvitsee vähän väljemmän uran. Mökki saa palaa rauhassa ,jos paloauto ei pääse paikalle. Toinen ongema syntyy , kun mökille tarvitaan isompaa kappaletavaraa. Kuorma-auto olisi kelvoton vaihtoehto ,joten tavara olisi siirrettävä käsipelillä.

  Hyvä ,kun tuli kunnon lasku typeryydestä. Ehkä siitä on jotain opittu. Pyrkimys estää hakkuut osuu omaan nilkkaan ja haitalle määräytyi käypä hinta. Lakimiehet ovat tyytyväisiä.

  Eräällä lakimies-tuttavallani on mukava motto.” Tapelkaa rauhassa !Minä autan ….hintaan 200€ tunti”! Voi olla , että hinta on jo noussut noista lukemista , mutta auttamisenhalu on edelleen kova😊.

  Nimetön

  Aika yllättävää että löysi jostain kaivinkone urakoijan joka ryhtyi selvään ilkivallan tekoon.

  Rane

  Samaan kiinnitin huomiota kuin Lassekin.Tunnen pari kaivuriurakoitsijaa eikä heillä ammattiylpeys veny tuommoiseen.

  Ola_Pallonivel

  Vai oisko puukauppaa tehnyt rikkonut tien ja jättänyt korjaamatta? Sitten soppa on valmis.

  Visakallo Visakallo

  Näinkin voisi olettaa, mutta pelkän lehtijutun perusteella asia ei täysin aukea. Yleensähän tie korjataan puukaupan osapuolten toimesta, jos se hakkuiden takia rikkoontuu. Joskus myös pelkkä tieto tulevista hakkuista voi joissakin ihmisissä laukaista aivan käsittämättömiä reaktioita. Oikeustapauksena juttu on ollut harvinaisen selvä, koska sitä ei otettu seuraavan oikeusasteen käsittelyyn.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)