Keskustelut Tekniikka Pienmetsäkone

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 52)
  • Pienmetsäkone

    Merkitty: 

    Kokemuksia pienmetsäkoneista jarcrac, terri 34, vimek, malwa. Onko teillä/tutuilla käytössä? Itsellä on tarkoitus hankkia joku noista mainituista omaan harrastuskäyttöön kun nuita pehmeitä maita on minne ei traktori+metsäperävaunuyhdistelmällä pääse.

    Ja jos täällä jollain on mahdollisesti myynnissä  kone niin olen kiinnostunut ostosta😁.

  • Kalle Kehveli

    Nuo pikku koneet ja hakkupäät ovat vain rahan tuhlausta, mutta voihan niillä harrastella ajan kuluksi.

    Puskajussi

    Ei kaikki ajattele noin pienmetsäkoneista. Nuo on näppärän kokoisia, polttoaineen kulutus puolet isommista koneista, pehmeillä mailla pääsee hyvin. Toivottavasti yleistyvät suomenkin metsissä🙂.

    Nostokoukku

    Kantavuus ei ole ongelma vaan kannattavuus.

    suorittava porras suorittava porras

    Kaikkien noiden rimpuloiden tuoteselosteeseen tulisi lisätä varoitus :”Ei ammattikäyttöön!”  Ominaisuuksiltaan vaatimattomat vehkeet eivät ole tähän mennessä kovastakaan ennakkomainonnasta huolimatta kehittyneet 0-sarjaa pidemmälle. On mukavampiakin tapoja päästä eroon rahoistaan ,jos omaisuutta on sattunut siunaantumaan. Vierasta pääomaa hankkeeseen tuskin saa, ja jos saa ,voi vekseli pyöriä akselia sukkelammin.

    mehtäukko

    ”..Nuo on näppärän kokoisia, polttoaineen kulutus puolet isommista koneista..” ei ole kyllä ratkaisu mihinkään. Se on niin pieni osa kuluna tehtyyn mottiin nähden, sillä tuntikulutuksia on turha vertailla. Tai niin päin: jos 901 XC syö esim. harvennuksella 11-13L/ tuotoksen ollessa 12-15 m3/h, kuinka pieni tuotos saa olla  räpsyllä, että kuskin palkka,kulut ja poistot pelittävät?

    Metsuri motokuski

    Noita pienkoneen ihailijoita syntyy tämän tästä mutta kuitenkaan ne eivät yleisty mainittavaksi. Ilman muuta pienkoneen omistajaksi voi lähteä harrastamaan omissa tai tuttujen metsissä, mutta ei siitä leipää saa itselleen irti. Melkein jokainen metsänomistaja haluasi että hänen eh tai energiapuuleimikko tehtäisiin pienkoneella. Eihän siinä mitään väärää ole. Onhan se selvä että isommat koneet vaativat suuremmat ajourat ja siten vähentää puumäärä hehtaaria kohden. Aika harva metsänomistaja on kuitenkin valmis maksamaan suurempaa korjuuhintaa tai huonompaa kantorahaa sen vuoksi että pienkoneella korjuu on hitaampaa. Sekään ei riitä että yksi tai kaksi tähän suostuu. Halukkaita pitäisi olla niin paljon että koneelle on ympärivuotisesti töitä koko ajan.

    Jätkä

    Kyllä pikkukoneet tulevat hakkuukoneiksi, mutta ne ovat robotteja, jotka tekevät pyöreitä vuorokausia metsässä.

    Niitä voi olle samalla työmaalla useita – ja yksi ihminen on niitä valvomassa kerrallaan. Jos sellainen kone hakkaa kaksi kiintoa tunnissa, on se 48 kiintoa vrk. Se on enskassa aika hyvin.

    Itämaan ihme

    Se missä pienajokoneesta saa tuottavan kapistus on tonttihakkuut. Metsuri ja ajokone kulkee samalla reissulla.

    Isompia vehkeitä ei niihin saa tuottavuuden ja riskien takia.

    Metsuri motokuski

    Sitä tekniikkaa on kehitetty on vuosia. Pienkoneisiin se tulee viimeisenä, jos tulee,  johtuen siitä että heillä on vähiten rahaa panostaa konenäköön ja tuotekehitykseen. Vielä ei ole keksitty sellaista konenäköä joka huomioisi kaiken sen tiedon minkä silmä tekee. Konenäkö on myös opetettava ja vielä sille on vaikea opettaa tulevaisuutta.

    Jätkä

    Itämaan Ihme. Tonttihakkuisiin maataloustraktori, jossa on kunnon nosturi. Siihen Motokoura ja vaihdokiksi tavallinan koura. Sillä saa peräkärryssä siirtää puita tietä pitkin jne.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 52)