Keskustelut Metsänhoito Pienmetsäkoneella kannattavuutta

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 147)
  • Puuki

    Korkojen ja löpön hinnan noustessa koneiden kustannusrakennekin muuttuu.   Asiakaslähtöisyys nousee sekin paremmin esille, kun puunhankinta vaikeutunee tuonnin muututtua ja hiilipuoli on tulollaan  uudeksi markkinatekijäksi.  Sitä ja entistä parempia kantohintoja odotellessa…

    mehänpoika

    ”Metsäasianmtuntija” suorittava portaalle ja muillekkin palstalaisille sanoisin mielipiteenäni, että huonoiksi ensiharvennuskohteiksi (hoitamattomat puskat) suorittavan kutsumat ensiharvennukseen tarjotut kohteet voivat olla vuonna 2014 voimaan tulleen uusitun metsälain säädösten aikaansaannoksia.

    Sen jälkeen mahdollistui tilanne, jossa metsänomistajan ei tarvitse tehdä avuhakkuun jälkeen välttämättä mitään toimenpiteitä metsän uudistamiseksi. Silti metsälain vaatimukset voivat täyttyä. Myöskään metsän perustamisilmoitusta ei metsänomistajan enää tarvinnut tehdä.

    Lauri Miettinen 1.11.2021 uudistetusta metsälaista:

    ”Metsänomistajille annettiin enemmän valtaa ja vastuuta ja se oli myös allekirjoitettu lain perusteluissa. Metsänomistajilla on monia tavoitteita. Jotkut pitävät virkistyskäyttöä ja monimuotoisuuden edistämistä tärkeämpänä kuin taloudellista tulosta, sanoo metsäneuvos Marja Kokkonen maa- ja metsätalousministeriösta.”

    –  Mielestäni MMM:n ylin johto itse on ollut se taho, joka pitää virkistyskäytön verhoon piilotettua hirvenmetsästyksen ”edistämistä” metsän taloudellista tulosta tärkeänmpänä. Epäilen, ettei suinkaan metsäneuvos Marja Kokkonen. Vain häviävän pieni osa metsänomistajista noin ajatteli, tai ajattelee tällä hetkellä. Pantiin naispuoliselle metsäneuvokselle sanat suuhun. Nyt metsäkeskus pantiin sijaiskärsijäksi ja inventoimaan ”hatelikkojen” ensiharvennusten laatu. Näissä kohteissa tulos voi olla huono tekikö sen sitten pienmetsäkone tai järeä moto.

     

    suorittava porras suorittava porras

    Puukin kommenttiin:

    No , olotilassa en arvellutkaan tapahtuvan muutoksia. Odottelijoita riittää ja metsänkasvu taantuu. Oikeat toimenpiteet antavat odottaa itseään. Sitten on hätä , kun päätehakkuun tukkiprosentti on alhainen ,kun kaikkia tilanteen edellyttämiä toimenpiteitä on jääty aikanaan odottelemaan. Lopussa seisoo ” kiitos”.

    Puuki

    Minusta jos kerrot , niin erehdyt. Olen kaikki metsäni hoitanut hyvään kasvukuntoon jo taimikoista lähtien .   (No yksi 0,5 ha kuvio on jäänyt huonommalle, kun pakkanen vei kuusten taimista siellä latvat pariin kertaan).

    Kerroin jo myös mielipitteenäni joitain sivuja sitten, että v:n -14 metsälaki aiheuttanee suuren osan nykyisistä ongelmista ensiharvennuksilla.

    suorittava porras suorittava porras

    Kerroin mielipiteeni yleisellä tasolla. Puukin unelmat pienistä koneista ,kuitenkin vievät ajatukset viitekehykseen ,jossa heikkoa metsänhoitoa yritetään paikata toimimattomilla menetelmillä.

    mehänpoika

    En löytänyt Puukin kertomaa mielipidettä tämän ketjun sivuilta vuoden 2014 metsälain vaikutuksista nykyisiin ongelmiin. Ehkä mielipide oli toisessa ketjussa.

    Minä en kiireiltäni jouda läheskään kaikkia ketjuja edes aukaisemaan.

    Suorittavan ”heikossa metsänhoidossa” lienee mukana hänen tukemansa hirvipolitiikan vaikutus. Inhottaa nuo hänen vetelemänsä hirvenmetsästyksen kaatolupien käytön prosentit. Mielestäni ne ovat kokonaan eri asia kuin nykyisen hirvikannan menetykset metsissä ja liikenteessä.

    Puuki

    Joo, toisesssa (Eh)ketjussa se olikin.

    Keskikokoisia toimivia koneketjuja on paljon,  toimimattomat enempi suorittavan mielikuvissa.

    suorittava porras suorittava porras

    Keskikokoinen moto on tänä päivänä painoltaan 20 tonnia/8 pyörää+telat ja siitä alaspäin puhutaan jo pienistä.

    Jalmari Kolu

    No miten vaikka tuollainen ketju: Komatsu 901 ja Ponsse Visent? Eli menee ns. pieniin?

    Mutta voi jo tehdä tuottavaakin työtä?

    Itse olen mielenkiinnolla katsellu noita pienmetsäkoneita. Finnbull alkoi olla ns. järkevän kokoluokan värkki jolla voi tehdä muutakin kuin leivinuunipuuta. Jos tuollaisella pikkukombilla saisi nykytaksoilla vaikka 10 000m3 tienvarteen niin pitäisikö päällään yhden ihmisen yrityksen? Logbulletin idea katoaa siinä vaiheesa kun pitäisi vitosrankaa kuormata ja ajaa. Muuten varmasti pienkoneiden aatelia.

    Eikös jollakin pienen koneen maahantuojalla ollut liikeideana ns.vuokra tai jonkunlainen kimppakone ja maksun ositus olisi tehty tyyliin ajopiirturilla? No muuten hyvä mutta ei ollut asiakkaita.

    mehtäukko

    ”..No miten vaikka tuollainen ketju: Komatsu 901 ja Ponsse Visent.” Eli ei mene lähellekään ns. pieniin.

    Finnbull joka jo teki konkan, ja vastaavat kirput ovat pieniä muutaman tonnin rihveleitä. Allstor, Usewood, Kinetic, Lobbear…Kuormain nostaa alle satakunta kiloa 3-4 metristä, ja heinähäkkiin mahtuu 2-3 metsäkoneen kourallista puita. Nämähän maksavat 30-50 tuhatta ja yli. Vaihto-arvo +-0? ja saalista laaniin päivässä muutama kiinto-10, a´ n. 6€ .

    Toteutuuko aloituksen otsikko ?

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 147)