Keskustelut Puukauppa polttopuu

 • Tämä aihe sisältää 27 vastausta, 14 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 3 vuotta sitten AvatarJätkä toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)
 • polttopuu

  Merkitty: 

  meneeköhän  oikein  kun  on  esimerkiksi  kuitupuukasa  jossa  on  3,8   kiintomottia  puuta  ja   siitä  pitäisi  tulla  5,7  pinomottia   puut  katkotaan  35 cm   ja  pinotaan   niistä  tulee   kaksipinoa   jonka  mitat  on   pit  5 m x  kork  1,10  m  lev  70 cm  nyt  laskettaessa  pinon  tilavuutta  5x   1,10 x 0,70    =  3,85    luku   siis  poikkeaa   5,7  pinomotista  eikö  3,85 pidä  kertoa   1,5  jolloin   saadaan  5,77   pinomotia   eli  tuo  3,85   tarkoittaa kiintotilavuutta

 • akkli

  ”Huru-ukot”kirjoittelee nyt motomitoista tommosia heittoja/prosentteja.Nila-aika hankala,kun kuori juoksee mukana ja koivulla samoin mahla-aika kuori irtoo,mut en anna silloin hakata ,se on niin yksinkertaista.Halkokaverin kannattaa upotusmittauksella mitata kalikat ,tulee mitat kohalleen.

  Jätkä

  Lienee tuo avaus oikein kieli poskessa kirjoitettu. Provo se voi myös olla.

  Tolopainen

  Julkisuudessa on ollut juttua, kun metsänomistaja motomitan perusteella väittää, että koivukuiduista on varastettu 20% ja poliisin pitäs alkaa tutkia rikosta. Eikö tuossa ole todiste, että moto voi mitata puut aivan miten sattuu. Miten tämä rosvo erehtyikin ottamaan juuri tuosta pinosta eikä pystykaupalla tehdyistä painoista, joita yleensä on suuri osa koivukuiduista.

  mehtäukko

  Omakohtaiset kokemukset ja ”heitot” moton tilavuusmitan tarkistuksissa -80 luvulla yleensä 1-3 %. Joskus koivulla enemmänkin. Nykyään 0-1% eikä mitta muuttele käytännössä paljon yhtään. Viime kontrollimitassa aiempi 0,04%, seuraava 0,03%. Pituusmittaakaan ei tarvitse kalibroida, kun ”heitto” pysyy sentin sisällä.

   

  Tolopainen

  Miten nuo mitat on tarkistettu, jos mitataan tehdasmitallä, vähintään 4’% pienenee koivukuitumäärä verrattuna moto mittaan.

  mulle

  Musta puiden poltto epä egolokinen kivikauden jäänne,josta pian päästävä eroon.Maalämpö,tuuli/vesi voimalat…

  metsänkasvattaja

  ajatuksenani  oli  se   että  voiko  3,8  kiintomottia  mennä   pinottaessa   niin tiukkaan  että  saadaan  vain  3,85  pinomottia   ja  kuorma oli  kyllä  täynnä 3 metristä puiden  keskipaksuus   noin   8 cm

  Tolopainen

  Puiden poltto aiheuttaa huomattavasti enemmän kuolemantapauksia kuin korona ja paljon kustannuksia. Piippuja pitäisi rassata joka vuosi, sehän on aivan turhaa ja älytöntä.

  Jätkä

  Ei voi mennä, niin kauvan kuin nuo riu`ut ovat jonkinasteisessa kapulamuodossa. Ne menevät 3,85 kiintoon, kun ne puristetaan niin, että koko pinkassa ei ole ilmaa yhtään.

   

  Rane

  Olisiko metsänkasvattajan 3,8kiintoa kuitenkin pinomotteja?Tietokatkos?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 27)