Keskustelut Tekniikka Prosessoriohjatut m-sahat ja raivurit

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 77)
  • Prosessoriohjatut m-sahat ja raivurit

    Haastattelin joku aika takaperin kaveria joka oli ostanut uuden stilhin 241 joka oli alkanut juonitteleen heti tuoreeltaan. Kahden viikon huoltojonoon oli joutunut, kun paikkakunnalla on yks paikka joka nuita pystyy ”säätämään” mitä se sitten pitääkään sisällään

    Onko näissä tietokone säätöisissä sahoissa yleensä ollut vikoja miten paljon?

     

  • sitolkka

    Pienellä meisselillä onnistuu säädöt hyvin. Halvempi tuo euron meisseli kuin se prosessori. Turhaa tekniikkaa.

    Jätkä

    Säätö on helppoa sille, joka osaa. Täällä keskustelijoiden joukossa kuitenkaan montaakaan osaajaa ei ole.

    kuusessa ollaan

    Sähköiset säätöjärjestelmät eivät ole tulleet hienostelun vuoksi, vaan siksi että pienkoneiden päästömääräykset ovat myös kiristyneet. Siksi moottoreiden päästöt on säädeltävä ilmahuuhtelumenetelmällä tai katalysaattorilla. Katti painaa ja ilmahuuhtelun ongelmat voidaan korjata ammattilaitteissa tarkalla koko kierrosalueen säätöjärjestelmällä. Tai sitten laittaa rajoittimet, että säätö saadaan pysymään päästöjen määräämällä tasolla. Ilmanhuuhtelun ongelmat olivat sekä stihlin 201 ekassa versiossa ongelmana, sekä huskun 545 raivurin säätö tehokkaaksi on aika kimuranttia.

    Hinnaltaan sähkösäätöjärjestelmä ei ole kaasarisysteemiä kalliimpi, jopa halvempi, koska samat palikat käy lähes kaikkiin kokoluokkiin ja niiden suuremmat valmistusmäärät laskevat hintaa. Mielestäni sahojen hinnat ovat laatutuoteissa ihan samalla suhteellisella tasolla kuin ennenkin.

    sitolkka

    Tuo päästöhomma on jo aivan sairasta. Kieltäisivät ensin vaikka turhan matkailun lentokoneilla ennenkä alkaisivat sahoihin kajoilemaan. Mutta ku vihreistäkin on niin kiva matkustella ympäri maailmaa. Joku vihreiden ehdokas oikein kehuskeli kuinka monessa maassa on käynyt. Päästövouhotus on kaksinaismoralismia parhaimmillaan.

    Burl

    Otin Husqvarna 550:n talven jälkeen käyttöön eikä oikein ottanut kierroksia ja sammahteli tyhjäkäynnillä. Viipaloin sitten ohjeen mukaisesti yhden järeän kuitupuupöllin, ts. ”kiekotus” ja ongelma korjaantui. Jännä juttu, luulisi että osaisi säätyä ihan normaalissa työssäkin kaatosahausten, karsinnan ja katkonnan aikana vaan ei.

    Miten pitää toimia Stihl FS 460 -raivaussahan kanssa? Kuulin, että viisi minuutti pitäisi antaa olla tyhjäkäynnillä, minkä aikana säätää itsensä, pitääkö paikkansa? Viime kesänä oli joitain käyntiin liittyviä ongelmia, mitkä ei ilmanpuhdistimen pesulla ym. perustoimenpiteillä korjaantunut ja vasta talvella kuulin em. ohjeen.

    sitolkka

    Prosessorit taitaa olla henkimaailman laitteita. Kyllä meisseli on varma. Pelaa aina. Voimaton olo tulee oikuttelevan prosessorin vuoksi. Siinä työinto menee. Säädön oppii jokainen kun opettelee. Ei se ole taikuutta.

    petep

    Ja kuka pakottaa ”tosimiehen” ostamaan prosessorisahan ?  Sahatkaa hautaan asti sillä millä haluatte !

    Burl

    Tuoreimmassa Metsälehdessä oli juttu Stihlistä ja vuoden 59 mallista Contrasta, jota valmistetaan edelleen Aasian markkinoille. Ilmeisesti lainsäädäntö estää noiden myynnin Suomessa, mutta mikä etu olisikaan sahamiehelle jos ei tarvitsisi tärinänvaimennuskumien hajoilun takia vajaita työpäiviä nähdä? Ehkä paksumman saastepilven myötä keuhkosyöpä ehtisi korjata ennen kuin valkosormitauti työkyvyttömyyden aiheuttaisi.

    huski

    Vuosien kokemus raivuri 490:sta ja 550 huskista ammattisahuussa – enpä ole muuta kaivannut.

    Jätkä

    Sahojen pakokaasupäästöt ovat epäterveellisimpiä käyttäjälle – ei niinkään ympäristölle.

    Yleensä ottaen sahat, autot, traktorit ym. moottokäyttöiset koneet, ovat parempia kuin edeltäjänsä. Monesti haikaillaan edesmennyttä mallia, kuinka sellaista – niin hyvää ei enää saa, tms.

    Jos sivuutetaan uutuusmallien lapsentaudit, niin tähän asti lähes aina uusi malli on osoittautunut paremmaksi kuin edeltäjänsä.

    Sillä perusteella väitän, että nyt huippumerkkien huippumallit on parempia kuin parin vuoden takaiset. Elektronisesti ohjattu sahan kaasutin ja sytytys antavat aivan varmasti keskimääräisesti paljon paremman tuloksen kuin vanhemmat meisselisäätöiset ja alkeellisemmilla sähkölaitteilla varustetut sahat.

    En kuitenkaan ostaisi ensiesittelystä oikeastaan mitään vehjettä, en edes kännykkää.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 77)