Keskustelut Puukauppa Pukki kaalimaan vartijana? MHY:n korjuujälki kaikista heikon.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)
 • Pukki kaalimaan vartijana? MHY:n korjuujälki kaikista heikon.

  Merkitty: 

  Nousee mieleen, että millä ammattitaidolla valvotaan valtakirjahakkuiden korjuuta jos omilla työmailla on kaikista toimijoista huonoin työnlaatu.

  Kuinkahan herkästi neuvoja on korvauksia vailla metsänomistajalle tai sorakuormaa vailla kun maksajana onkin oma työnantaja.

  Epäilen, että kynnys puuttua toisen toimijan virheisiin on huomattavasti matalampi kuin oman työnantajan ja sen samassa toimistossa istuvan työkaverin tekemiseen.

  Ei ole uskottavuutta enää kilpailutuksessa, eikä hakkuun valvonnassa ja se on suuri sääli. Jotenkin nämä pitäisi eriyttää niinkuin metsäkeskuksessa aikanaan eriytettiin liiketoiminta puoli.

 • Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Minä olen jo eriyttänyt, en käytä MHY:n korjuupalvelua, mutta en myöskään valtakirja kauppa palvelua. Miksi käyttäisin kun vielä pääsen auttamatta metsän reunaan itsekkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Kyllä kai asia on niin, että MHY käyttää sopimusurakoitsijoita, joilla on vastuu oman työnsä jäljestä.

  Ei MHY:llä ole omia koneketjuja, vaan aivan niin kuin metsäyhtiötkin, se hankkii hakkuukoneet , ajokoneet ja metsurit vapailta markkinoilta – jopa kilpailuttaen oman alueensa yrittäjiä.

  Ei kai MHY:lle ole ajautuneet kaikkein kehnoimmat yrittäjät?

  Jovain

  Säälihän tämä on Jätkä, pitäisi eriyttää liiketoiminta puoli, en kuitenkaan suosittele.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Tanelin tavoin olen myös eriyttänyt.Metsätalousyrittäjyyteen mielestäni kuuluu jo kannattavuuden takiakin itse hoitaa ilman valtakirjakauppoja hakkuut.

  jees h-valta

  Nin, kait tuo jätkän arvuuttelu hiukan paikkaansa täytyy pitää. Ei minunkaan metsiini vielä muiden porukkaa ole luvatta metsätöihin pyrkinyt kuin MHY:n hakkuun tekijät.

  Tolopainen

  Ei tuo mikään yllätys ole MHY:llä on huonoimmat urakoisijat ja toimihenkilöt. Täytyy ihmetellä miksi metsänomistajien pitää maksaa jäsenmaksua tuolle puulaakille. SIitä hyvästä että joutuu myös maksamaan kaikista huonoista palveluista.

  jees h-valta

  Metsänomistajien EI pidä maksaa jäsenmaksua tuolle puulaakille koska se ei enää ole ollut muutamaan vuoteen pakollista. Turhakeorganisaatio välissä rahastamassa kun puukauppaa ja metsäpalveluita saa yhtä hyvin ja jopa paremmin suoralla kaupalla. Kyllä nuo muinaisjäänteet jossain vaiheessa maailman menoa jokatapauksessa loppuu kun sukupolvet vaihtuu ja ihmiset oppivat ostamaan ja myymään netin välityksellä.

  Apli

  Yksinkertainen neuvo, kun olet myymässä harvennuksia, ihan sama kenelle, käy katsomassa ostajan korjuujälkeä, se onnistuu aina…. Myös Mhy:n korjuu urakoitsijoiden kohdalla, sitten näet miten hommat on hoidettu.

  mehtäukko

  Asia on niin kuin Jätkä jo ehdotteli.

  Sitä kun metsissä rumutessa,- kalassa, metsällä tai töissä näkee monenkin firman yrittäjien työn jälkeä. Firmoilla on aika yhtenevät ohjeet korjuuseen, mutta itsenäinen yrittäjä /kuski leipoo kakkua.

  Ja vuosittain kuuluu joku aina joutuneen kasaamaan kimpsunsa ja kampsunsa kun ei vain korjuun laatu pysy hyppysissä.

  Tolopainen

  Metsäkeskuksen korjuun tarkasturaportti julkaistiin jokin aika sitten; puolet harvennuksista on ala-arvoisia. Eli motojen ehdoilla mennään jäljelle jää harva puusto ja syvät ajourat. Lisäksi puista saa olemattoman korvauksen. Taitaa olla kohta jaksollinen kasvatus tiensä päässä, jos ei saada sellaista kalustoa jolla ensiharvennukset voidaan tehdä niin että metsä jää parempaan  kasvukuntoon. Nykyisin laatu vain heikkenee. Jäljelle jäävä puusto on mitä sattuu ja nekin koneella kolhittuja.

   

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 40)