Keskustelut Metsänomistus Punkkien lisäksi myös sääsket ja HIRVIkärpäset levittävät borrelioosia

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)
 • Punkkien lisäksi myös sääsket ja HIRVIkärpäset levittävät borrelioosia

  Otsikon juttu kannattaa ehdottomasti lukea.

  Samoin on hyödyllistä hakea Metsästäjä-lehden verkkoversio esille ja siitä numero 5/2012, josta sitten sivu 63.

 • Anton Chigurh

  Eipäs työnnetä sitä päätä sinne pensaaseen!

  Anton Chigurh

  Tietääkös arto, että mistä ne itikat saavat sen jänisruton välitettäväkseen? Jänishän kuolee siihen vuorokaudessa.

  Anton Chigurh

  Where there are lots of foxes, risk is low.

  Kysymyksessä on riski saada borrelioosi, joka on erikoistehostetun pienpetojen tappokampanjan ansiosta lisääntynyt meillä 500%.

  A.Jalkanen

  Olisi erittäin mielenkiintoista tietää, mikä osuus borrelioosin yleistymisessä ihmisellä on kullakin taudin levittäjien eli hyönteisten isäntäeläimellä ja niiden kannanvaihteluilla: hirvet, kauriit, myyrät. Unohtuiko joku nisäkäs joukosta?

  metsä eemeli

  Pari vuotta taaksepäin,keväällä kun raivasin taimikkkoa tuli kuumeinen olo.Maanantai aamuna menin terveyskeskukseen,oli kuumetta 40 astetta.Kaksi lääkäriä minua tutki.Tulivat siihen tulokseen,minussa on jänisrutto.Lääkitys ja kotiin.
  Perjantaina olin metsämökillä yksin,kun jotain tapahtui ja pihalla heitti .pitkälleen.Apua piti soitlla.
  Illalla olin keskussairaalassa. tarvittavat toimet tehtiin,siitä suoraan leikkausaliin.Umpisuoli oli puhjennut.
  Sellainen oli minun jänisrutto.

  6 m3

  Kertakaikkiaan, poliittinen aloitus. Hallitus on saatava tuosta vastuuseen. Menee ohi kaikesta muusta, jopa pahempaa kuin kuusettuminen ja maan happamoituminen. Ohi ajaa vain sudenpelko, onneksi ilmavoimat suojelee. Voi Rilla ja Hessu parkaa,,, 🙁

  mehänpoika

  Ei aloituksessa mitään vikaa ole. Hirvenmetsästys vaan pyyntiluvista vapaaksi tai vaihtoehtoisesti tapporaha, niin päästäisiin kaikista hirvien aiheuttamista riesoista ja vitsauksista. Hirvikärpäset ja punkitkaan eivät olisi borrelioosia levittämässä, kun niiden isäntäeläimet olisivat vähissä.

  Hirvikannan typistyminen voisi Suomessa olla uuden alku myös metsäteollisuuden puuhuollossa ja pitkällä tähtäimellä yhteiskunnan hyvinvointipalvelujen rahoittamisessakin.

  jees h-valta

  Tässä on huomioitu erittäin huolestuttava piirre tämän hirvikärpäsen suhteen. Nyt niitä lentelee jo metsäalueiden asutusalueillakin ja on siksi vaarantamassa myös leikkikentillä peuhaavien lasten terveyden. Viimeistään nyt olisi kansanterveyden laitoksen syytä alkaa huolestua ja pakottaa vaivan minimointiin. Hirvikannat on yksinkertaisesti poistettava asutusten läheisiltä metsäalueilta kokonaan ja muualta rajusti supistettava.

  Metsuri motokuski

  Kahdeksan tuntia metsässä ja kolme hirvikärpästä. Aika paha tautiriski. Taitaa viinakaupan oven kahvassa olla enemmän bakteereja kuin metsässä.

  suorittava porras

  Kymmenen ämpäriä tuli kerättyä puolukoita tänä syksynä ja hirvikärpäsiä löysin asusteistani tuon urakan päätteeksi ja aikana kokonaista 5 kpl.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 18)