Keskustelut Puukauppa Puumarkkinan tilanne

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)
 • Puumarkkinan tilanne

  Ostokieltoja, puunhinnat laskee ja korjuuajat venyy. Puumarkkina vaikuttaisi olevan vapaassa syöksykierteessä elokuussa 2012. Syksyn mittaan tilanne vain pahenee ja tukissa paukkuu 50e raja.

  Kukaan saanut kelvollisia hintoja lähiaikoina?

 • Visakallo Visakallo

  Asiat näyttää nyt todellakin kääntyvän niin päin, että suuret maat pitävät Kreikan eurossa vaikka väkisin, ja Suomi joutuu pakon edessä luopumaan eurosta ja ottamaan kansallisen valuutan takaisin käyttöön. Näin on pakko tehdä, jottei Suomen kansantalous romahtaisi kohtuuttomiin lainavastuisiin EKP:lle. Lähiviikot tulevat olemaan hyvin dramaattisia Euroopassa.

  jees h-valta

  Taitaapi visakallo olla aivan oikeassa. Tuota olen myös miettinyt.
  Eihän täälläkään ”perse” ihan mitä tahansa kestä.
  Ja kun kokkarit romahtaa ja tiedetään että tilalle persut livahtaa niin se on sitten sanelut siinä. Kansa on kertomukset köykäisiksi havainnut ja nyt on tosi kyseessä.

  Puun takaa

  Onkohan nopeimmat jo jättämässä uppoavan laivan?

  Pääministeri Jyrki Kataisen (kok) erityisavustaja Jussi Kekkonen, 36 jättää politiikan ja siirtyy konsulttiyhtiö Milttonin partneriksi.

  Kauppalehti

  tervaHauta

  ” hankintana
  -kuitu mä 28€
  – mä tukki 54€
  -pikkutukki ei osteta, ei markkinoita ”

  Yllä olevat oli parhaat (tällä kertaa). Ne kaksi jättiä sanoivat hankintahinnakseen kuidulta 1-1,5 € halvemman hinnan, tukissa oli eroa 1- 2,5€ alle. Kukaan ei ole kiinnostunut pikkutukista, välttelevät sen ostoa hankintana. Laittaa harkitsemaan kuidun tekoa energiaksi tai siirtää hakkuuta eteenpäin.

  saas nährä ny

  jees h-valta

  Täällä Satakunnassa tänään ilmestyneessä Lusto-lehdessä Metsä-Groupin Rauman piiripäällikkö Kantola lupaili että kaikkea puulajia ostetaan taas normaalisti. Ja hinta kuulemma hyvä.
  Siihen nähden kuulostaa hyvältä koska myrskypuu on pitänyt täällä markkinat täysin tukossa. Energiapuukin mainittiin yhtenä halutuimpana.

  näre

  Hintatarjous näkyy olevan kohtuullinen ainakin havutukilla meilläpäin. Uutena hyvänä juttuna on UPM:llä kuusitukissa uusi katkontamitta 3.95m.-5.5m, latva 16cm. Ei vielä kauppaa kuitenkaan.

  Kurki

  ”Metsäyhtiöt varautuvat Suomen eroon eurosta. Sen takia ovat tällä hetkellä varovaisia maksamaan puusta.”

  Eurosta Suomi tuskin eroaa.

  Mutta suurin uhka suomalaiselle metsäteollisuudelle on nyt euron vahvistuminen dollariin nähden. USA aloittaa taas rahan painamisen ja se heikentää dollaria reilusti jonnekin 1,4 …1,5 ja kun dollari on maailman johtava kauppavaluutta, niin sellun ja paperituotteiden hinnat tulee laskemaan.

  Ja viime vuosina kun tuohon päälle Suomessa on eletty kuin siat pellossa eli harrastettu sisäistä revalvaatiota nostelemalla palkkoja, haittaveroja, sähköveroja, pottoaineveroja, pääomaveroja ym. , niin Suomen kilpailukyky rapautuu nyt hetkessä oikein kunnolla.

  Tarvittaisiin nyt raamispopimuksen purkaminen eli palkat alas ja valtion teollisuudelle sälyttäminien kustannuslisäysten peruuttaminen.

  6tukki

  Kurjen ehdottama raamisopimuksen purkaminen ja palkkojen alasajo ei olisi mikään helppo ratkaisu ja vaikka sellainen toteutettaisiinkin, omat ikävät puolensa siitäkin heijastuisi Suomen talouteen.

  Meillähän on jo parin vuoden ajan maan taloutta pidetty hallinnassa mittavan kotimaisen kysynnän voimin. Raamisopimuksen purku ja palkkojen alasajo romahduttaisi kotimaisen kysynnän. Lisäksi työmarkkinatilanne tulehtuisi tavalla, joka muistettaisiin mittavilla vedätyksillä viimeistään uuden nousukauden käynnistyessä.

  ihmettelijä

  VW näkyy ainakin hakkaavan pää märkänä, eli lankku liikkuu vaikka Kopra aina säännöllisin väliajoin haukkuu metsänomistajat.

  metsänhenki

  ”UPM:llä kuusitukissa uusi katkontamitta 3.95m.-5.5m”

  Missäpäin Suomea tuollainen on luvattu? Että lyhin olisi 3,95 m ja siitä seuraavako 4,3 m?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 21)