Keskustelut Puukauppa Puun hinta 2025

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 97)
  • Panu Panu

    Kyllä kyllä mutta kuten sanottu se on pikkuinen ongelma se Kiinan alhainen hinta, koska Kiina käyttää 40% maailman sellusta.

    käpysonni käpysonni
    Panu Panu

    Valmistavat näköjään ”kuivapaperia”, joka kuvauksesta ja kuvista päätellen on pehmopaperia. Sille on vielä kysyntää.

    Apli

    Pehmo ja hygieniapaperit ja niiden kulutus kasvaa vielä ja hyvä niin se imee sellua paljon, muuten alkaa näyttämään että tästäkin puukauppavuodesta tulee hyvä, ainut voisi olla energia puu sen kysynnän parhaat vuodet näyttää olevan pikku hiljaa takanapäin… Toivotaan vielä että lakot ei sotke pahasti puukauppavuotta.

    Timppa

    Havusellua tarvitaan lehtisellun sitomiseen, joten halvan lehtisellun runsas käyttö lisää havusellun kysyntää ja näyttäisi pitävän havukuidut ja sahahakkeen hyvissä hinnoissa. Hyvältä näyttää ja korkeat kuidun hinnat auttavat sahateollisuuttakin korkean sahahakkeen hinnan ansiosta.  Savon sellu tekee koivukuiduista aallotuskartonkia, joka on lujuutensa vuoksi kysytty tuote.  Koivunkaan osalta ei tulle merkittäviä pudotuksia.

    Jean S

    Talvi näyttää jäävän osassa maata aika kevyeksi. Mitä tämä tarkoittaa alkukesän mahdollisen hintapiikin kannalta? Kun lunta ei tunnu jäävän maahan kovin paljon, se saattaa kuivua aikaisin?

     

    Apli

    Kesäkorjuu ja varsinkin ns kelirikkoleimikoista saanee keväällä hyvän hinnan, kannattaa kilpailuttaa, ja myös muistaa hintatakuu… Huonopuoli on että nyt alkaa olla selvää että energiapuussa parhaat hinnat ja ajat alkaa olla takanapäin, monella alueella kuuleman mukaan ostokieltojakin päällä, tässä olisi taas metsälehdelle hyvä jutun aihe, mikä on energiapuun kysyntä ja hintatilanne nyt. Talvileimikoita voi jäädä paljonkin korjaamatta jos kelit ei kylmene lopputalvesta.

    Metsäkupsa Metsäkupsa

    Jos kelit eivät suosi talvileimikoiden korjuuta, niin vastaava puumäärä on hakattava toisaalta. Silloin kelirikkoleimikoiden hinta nousee markkinataloudessa, uskon kevään hintahuippuun yhä. Joka tapauksessa talvea on enää alle 3 kuukautta jäljellä, ollut energiapuun kulutukselle säästeliäs alkutalvi ainakin. Myös hakkuupuolella suokelit jäävät joka tapauksessa tavanomaista lähemmäs miniä, kuin optimi talvea.

    Visakallo Visakallo

    Tänä vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun myin ensimmäisen energiapuuharvennusleimikon. Tuntuihan se silloin aivan ihmeelliseltä, että alkoi saada rahaa siitä, johon ennen vain meni rahaa. Sen jälkeen on tullutkin kaikki kylvömänniköt ja pienempi määrä koivikoita ja jopa kuusikoita käsiteltyä samaan tapaan. Nyt näille samoille alueille on tehty 2. harvennus, ja sillä aivan ensimmäisellä 6 hehtaarin kuviolla lähestyy jo 3. harvennus. Energiapuun hinnat ovat nyt olleet kuusinkertaiset niihin aikaisempiin hintoihin nähden, joten en ihmettelisi, vaikka sieltä nyt alaspäin hieman tultaisiinkin. Yllättävänkin paljon näkyy ainakin täälläpäin edelleen olevan energiapuuharvennuksia käynnissä, ja aivan kokopuunakin näkyy sitä myös lähtevän. Vaikka lauha talvi on nyt ollutkin, 43% Suomen kaukolämmöstä on edelleen peräisin puusta.

    suorittava porras suorittava porras

    Jos metsiä käsitellään edellä kuvatulla tavalla energiapuukorjuuseen nojautuen , ei tarvitse ihmetellä ,miksi metsiemme kasvu on taantunut. Yleisesti energiapuukohteiden puuston latvus on jo supistunut liikaa ja kelvollisten kasvatettavien puiden määrä jäänyt liian alhaiseksi hakkuun jälkeen tämän seurauksena.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 97)