Keskustelut Puukauppa Puun hinta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 204)
 • Puun hinta

  Jos käytetään prosin mittana 7 cm ja tukin 14 cm … siinä on nelinkertainen tilavuusero … jos myyn kuution propsia niin voisin saada siitä vaikka pyöreästi 15€ kuutio … ja vastaavasti tukista 60€ kuutio … nyt nää firmat haluaa ostaa juuri alle tukkimittaista metsää …  jos myyn molempia 1000 m3 niin toisesta kaupasta saan 15000 ja toisesta 60000 … ? Vai laskinko oikein … ??

 • Tolopainen

  Kun metsäspatruuna kumartaa omistajia ja pyllistää metsänomistajille, se näkyy puutilissä. Raaka-aine pitäisi saada lähes ilmaiseksi tehtaille. Ei noita investointeja muuten Etelä-Amerikkaan tehtäisi, siellä ei kukaan välitä puunhinnasta.

  mehtäukko

  Kun olisi kohtuullisuus monissakin asioissa ja vaateissa suhteellisuuden taju.Aikoinaan naapurin ikuinen poikamies tuskaili, kun puun hinta ”romahti” 30-40 penniä: ei tule puukauppoja kun tuas tuon tekivät…

  Ja hoitorästeissä metsät muutenkin jo paskana!!  😬

   

  Rane

  Ostajahan on asiakas ja asiakas on aina oikeassa.

  Tolopainen

  Tietenkin on ikävä juttu, että kasvattamalla tukkia hinta voikin jäädä kuidun tasolle tai leimikon keskihinta onkin vain 40€ kiinnolta. Raastuvassa noita yritetään sitten korjailla. Onhan se aika huonoa tuottoa, kun puolen hehtaarin myyntitulon saa kun istuu pari kuukautta eläkkeellä, metsän tulon odotus kestää kuitenkin lähes 100v.

  Puuki

  Nyt on luonnontuhopuuta EU:n markkinoilla enemmän kuin Suomen vuosittainen hakkuumäärä on.  Jonkin aikaa sekin vaikuttaa hintaan ja menekkiin.  Tuoretta se puu ei ole kauan aikaa, osin ei ollenkaan.  Mutta ei ole pakko myyjän myydäkään kuten ei ole pakko ostajan ostaa täälläkään.

  2 -harvennusmetsiä ei kannata myydä liian aikaisin. Ensiharvennuksissa ei juuri ole samaa ongelmaa olemassa.

   

  jees h-valta

  Mehtäukon linjoilla. Tämä paapatus vain alkaa joskus korpeamaan kun tosiaan puuta ostava teollisuus on ryöstäjiä ja riistäjiä jopa alati kasvavan metsää omistavien tahojen mielestä. Näkee että omistus on pirstoutunut olemattomien käsiin ja siitä puuhapalstan pikkupaapotusta puusta pitäisi saada jokaisesta kpl-hintana useita satoja. Suhteellisuuden taju nolla mutta onhan silloin hyvä olla ja käydä halailemassa niitä ”rakkaudella kasvatettuja” omia puitaan. Ja haaveilla tulevaisuuden kilteistä ostosedistä jotka jaksavat viikon jallittaa sitäkin trippua ostolistoille kehumalla olematonta.

  Tolopainen

  Harjavalta on jopa luopunut tukin kasvatuksesta, sen huonon tuoton takia. Eli kun kasvattaa kuitua huonon tukkiprosentin takia ei voi tulla tappioita. Kun on jo niin huonot kortit, että peliä ei voi voittaa, häviökin tuntuu voitolta.

  jees h-valta

  Ja mitä itse ajankohdan merkitykseen voin sanoa että emme me ole ikuisia ja silloin jos tässä ja nyt saa puuta kuituna aika hyvällä kurssilla kaupaksi harvennuksilla en epäröisi ollenkaan. Joka puukauppatili oman elon iltataipaleella kohentaa viimeisiä vuosia paljon tehokkaammin kuin se muodikas puiden halailu siellä puuhamaassa. Aina on viisaampi ottaa kuin jättää, sanotaan.

  jees h-valta

  Minä Toloppa kasvatan edelleen metsiäni sillä periaatteella että saan sen euron vuodessa joka kuutiosta joten sinällään minua ei ollenkaan rievo pistää kuituvoittoistakaan tehtaalle. Oletko sattunut huomaamaan että käytän rahaa enkä vain elä pirtissä koneen vieressä toisia kadehtien.

  Puuki

  Pittää sen myyjäpuolenkin koettaa puoliaan pitää. Muuten voi käydä niin, että tekee ihan kannattamatonta hommaa ”lojaalisuudesta” jotain ylikansallista firmaa kohtaan. Jotkut voi jopa muuttua ilmaisiksi mainosmiehiksi sahaamaan omaa oksaansa samalla.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 204)