Keskustelut Puukauppa Puun hinta nyt

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 237)
 • Puun hinta nyt

  Minkälaisia aloja tai kokoisia aloja pitää kellistää että 80eur rikkuu? Täälä varmaan on kokemusta riittävästi tämänkin vuoden, kevään, kesän osalta.

 • TTL

  Puhutaanko runkohinnasta vai havutukin hinnasta?

  Kuusitukkiin, jos lasketaan hakkuutähde mukaan, niin ei kummoisia.

  Kuiduthan on kovassa nousussa eli ei tuo runkohintakaan täysin mahdoton ole nytkään.

  Visakallo

  Muutama hehtaari normaalisti hoidettua hyväpuustoista jaksollista metsää tuohon riittää. JK-metsäläiset älkööt vaivautuko.

  Riippumaton ajattelija

  Sellufirmalta saa 80e kuusitukista varmaan pieneltäkin alalta ja kaupan päälle mitättömän kuitupuun hinnan ja sysihuonon tukkikertymän. Jotkut sahat maksaneet lähes 80e tukista ja 30e kuitupuusta pystyyn

  jees h-valta

  Hyppää pois sieltä riippumatostasi ja ala ottaa asioista selvää. Mhy-”riippumattomuutesi” paistaa aika voimallisesti läpi. Sellufirma maksaa kyllä kuidusta nyt aivan ykköskurssia, jopa lehtikuidusta. Nuo tukin kasikymppiset ovat suurelta osin vielä höpöpuheita.

  Puuki

  N. 5 euroa on tämän vuoden inflaatiokorjausta puun hinnassa.  Vasta   mahdollisesti sen päälle tulevat lisäeurot olisi hinnan nousua edellisestä vuodesta.    Kun saha-ja sellufirmat teki vasta kaikkien aikojen kovimmat tulokset voittomarginaaleihin ,  niin rahhaa on laittaa joku ropo lisää kerrankin myös kantohintoihin.

  Inflaatio on n. 8 %.  Suomessa virallisesti vähän alle sen koska laskelmiin ei oteta esim. omakotiasumisen eikä ajoneuvoveron vaikutusta. (kiinteistöverot ja ajoneuvoverot on nousseet jotain n. 100 % 10 vuoden aikana).

  Riippumaton ajattelija

  Asioista otettu jo selvää. Sellufirman ”ykköskurssi” on ihan yhtä vitsi kuin ennenkin. Tukin kasikymppiset ovat ihan totista totta. MG:lle myydessä hinta toki varmasti jää alemmas

  Tolopainen

  Talous kylmenee nopeasti, metallien hinnat menevät alas reippaasti , kupari suorastaan romahtanut. Kysyntää ei enää ole  riittävästi. Sahatavaran hinta laskee, kun markkinat ei vedä. Lama tästä tulee.

  Apli

  Kysymällä tarjoukset kaikilta alueen ostajilta hinnat selviää helposti, tukin hinta tuskin laskee vaikka sahasuhdanne on jo varmaan kääntynyt ja tulee osaltaan  nostamaan kuidun hintaa, kun sahahaketta vähemmän saatavilla ja energiapuuta sekä kuorta ja purua.

  Metsäkupsa

  Kyllä asia on, kuten Tolopainen edellä kommentoi. Todennäköisesti tukin hinta pysyy nykytasolla, vaikka sahatavaramarkkinat ovat laimentumassa. Suomessa puukauppa on ollut tukkihintavoittoista, joten tukista on maksettava, jotta kitupuukauppakin saadaan vauhtiin. Sahat vanhaan viisiin nyt kesälomaseisokille hiljenevät.

  Hämis

  80e tukista perushinta saavutettu etelämpänä, hyvät olosuhteet, hakattava puusto laatu hyvää järeys  pienehköä. Kuk 30e, mäk 27e. Kuviot n. 2 ja 1,5 ha. Enkä.ole mikään iso myyjä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 237)