Keskustelut Metsänhoito Puun istutus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)
 • Puun istutus

  Kannattaako männyn taimia istuttaa sellaisille maille jossa on aikaisemmin kasvanut vain koivua.

 • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Ei, männyt pitää kylvää tai saada luontaisesti. Hirvet syövät puolet ja toisesta puolesta tuleekin sitten liian reheviä.

  raivuri

  Yleisesti ottaen ei, paitsi jos koivu on ihmisen toiminnan ”ansiosta” kasvanut liian kuivalla kasvupaikalla.

  tamperelainen tamperelainen

  Kyllä jopa rehevämmillekin maille saa suht hyviä männiköitä istuttamalla,mutta taimia pitää laittaa 3000-3500/ha,kasvattaa taimikko tiheänä ja siihen sitteen oikea-aikaiset taimiknhoidot ja laatuharvennukset

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Tänään mä väitän, että räkämänniköistä ei ole opittu mitään. Vieläkin laitetaan mäntyä liian harvaan rehevähköön maahan. Tamperelaisen ohjeilla jos on pakko.

  raivuri

  Toki tiheässä kasvattamalla saa hyvän, mutta miksi ei sitten istuttaisi kuusta tai sitä koivua?

  mehänpoika

  raivulille:
  Mielestäni ainakaan tänä keväänä ei pitäisi hätäillä aukeiden mätästysalojen kuusenistutuksilla. Ne pystytään kylläkin routaan nähden hyvin istuttamaan, mutta lämpimien ilmojen tullessa uudelleen voivat ehtiä kasvuun ennen keväthallakauden loppua. Silloin niille voi käydä köpelösti. Samoin voi käydä koivun taimillekkin ankaran hallan jälkeen tällaisena keväänä.

  Olisin hallanaroilla paikoilla männyn- tai koivunkylvön kannalla. Istutettujen taimien mennessä hirvien suihin harmittaisi kylvötaimia enemmän.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Enpä tiedä, mitähän käy mäntyjen tyville kun ne mättäät alkaa painumaan sinne rämeeseen?

  kuusessa ollaan

  Vähemmän tasaisen mättään painuminen vaikuttaa paalujuuriseen mäntyyn kuin pintajuuriseen kuuseen…toispuoleiseen aurauspalteeseen vinoon istutetut männyt on ihan eri juttu, ei vertailtavissa.

  Mättäänhän suurin tarkoitus on muodostaa lämpenevä ja tasaisemman kasvuympäristön antava paikka taimelle, männyn juuret tunkeutuvat kivennäismaan alla olevaan maatuvaan kunttaan nopeasti ja hakeutuvat sieltä perusmaahan.

  Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

  Mun teoria on sellanen et ku mätäs koostuu pelkästä turpeesta tai lehmän paska maasta ni se elää siinä vaiheessa ennenkuin juuret ottaa kiinni sinne pitävään maahan.

  hatelo

  Männyn istutus on jees ja aliarvostettu laji. Tuollaisen koivikon jälkeen pitää vaan varautua topakkaan perkaamiseen uudistamisen jälkeen. Jos hirvistä ei hirmu pahaa riesaa, niin mikä ettei. Itselläkin taas 5000 männyn pottia tilattu.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 20)