Keskustelut Puukauppa Puun myynti, mitä katsoa tarjouksesta

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)
 • Puun myynti, mitä katsoa tarjouksesta

  Pyysimme tarjousta metsien raivuusta. Energiapuuta.

  Ensimmäinen tarjous tuli ja se oli 13 ha alalta noin 22 000e. Kesähakkuu energiapuusta. Mietin että mitä tarjouksesta kannattaa katsoa. Hinnat kait sinällään hyviä mutta ymmärsin että maksavat keskipaksuuden mukaan puusta. Puhui jotain että ottavat puun 3cm ylöspäin. Tätä jäin pohtimaan kun aika paljon pikkutukkia on. On myös risukkoa seassa. Yksi jätti tarjouksen tekemättä kun olisi ollut liikaa pikkutukkia eikä saanut sahaa kaveriksin mukaan tarjoukseen.

  Mutta siis. Miten tarjouksia luetaan?Mitä pitää ottaa huomioon noissa katkontapituuksissa jne. Ensimmäinen kerta puukaupoilla sukupolven vaihdoksen jälkeen….

   

 • Visakallo

  Metsistä on ilmeisesti tehty metsäsuunnitelma, koska olette äskettäin tehneet sukupolvenvaihdoksen? Onko tarjous/tarjoukset tehty tämän suunnitelman perusteella? Tärkeintähän on aina myydessään tietää mahdollisimman tarkasti, minkälaista leimikkoa on myymässä, jottei hakkuukertymä poikkeisi kovin paljoa siitä mistä kaupat on sovittu. Onko leimikko Metka-kelpoinen? Tuolta alalta sitäkin kertyisi jo aika mukavasti. Pitää toki varmistaa, että tuet maksetaan sinulle. Sitten vielä mittaustapa, onko motomitta, tienvarsimitta, punnitus, ja missä vaiheessa hakattu puu siirtyy ostajan omaisuudeksi. Maksuaikataulu puista on myös tärkeä tieto. Niin ja toki vielä se, että korjataanko kaikki puu karsittuna rankana, vaiko osa karsimattomana kokopuuna?

  Jalmari Kolu

  Niin. Kuten Visa sanoi niin kerätäänkö karsittuna rankana vaiko karsimattomana kokopuuna? Vaiko molempia? Onko tuo 3 cm latvaläpimitta?

  Jos ajattelee että keskivertopoistuma 40 m3/ha niin 42,30 € olisi hinta per kuutiometri.

  Oletteko itse pyytäneet tarjoukset vaiko esim. Mhy: kautta?

  Ja Metkatuen hakeminen ehdottomasti, jos tukiehdot täyttyvät. Hakemus helppoa tehdä itse.

   

  Tolopainen

  Kannattaa liittyä Metsäliiton jäseneksi ennen ensimmäistäkään puukauppaa. Sieltä saa luotettavan tarjouksen ja rahat tulee nopeasti osuustilille korkoa kasvamaan. Käsiraha 20%, jäsenyys tuplaa metsän tuoton ilmaiseksi. Paljon parempi sijoitus kuin metsän lannoitus.

  Apli

  Noh tuosta Metsäliiton jäsenyydestä voi olla montaa mieltä, nimimerkillä tyytyväinen entinen jäsen. Visalla ja Jalmarilla hyviä ohjeita. Ei muuta kun hyviä puukauppoja kaikille nyt ainakin hintatason puolesta siihen ei pitäisi olla esteitä eikä ostajien ostohalujen..

  Puuki

  Metsäliiton edut kuittaa heikomman tukin pystyhinnan melko nopeasti. Eihän ennen ollut ML:n jäsenyydestä juuri mitään nykyisen kaltaisia etuja saatavilla.  40%:n ennakkomaksu on ollut yksi hyvä lisä joka toki voi muillakin ostajilla olla olemassa mutta firman maksamaa korkoa ja 15 % pääomakorotusta muilla ei ole.

  Kalle Kehveli

  Metsäliitto maksaa yleensä kaikista huonoiten ja fiksulla raha tuottaa paremmin kuin Metsäliiton tilillä. Kaupan kilpailutus ja toteutuksen seuranta on kuitenkin kaiken A&O.

  Visakallo

  Aloittajalla on kysymys energiapuuleimikosta. Miten vahvasti Metsäliitto on niillä markkinoilla mukana?

  Kalle Kehveli

  Metsäliitolle en myy, mutta täälläpäin  Stora jo erittäin vahvasti.

  Puuki

  Kannattaa kilpailuttaa.  Hajautus sijoituksissa kannattaa myös tehdä. Kehveli varmaan ”fiksuna” sijoittanut venäjälle.

  Kalle Kehveli

  Kehveli varmaan ”fiksuna” sijoittanut venäjälle.

  Sieltä korvesta kun saisi mökin, niin ostaisin heti.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 50)