Keskustelut Puukauppa Puunhinta 2024

Esillä 8 vastausta, 561 - 568 (kaikkiaan 568)
 • Puunhinta 2024

  <p>Mainoksia yhtiöiltä tuplabonuksista harvennuksille kun teet kaupan vuoden loppuun mennessä ja muita kylkiäisiä. <br />Tiedä tässä , tekiskö kaupan enska ja toka harvennuksista vai odottasko ens vuoden puolelle..?</p><p>Mitä ajatuksia tulee muille palstalaisille?</p>

 • leone

  Kiitos, ok eli pitää odotella kun menee pakkaselle ei tuossa muuten ole mitään järkeä.

  Visakallo

  Maaseudun Tulevaisuus kirjoitti, että tukkien hintahuippu on nyt tällä erää nähty. Jää nähtäväksi, onko nyt miten paljon kysymys normaalista vuodenaikaan liittyvästä hinnanpudotuksesta, ja minkä verran suuremmasta markkinakäänteestä.

  Apli

  Kyllä se siltä vaikuttaa kun kuuntelin omia metsänaapureita kahdella heistä tukkikauppoja suunnitteilla, ostointo myös varsinkin sahoilla heikonlaista. Omia päätehakkuita suunnitellaan ensikeväänä huhti-toukokuussa, katsotaan sitten millainen on hintataso.

  jees h-valta

  Nuakka tuolla edellisellä sivulla jo korjasikin urbon irvistely-yrityksen. Jatkan vielä että haapa on hintatakuuturvattu minulla joten kuusikuidun vanavedessä kuljetaan. Urbolla ei taida löytyä yhtään hintataattua metsää? Kasvunopeus sentään humattavasti esim. kuusta nopeampaa. Nytkin hakattiin reilut viisitoista vuotta vanha palsta. Ja vuosikasvurenkaat aika huikeat. Mutta samalla kertaa kannattaa hiukan priorisoida aloja yhteen kun koneet alueelle tulee. Nyt kun saisi vielä latvukset pois että uusi kasvu pääsisi häiriöttä vauhtiin. Siellä on jo nyt sellaisia 0,5m:n uusia nousuja. Ai niin, sieltäkin vielä taitaa tonni tipahtaa. Latvuksista.

  Metsämysteeri

  Juhannusviikolla tein parin ha kaupat keski-suomessa, havutukit 85€, koivu 60€ ja näiden kuidut 38€. Ostaja oli sahayhtiö ja arvio määrästä noin 800 kiintoa. Elokuussa kaatuu näillä näkymin ja raudusta tulee tilalle ensi keväänä.

  Panu

  Viime kuukausina ei ole juurikaan ollut eroa aukon ja kasvatusharvennuksen kuidun hinnoissa. Esim omassa toukokuun kaupassani on aukkoa ja kasvatusharvennusta. Ero kuidun hinnassa on 1-3€ puulajista riippuen. Se ei prosentuaalisesti ole nykyhinnoilla juuri mitään.

  Alaneva

  Kesäkuun alussa tein kaupan ensiharvennuskohteesta, jossa kertymä aika vähäistä ja kuvio reilun hehtaarin. Tästä ei vuosi sitten jättänyt ostaja tarjousta ollenkaan ja tänä vuonna tarjosi 35 € mäntykuidusta. Tuntui nyt kuitu kelpaavan.

  Seuraavaksi pitäisi pyytää toisella kylällä sijaitsevalta palstalta kakkosharvennusta, kun puunostaja kiireiltään ehtisi katsomaan sitä. Saa nähdä onko kuitupuutarjous vielä samaa tasoa vai joko on lähtenyt hinta alaspäin.

  Visakallo

  Nyt kannattaa kyllä harvennuksia myydä, kun kerrankin hintaa ja kysyntää on. Parempi vaikka hieman etuajassa kuin myöhässä. Nyt kesän jälkeen on hakkuut sovittu tehtäväksi. Ensiharvennuspuun hinta on nyt jopa nelinkertainen kuin vielä muutamia vuosia sitten.

Esillä 8 vastausta, 561 - 568 (kaikkiaan 568)