Keskustelut Puukauppa Puunhintatilastot väärässä?

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 51)
  • Puunhintatilastot väärässä?

    Kuinka ajantasalla ovat esim METLA:n ja ML:n puunhintatilastot?Paikallisesti kuitupuun keskihinta pitäisi olla 29 – 30e/motti ja saan tarjouksia:MÄK 24-26e ja KOK 26 – 28e/motti.Heikoimman tarjouksen tekee MHY,joka vielä veloitaa n 4% puukauppapalvelusta.Puutavara liikenteellisesti hyvällä paikalla

  • kepa

    Miten minä muistelisin että jessellä on viime vuosina ollu pahoja ongelmia leimikoiden kans.Eikö viimesissä puolen kymmenessä kaupassa mitä olet tehnyt kaikissa kone ole lähtenyt kesken pois tai sitten tullu muuta häiriötä ja eikö myös työnjäljen kanssa ole ollut ongelmia.
    Voisiko olla paremmalle leimikko suunnittelulle aihetta?Ehkä

    Horjumaton Horjumaton

    *** Jessehän ei peukuta sen enempää MHY.tä kuin MTK.ta ,mutta hassua kyllä Metsäliitto maistuu. Eikä siinä mitä,ja tärkeintä tuntuu olevan aina vaan teollisuuden etu ja puun mahdollisimman halpa hinta. Pitänee ehdottaa osuuskunnalle,että miehelle kullattu pinssi rintapieleen laitettavaksi lähetetään tai voinee sen ostomies juhlallisesti luovuttaakin. Jessehän edustaa juuri sitä tyyppiä,josta piiripäälliköt pikkujouluissa päissään kehuu,kuinka heillä on jäseniä jotka myy puunsa hintaan mihin tahansa.

    Panu Panu

    Kiitos vastauksista eli harvennuksia on saatu joissain tilanteissa menemään päätehakkuun hinnalla. Ja näissä tapauksissa ilmeisesti tilastoihin on päätynyt harvennushinta. Tämä ei taida kuitenkaan olla niin yleistä, että sillä olisi suurta vaikutusta tilastoihin ja se koskee siis vain harvennushintatilastoja.

    Täytyy varmaan itsekin ehdottaa, että eiköhän laiteta harvennus päätehakkuun hinnoilla, jos joskus saan harvennuksen kauapaksi 🙂

    jees h-valta

    Ensin Kepan muisteluun ettei niitä ongelmia nyt kyllä mainittavassa määrin ole ollut eikä ole hankaloittanut minun metsäkaupallista mitenkään. Nikki suorittava porras niihin kyllä hanakasti silloin tarttui ja liioitteli mutta yleisesti kun kauppoja vähintään parit leimikot vuoteensa teen marginaalisia on ilmiöt olleet.
    Ja horjumattomalle että enkö juuri kertonut saavani huippuhintaa (joinkun muun nikin mielestä) esim. kuidusta. Ei minun niistä juurikaan hurjasti vääntää tarvi mutta selvät tapaukset kyllä korjaan.
    Plussana tietysti hinnankorjausautomatiikka vuoden kaupoista.

    Puun takaa

    Yksi asia noissa Jessen puukauppajutuissa on ollut silmiinpistävä.
    Hän puhuu paljon kuidun myynnistä ja hinnasta, mutta ei juurikaan tukeista.
    Hoidetussa metsässä tukkien osuus kiertoajassa on 70-80%, ja kuitupuun vastaavasti 30-20%.
    Siten yksi euro tukin hinnassa vastaa 3-4 euroa kuidun hinnassa
    Kun kaiken lisäksi tukkien hinta on valmiiksi nelin- viisinkertainen kuitupuun hintaan nähden, on kuitupuun hinnalla mahdollista tehdä silmänkääntötemppu joka ei maksa puunostajalle käytännössä mitään.

    jees h-valta

    Puuntakunen yrittää epätoivon vimmalla hakea vikaa minun kaupanteostani. Ymmärrän ”yskän” kyllä mutta en minä tosiaan tukkejakaan lahjoita, älä murehdi. Minua kas kun ei vain se asiana niin kovasti kiinnosta koska se on niin helppoa seurata ja valvoa. Kuten joskus olen aiemmin maininnut olen kerran pyytänyt ja saanut hyvityksen liian roimasta kuidusta H-vallassa ja kerran myös P-Satakunnasta. Silloin koivu kyseessä. Nythän M-G:n kiinnostus koivuunkin aivan ykköslaatua etten enää usko että siinäkään ongelmia tulee. Koivu/mäntypäätehakkuun kauppaa tehdään ja tukkia tulee kyllä mutta ei mitenkään hurjasti kun hiukan kevyet vanhan isännän alat kyseessä nyt. Toteumaprosentteja on hyvä seurailla jopa Metsään.fi:n arviostakin. Ja oma tarkastus läjistä paikanpäällä aina.

    Hyöteikkö Hyöteikkö

    Nyt on jo pakko pyytää nimimerkiltä ”Puun takaa” tarkempia perusteluja laskelmilleen: ”Hoidetussa metsässä tukkien osuus kiertoajassa on 70-80 %”.

    Normaalistihan ennen päätehakkuuta tehdään 1-3 harvennusta. Ensiharvennuksessa tukkia tuskin tulee. Seuraavissa tukkiosuus kasvaa. Mutta vasta päätehakkuussa päästään tuohon prosenttimäärään. Joten kiertoajassa tuo tukkiosuus on ainakin minun taidoillani täysin mahdoton.

    jees h-valta

    Se onkin mahdollista vain puuntakusen mielikuvitusmetsässä joka kaikenlisäksi hakataan 40-50 vuotiaana. Kuusimetsässä tietty.

    Puun takaa

    Kysymys on nimenomaan hoidetuista etelä- ja keskisuomalaisista metsistä, joissa kaikki hoitotoimet ja hakkuut tehdään ajallaan.
    Silloin ei kasvateta ylimääräistä kuitupuuta vaan mahdollisimman paljon tukkia.
    Jesselle sanon jälleen kerran, että nämä ovat mittaustuloksia hakatuista leimikoistani. Niitä löytyy varmasti muiltakin palstalaisilta.
    Luvut esittelin palstalla jokin aika sitten, mutta en nyt muista minkä otsikon alla ne ovat.

    Metsuri motokuski

    Voihan se tukkiosuus nousta aika korkeaksi jos otetaan pikkutukki ja parru. Mutta jos tukin latvamitta on 16 cm niin aika hyvä ja vahva pitää kasvun olla että 50 – vuodessa päästään noihin tukkiprosentteihin.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 51)