Keskustelut Puukauppa Puunostajan yhteydenotto

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
 • Puunostajan yhteydenotto

  Merkitty: 

  Tänään tapahtui pienimuotoinen ihme, kun puunostaja otti oma-aloitteisesti yhteyttä ehdotti puukauppaa. SElta soitteli ja oli kiinnostunut ilmeisesti sähköisistä järjestelmistä bongatusta runsaspuustoisesta muutaman hehtaarin puskasta. Edellisen ja tätä ennen sen ainoan kerran yhteyttä otti UPMn henkilö joskus vuosikymmenen alkupuolella. Muuten on kyllä saanut ostajilta rauhassa metsää kasvattaa.

  Toistakymmentä vuotta olen itse metsänomistajana ollut ja toistakymmentä vuotta sitä ennen samoja tiluksia hoitanut. Aina on saanut kyselemällä puukauppaa tehdä. Hankintapuun osalta hilpein aloituskommentti oli joskus, että ’voihan ne ostaa, mutta paljon ei pysty maksamaan’. Kuitupuuta oli rekkakuorma pikitien varressa muutaman kymmenen kilometrin päässä tehtaalta.

  Vaimolle joskus tässä ääneen ihmettelin, että aika paljon pitää kauppatapojen kehittyä, jos kaupunkilaistuvien metsäomistajien kanssa aikoo puuta saada sujuvasti markkinoille. Varsinaisesta ostostahan firmoilla ei tunnu olevan kyse, vaan myyntitarjousten vastaanottamisesta. Passiivista ja pikkuisen tilaisuuden vallankäyttöön perustuvaa, mutta ehkä kehitys kehittyy.

 • Jätkä

  Onhan ostomiehellä oltavat, kun halukkaita myyjiä on vaikka kuinka. Valkata vain parhaat leimikot ennen muita.

  Vaikka hinta on edelleen huono, pitää kunnon metsänhoitajan myös harventaa ajoissa metsäänsä.

  Rane2

  Itsekin sain muutama vuosi sitten samansisältöisen soiton juuri SE:n ostohenkilöltä.Olisi ollut kiinnostunut erillisestä koivupalstasta heidän hakkuunsa naapurissa.En sitä myynyt kun tarvitsen koivua itsekin mutta tarjosin toiselta palstalta harvennusta.Sovittiin että otetaan yhteyttä myöhemmin ja käydään katsomassa leimikkoa.Sitä yhteyttä ei sitten tullutkaan koskaan.

  Jäi semmoinen mielikuva että kun en ollutkaan ”kaupunkilaismetsänomistaja” niin ostajan mielenkiinto lopahti.

  harrastelija

  Puukaupassa on muutakin ihmeellisyyttä verrattuna yleiseen kaupan käyntiin. Tavaran omistajahan yleensä tarjoaa myyntiin tulevan tuotteen ja laittaa sille hinnan. Puukaupassa ostaja määrittelee hinnan.

  Yleensähän puukaupoissa mo on yhteydenottaja, mutta onko kuinka yleistä, että mo sanelee myös myynnissä olevan tuotteensa hinnan? Haluaisin kyllä nähdä sen päivän!

  Metsäkupsa

  Itse tein muutama viikko sitten puukaupan kyseisen firman kanssa,kun tuttu ostohenkilö soitti ja tarjosi asiallisen hinnan.Nyt puut hakattu,kelirikkoleimikot olivat kuusipuuta,josta puutetta kelien johdosta.

  Jätkä

  Meillä MHY välittää myyntihalukkaiden yhteystiedot omalla ilmoitustaulullaan, josta jokainen ostohenkilö voi katsoa, onko kiinnostavia kohteita.

  Muutaman kerran olen omatoimisesti ottanut yhteyttä Metsäliiton ostajaan ja silloin on yleensä kauppa syntynyt. Kerran olen vedonnut Metsäliiton vakuutteluun, että kaikki puu ostetaan.

  Korpituvan Taneli

  Onhan sitä kerran, joskus 10 vuotta sitten tapahtunut että Metsäliiton ostaja soitti. Kerran on tullut puhelu Biowatilta ilmeisesti pääkonttorin tytöiltä ja kysytty että olenko tietoinen tälläisestä puun ostajasta ja tarjosivat lähimmän ostaja yhteystietoja.

  90-luvulla jouduin silloiselle metsäliiton porukalle sanomaan että seuraavaksi otan yhteyttä pääkonttoriin jos ostohaluja ei ala löytymään. Olin soittanut useamman kerran ja aina oli nihkeä vastaus. Tuon uhkauksen jälkeen tuli ostohaluja ja sellaiseen järkevään hintaankin mielestäni.

  En kuitenkaan pidä ostajan aloitetta niin tärkeänä, tärkeämpää on että ollaan kunnolla kiinnostuneita, kun itse kysyy.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Puuki

  Voihan sen hinnan määritellä myyjäkin ja odotella sitten parasta tarjousta … ja jättää leimikon odottelemaan parempia aikoja, jos ei hinta ja muut ehdot miellytä. Siksi kai se puunmyynti-innokkuus onkin nykyään vähentynyt . Harvennukset tietysti kannattaa tehdä ajallaan.

  Makarov

  Kannattaa ennemmin itse markkinoida ja vähän fiksailla hyviä ja erillaisia leimikoita valmiiksi myyntiin. Niitä on sitten helppo kaupata kun sen aika on. Taitaa olla nykyään puunostajilla muutakin tekemistä kun soitella ympäriinsä kun pitäisi vielä markkinoida kaiken päälle kaikenlaisia metsänhoitopalveluita.

  Menninkäinen

  Kyllä ostomies on kysellyt leimikoita kun on tietänyt että mahdollisia hakkuita olisi ja koneet ovat olleet tulossa samalle suunnalle. Yhteyden pito on tietysti ollut joka vuotista niin hänellä on käsitys mitä tavaraa voisi olla kaupan.

  Korpituvan Taneli

  Makarovilla oikea ajatus. Minulla tieyhteyksien parantaminen oli se ratkaiseva tekijä. Tietilanne ei aivan mahdoton ollut aiemminkaa, mutta kyll kun, kaikkina vuodenaikoina rekkakelpoinen tie kulkee pitkin tila sivurajaa, niin alkaa kevata huonompikin leimikko.

  Kyllähän osto-organisaatiot on vedetty niin ohuiksi ettei siinä paljon sellaisia soittoja ehdi tekemään, joista vain joka kahdeskymmenes tuottaa tulosta. Hölmöähän se ostajan kannalta se soitteleminen siksikin, kun ostettavaa riittää ilman sitäkin. Olempa kuullut jonkun metsänomistajan jopa närkästyneen soitosta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)