Keskustelut Puukauppa Puut ja puntarit.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)
 • Puut ja puntarit.

  Merkitty: 

  Tulla tömähti Metsäroupin uutiskirje.

  Puulla hyvä kysyntä ja myöskin jäsenten hankintapuulla olisi tilaa konsernin laanilla.

  Mutta:Pölkky ottaa tukin ja pikkutukin paremmin”talteen” ja maksaa kuidusta 15e,havu ja koivu.

  Ja sama leimikkko.Pikkutukin hintaero 5 e pölkyn hyväksi.

  Aikasempi kauppa kakkoselta.Kuitu ja pikkutukki 43%ptukille.

  Rouppi lykkäs 10%.tarjouksessaan.

  Ei ole heleppo osata arvoituksia.

 • mehtäukko

  Näillä ja muilla vastaavilla valinnoilla se tili tehdään.

  Tai sitten ei.

  metsä-masa metsä-masa

  Tällä hetkellä Metsä Groupi kauppakumppanina on kärkipäässä, jos kyseessä on puhdas kuituleimikko. Tässä markkinatilanteessa tukkivaltaiset leimikot kyllä kannattaa vertailla ja myydä sahurille, sieltä löytyy runsain mittavalikoima ja halu kerätä kaikki sahauskelpoinen tavara sahan jalostukseen.

  Nyrkkisääntönä sahurin korjaamassa leimikosta lisäarvo on uudistuskulujen verran, eli varsin hyvä lisätili, puhdasta rahaa !

  jees h-valta

  Joka tulee varsin helposti jäsenetuina takaisin ja menee moninverroin ohikin sahurin yhden tilin periaatteesta.

  harrastelija harrastelija

  Kohteleekohan ML jäseniään vähän eri tavalla kuin ei-jäseniä? Lähivuosina olen pyytänyt tarjoukset 3:lta eri sahalta. Edes tukin hinta ei ole pärjännyt MG:n tarjoukselle – puhumattakaan kuidusta! Onhan päivän selvää, että sahafirmat eivät voi maksaa kuidusta samaa mitä kuidun keittäjä. Tuleehan siinä yksi välikäsi mukaan.

  Jos puutilille ei ole muuta käyttöä, niin ne voi jättää ML:n A-osuuksiin. Samalla puun hinta nousee yli 24 %.

  Tolopainen

  Mikä tuo 24% nousu puunhinnalle on.

   

  pikkutukki

  Jäsen kyllä olen ,mutta tukin hinta MG:llä kaukana sahan hinnasta + huonot mitat . Onkohan Harrastelija suuromistaja MG:n suhteen .

  oksapuu

  Tuolla Lapin seudulla ongelmana on se että MG:lla ei ole omaa sahaa, vaihtopuista ei paljon kannata maksaa. Kuituleimikoissa on kyllä vahva ostaja…

  Nuo harrastelijan % edellyttää sopparia ja usein toistuvaa puukauppaa em. firman kanssa.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Yhtiöt palkitsevat sopimusasikkaita tai vuosittain puuta myyviä tähtiasikkaita paremmilla hinnoilla,kun esim. puukauppapaikkakuutiossa kilpailuttaa ensin.Kokemuksesta voin kertoa,että loppujen lopuksi hintaan tulee sellaisia elementtejä,että kaupat jälleen syntyy saman ostajan kanssa.Virallinen hinta pysyy alkuperäisenä,mutta joku firma joskus bonuksilla kertolaskun tekee,tai toinen pari-kolme euroa mittatodistuksen allekirjoituksen yhteydessä ”järeyslisää ”maksaa.

  Näin valtakunnalinen puunhinta pysyy kurissa virallisesti .Myös Mhy:t kertovat asiakkaileen,miten heidän välittämänsä valtakirjakaupat ovat olleet metsänomistajalle parhaita.Puunhinta virallista keskihintaa ylempi ja katkontaakin on valvottu,joten palvelumaksu tullut monin verroin asiakkaalle takaisin kilpailutuksen ansiosta.Totuus ei aina ole kyllä aivan tämmöinen,mutta siltä se saadaan nykysysteemillä näyttämään ja totuuksia on monia.Kaikkilla hyvä mieli ja puu liikkuu,raha vaihtaa omistajaa.

  Lasse

  Niin se on tällä Pohjois-pohjanmaallakin että MG on vaan tukin välittäjä paikallisille sahoille ja mitä minä olen kilpailuttanut leimikoita mistä vähänkään on tukkia tullut niin ilman välikäsiä sahalle on leimikko mennyt ja kuidunki hinta on monesti parempi mitä  kuitufirmain tarjoukset.

  Jos kuituleimikosta tulee Eskolan parrua niin Mg on silloin niskanpäällä. Mg omistaa Eskolan parruveistämön. Eskolan parruveistämön ostoalue vaan pieni.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  No joo, ei harrastelija ole varmaan Metsägroupin suhteen sen suurempi omistaja kuin muutkaan. Siellähän on edelleen, nimestä huolimatta, ostajana osuuskunta. Siellä on vain Harrastelijan nurkalla tuollainen markkinatilanne.

  Itsekkin olen Metsäliiton jäsen jo useammassa sukupolvessa. Joskus oli tilanne ettei muilta kannattanut edes kysyä, oli minkälainen leimikko tahansa. Nykyisin MG ei pärjää hinnoissa eikä katkonnassa, jos tukkia tai pikkutukkia on sen verran että saha yleensä tekee tarjouksen. Hassuinta on se että yleensä on mennyt niin että, jopa kuidun hinta on sahalla parempi kuin MG:llä. Tukin ja pikkutukin suhteen se on tietysti parempi ja mittavalikoima on laajempi ja jopa laaturajat ovat sahalla omassa hakkuussa väljemmät. MG:n ostamat menevät toki samalle sahalle, mutta tiukemman seulan läpi. Tämän tilanteen sahan ostomies sanoo perustuvan siihen että kun kuitu on heille huono bisnes, niin sen tekoa pitää välttää omilla hakkuilla.

  Täällä alkoi jo energiapuukin olla sellaisissa hinnoissa, että suunnittelin seuraavaa aukkoa tehtäksi siten että otan kaiken kuitu laatuisen puun hakkuussa itselle ja myyn ne sitten hankintana energiaksi. Olisi ollut aukolla vähemmän siivottavaakin sitten, kun energiapuun saa tehdä käytännössä piikkiin asti. Sahalta olisi voinut sitten kepittää parempaan hintaa tukilla ja pikkutukilla kun ei tarvitse ottaa kuitua. Tämän kaavailun romutti sitten energiapuun reipas hinnan lasku.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 28)