Keskustelut Puukauppa Puutavaran varastopaikka,tienkäyttö ALV?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)
 • Puutavaran varastopaikka,tienkäyttö ALV?

  Jos maksaa naapurille varastopaikasta ja tienkäytöstä puutavaran ajossa,niin onko maksut ALV-verollisia ?

 • Reima Muristo

  Aatteleppa ite, jos maksun saaja on alv-verovelvollinen.

  tamperelainen tamperelainen

  Sen verran korjausta,ettäkyseessä lanssipaikan ja tiekunnan tien käytöstä Googlettamalla tulen johtopäätöksen,että vain palveluiden,hyödykkeiden myynnissä ALV.Vahingonkorvauksissa ei ilmeisesti ALV.Tiekunnan laskuissa ei ole alvia,vaikka saaja olisi ALV-verovelvollinen

  Ola_Pallonivel

  Oikein olet ymmärtänyt.

  Reima Muristo

  Jokaisessa laskussa on alv. Vastaanottaja sitten on alv-verovelvollinen tai sitten ei. Tiekuntakin maksaa alv:lla laskut urakoitsijalle, ei se maksa alv:ittomia maksuja. Jos ite oot alv-verovelvollinen, laita sitte semmone lasku.

  Tolopainen

  Puunmyyjän ei tarvitse maksaa varasto paikoista eikä tien käytöstä, koska puut on ostajan omaisuutta, jos on myyty pystykaupalla. Maan vuokrasta ei alv:tä tarvitse maksaa eikä tilittää.

  pihkatappi pihkatappi

  Reima Muristolla erikoista päättelyä.

  Tiekunta ei ole alv-velvollinen -> laskuun ei lisätä alv-veroa. Ei niissä mitään alvia mene tai tule, sama kuin metsäkeskuksen kemera korvaus, ei ole alv-veroa. Jos laskussa ei ole alv-veroa, ei maksajakaan voi sitä keksiä. Polttopuu kauppiaskin voi olla joko alv-velvollinen, jolloin laskullaan on 24% alv-veroa, tai sitten toinen kauppias ei ole alv-velvollinen ja laskussa ei ole alv-veroa (hyvät katteet).

  Ja tottakai tiekunta joutuu maksamaan urakoitsijan alv-laskun alveineen, maksaahan jokainen kauppaostoksistakin alvin, vaikka ei ole mahdollisuutta sitä vähentää.

  Visakallo Visakallo

  Kevytnimimerkki on aina kevytnimimerkki, alvilla tai ilman.

  Ola_Pallonivel

  Jos sopimuksessa kulut tiestä/varastopaikasta on määritelty myyjälle, maksu on myyjän vastuulla. Maksu tien käytöstä on sitten eri asia, kuin tien rikkominen ja vaurion korjaaminen.

  mehtäukko

  Pystykaupassakin yleensä tienkäyttömaksu yms. varastomaksut on vieritetty myyjälle. Hankinnassa aina. Kuljetusmaksu ollee verrattavissa tieyksikkömaksuun, se ei ole kunnostusmaksua.

  Tolopainen

  No ei suinkaan, en maksa minkään yhtiön puiden varastoinnista. Omalla maallani tietenkin saavat niitä varastoida. Kyllä ostomiehet on kysyneet lupaa, jos haluavat varastoida naapurin hakkuun puita maillani.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 22)