Keskustelut Metsänomistus Raivaajien ampiais keskustelu

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Raivaajien ampiais keskustelu

  Nonii jokos on maapesät löytyneet?

  Perkasin 2metristä kuusentaimikkoa ja kuusen alaoksalta löytyi jalkapallon kokoinen pesä. Onneksi oli säästettävä puu niin ei tullut kiire. Koivujen oksilla ollut pesiä ja saanut juosta tosissaan karkuun.
  Eilen männyn taimikossa maapesä ja juoksukisan voitti ampparit. Niskaan paukuttivat kivasti.

 • sawo sawo

  Tämän kesän aikana ei ole tarvinnut juosta ampiaisia karkuun.

  Kesä 2011 oli paha, täällä kuiva ja lämmin, syys raivauksissa tuli äkkilähtö lähes 10 kertaa. Aikaisempina vuosina ampiaispesiin osuminen on ollut aika harvinaista. Tosin en teekkään metsätöitä täysin ammatikseni.

  Viime kesänä mietin että miten yleinen metsureilla on tämä ongelmaa.

  Nuorimetsämies Nuorimetsämies

  Onko metsureilla tabletteja mukana pistojen varalta? Vai tottuuko siihen? On siihen kuollutkin väkeä mm 80luvulla muistini mukaan metsuri astui maapesään ja sai huomattavan määrän pistoja eikä selvinnyt kun ei ollut apuakaan lähellä.

  Aukusti

  Ei ole ollut mukana koskaan kyypakkausta, kun niitä otuksia ei täälläpäin juuri ole. Ampiaisen pistoksia olen saanut vuosittain. Viimeksi muutama päivä sitten, en kylläkään metsätöissä, vaan syömässä mustaherukoita pensaasta. Olin tavan mukaan ottanut peukalon ja etusormen väliin otteen marjoista kun sattui samaan nippuun myös jo vähän kohmeinen ampiainen. Ehti kuitenkin pistää kerran.

  Ei kuitenkaan kahta kertaa kuten vastaavassa tapauksessa aikaisemmin. Silloin toisen pistoksen seurauksena pistin jäi kiinni sormeen ja myrkkyrauhaset saivat pumpata kunnon ”satsin” myrkkyä ennenkuin huomasin pyyhkäistä sen pois.

  Ampiainen on todella vaarallinen allergiselle henkilölle. Vaarallisempi kuin suurpedot yhteensä maassamme, kuten toisaalla eri viestissä mainitaan.

  Raivaaja

  Minulla kävi kerran niin, että työhousut oli ratkenneet haarojen välistä ja kohtasin ampiaispesän.Ja tietennkin muutama kaveri löysi avoimen haarojen välin ja pistoja sinne. Pakojuoksun temmellyksessä tippui jokunen ampiainen lahkeen sisällä kumisaappaaseen ja arvatenkin pistot jatkui siellä. Tämä syksy on ollut siinä mielesssä hyvää aikaa kun ei pesiä ole tullut vastaan.

  Aukusti

  Sattuipa kerran lohkomistoimituksessa pitkällä rajalinjalla niin, että mitan päässä kun piti panna keppi maahan pystyyn merkiksi seuraavalle pätkälle, että juuri siinä mättäässä mihin mittamies survaisi keppinsä olikin suuri ampiaisten maapesä. Arvaahan sen, että kiire tuli hyppiä parvesta ulos ja karkuun !!!

  Metsuri motokuski

  Maapesiä ja oksapesiä on löytynyt muutamia. Onneksi säästyin parilla iskulla. Minulla on se hyvä puoli etten ole allerginen ampiaisenpistolle joten useitakin iskuja saa tulla niin paikallisella kivulla selviää. Mutta hirvikärpäset ovat toista maata. Niiden puremiin on antihistamiinia otettava. Kuume nousee ja paukamat ovat isoja.Sen vuoksi raivauskin on lopetettava kun kelit alkaa olemaan parhaimmillaan ja lähdettävä muihin töihin.

  metsänvartija

  Hirvikärpäskausi menee muissa hommissa, sitten taas ykköspakkasten jälkeen kuulaaaseen metsään soittelemaan raivuria. Allergia oireet ovat pahat.

  Maapesät ovat pahimpia ampiaisilla, 1990 elokuussa niitä riitti, oli pakko raivata sadepuku päällä, huppukin oli pään ympärillä. Arvatenkin hiki lensi.

  jees h-valta

  Metsuri motokuskikin voi ottaa Miisun sun muiden varoitukset vakavasti. Jos tulee hirvikärpäsistä kova ongelma en olisi varma ampiaistenkaan pistojen suhteen. Aika lähellä allergiareaktioita ollaan ja ampiaisen pistotkin ainakin joillain alueilla saattavat olla silloin jo vaarallisia. Minulla ei vaikuta hirvikärpäsen purema juuri kuin sen jälkeisenä kutinana pienen aikaa. Melkein joka ilta sentään niitäkin tukanrajasta irti riivin. Muutama amppari saa myös pistää eikä juurikaan vaikutusta. Liekö sitten vaikutusta lapsuuden aidosta ammunmaidosta, heh!

  jees h-valta

  Heh! Vai syöttelee se Miisu kisunsa amppareille?

  Aukusti

  Kts. ketjua: ”Ampiainen on vaarallisempi kuin kaikki suomen suurpedot yhteensä!”

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)