Keskustelut Metsänhoito Raivaus saha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Raivaus saha

  Ostin uuden sahan, mutta huomasin että se on kömpelö tiheässä metässä. Kavensi ”ohjaustankoa” 50 mm nyt on parempi. Onko muut tehneet samaa ja uskaltaako ottaa enemmän?

 • arto

  Ei taida olla merkkisaha.

  Jätkä

  Merkkisahoissakin on kahvat nykyään rakennettu siten, että sääntö:” Kädensijat säädetään hartioiden leveydelle” voidaan perustella sillä, että raivaajat ovat niin  harteikkaita, että normaalitiheässä metsässä he joutuvat kulkemaan sivuttain.

  Sutjakka nainen r.sahan kanssa on kuin ”Metto soitimella”, eli siivet levällään. Tulee raskaaksi sellainen työskentely. Kyynärpäät pitäisi olla sujuvasti kyljissä, kun kädet on kahvoilla!

  pihkatappi

  Mulla on alkanut sahaaja olla kömpelö. Aluksi Stihlin 460 ohjaustanko tuntui liian leveältä Husqvarna 245 rx:n jälkeen, mutta tuohon tottui aika nopeasti ja en ole kaventanut. Laitan nyt kuitenkin harrastushommina tuon reilu 20 vuotta vanhan Husqvarnan kuntoon, onpahan sitten yksi kätevä raivaussaha.

  arto

  Nyky husqvarna yhtä alu putkea kahva jos lyhentää saa hitsata ja ei varmaan kauan kestä. Taitaa sthilissäkin olla sama. Koska ne voi kääntää kuljetus asentoon.

  Jätkä

  Alkujaan kaasukahva oli irroitettavissa – ja sijainti oli säädettävissä. Kyse on varmaan valmistuskustannuksista. Kyllä kahva voidaan hitsata kestävästikin, pitää vain olla kunnon vehkeet ja kunnon hitsaaja (Meillä on).

  leone

  ” Laitan nyt kuitenkin harrastushommina tuon reilu 20 vuotta vanhan Husqvarnan kuntoon, onpahan sitten yksi kätevä raivaussaha.”

  Minulla kanssa Husqvarna 250RX jostain 30 vuoden takaa. On vankka ja hyvä peli muuten, mutta lämpöisemmällä kelillä kun kuumenee niin pitää jäähtyä että lähtee taas käyntiin ja tyhjäkäyntikin takkuaa vaikka miten säätää (tai siis saa sen kehräämään mutta sitten jää terä pyörimään). Mutta kun lämpötila putoaa alle +10 asteen niin sitten toimii paremmin. Niin paljon lukenut juttua vastaavasta Husqvarnan osalta etten viitsi viedä huoltoon kun eivät kuitenkaan saa petrattua sitä.

  Tolopainen

  Se on muuten raivaussaha, jolla raivataan.

  Visakallo

  Mietin tuota aloitusta. Aika sakeaksi jää taimikko, jos ei siellä raivaussahan kahvat mahdu liikkumaan!

  jees h-valta

  Noh, e-puuta kasvattavat voivat tuollaiseen törmätäkkin. Neljätuhatta/ha ei vielä tuota ongelmaa pahasti tee mutta voihan sitä hiukan taajemmassakin kasvattaa kyllä.

  Jätkä

  leone. Miksi sammutat sahan kesken leikin? Vetäise edes tankillinen yhteen menoon. Syynä voi olla neulaventtiilin vuotaminen, jos säädöt on muuten oikein tehty. Painemittarilla selviää neulan vuotaminen, se on kulutustavaraa ja jokaiseen oikeaan sahaan se pitää vaihtaa ainakin kerran elinkaaren aikana.

  Myös sytytyspuola saattaa oikutella kuumassa sahassa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)