Keskustelut Tekniikka Raivaussaha vähäiseen käyttöön

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)
 • Raivaussaha vähäiseen käyttöön

  Tarkoitus olisi hankkia raivaussaha suht vähäiseen käyttöön. Nyt olisi tehtävänä 4 ha taimikon perkausta ja taimikon hoitoa. Kun nuo tehty, voi mennä useampi vuosi ennenkuin sahaa taas tarvitaan.

  Siis mikä raivaussaha kannattaisi ostaa? Ammattikäyttöön tarkoitetut taitaa maksaa 800-900 euroa. Onko jotain edullisempaa, joka olisi sopiva em. käyttöön? Tai kannattaako ostaa raivaussaha käytettynä?

 • harrastelija harrastelija

  Oletko kysynyt noin pienelle tarpeelle vaikka Mhy:ltä vaikka lainaksi?
  Rakennuskonevuokraamosta saattaa myös löytyä vuokrasaha?

  Toisaalta uudelle sahallehan saat alvin pois ja nettohinnasta vielä poistoina 30 %. Tällöin sahan kaupan hinnasta jää vain n. 60 % loppuhinnaksi.

  metsänhenki

  Husqvarna 545FX, 759 e, työkalusi.com

  metsänhenki

  Jos maasto on hankalaa, tuohon menee aloittelijalta useita viikkoja.

  Eemi.S Eemi.S

  Ehkä tuohon tarpeeseen käytettynä Husqvarna fx545 tai vastaavasti stihlin fs460. Hyviä ammatti työkaluja ja käytettynä alkaa oleen vielä kohtuu hinnoissa. Noin. 400-550€ toki onhan tuokin jo sievoinen läjä euroja.

  metsä-masa metsä-masa

  Kyllä neuvoisin ostamaan aivan uuden raivurin. En ostaisi kuminkaan ns. halpasahoja, niitten toimintavarmuus vaativassa käytössä on sitten tuurista kiinni.

  Joskus voi käydä niinkin, että työaika menee sen halppis- sahan kanssa vehtaamiseen, joka saattaa viedä sen tärkeimän , työinnostuksen mennessään.

  Vahvalla ammattisahalla voi tehdä heinäystöitä ja jopa pienialaisia laikutuksiakin varsinaisen perkauksen lisäksi.

  Uudella on mielekäs tehdä töitä, on mukavuusvaljaat, sahatoimii kuummanakin päivänä ei kaipaa suuttimien säätöjäkään esim. Stihj:n FS 460 C-EM k :n.

  Hyvin pidettynä ja huollettuna saha on pitkäikäinen, eikä menetä arvoakaan kovin nopeasti.

  Kesätöihin valitsisin kevyet ja ilmavat suojavaattaat, silloin jaksaa paremmin. Aluksi voi sahata vajaata päivää ja jatkaa siitä seuraava päivänä pirteänä.

  Kun työhön tottuu siitä saa sitä hyvää hyötyliikuntaa ja hyvin kasvavan nuoren metsän, jota on mukava seurata myöhemin.

  Jätkä pätkät

  Tuo metsänhengen ehdotus ei ole ihan huono. Voisit lisäksi myydä sahan tarpeettomana hyvällä hinnalla eteenpäin.

  arto arto

  Kannattaa muistaa käytetty saha, Hinta puolittuu jo viikon käytöllä. Ja kuka ostaa vähää käytettyä yksityiseltä, 4ha raivaus, en ostaisi kallista sahaa, Kannattaisi pyytää tarjousta. mhy. yrittäjiltä. Eli kilpailutta se 4 ha. jos menee liian kalliiksi, ostaa sitten sahan. Jos ainut toi 4 niin joku halpa saha, Niilläkin takuu se 6kk. eli ainakin sen se kestää. jos vielä kemera kohde niin kattaa sahan hankinnan.

  jees h-valta

  Tuo tarve ei tarvitse raivaussahaa välttämättä ollenkaan jos omistaa ennestään moottorisahan. Aivan hyvin tekee silläkin. Ja kyllä esim. Oleo-Mac halppismerkki on euroopan suurimpia mutta maksaa neljänneksen näiden merkkimaksavien hinnasta. Ja toimii luotettavasti ja hiljainen ja miellyttävä käyttää.

  jees h-valta

  Silloin kun tarve on todellakin vähäinen on työkaluissakin säästö perusteltua. Kun se ammattitykki talmaantuu siellä varaston nurkassa aivan yhtä tahtia kuin halppiskin. Näissä raivureissa olen kyllä todella ollut myönteisesti yllättynyt niiden asiallisuuteen.

  Jätkä pätkät

  Joka tapauksessa Tuollainen puolihalpakin R-saha maksaa helposti 400 500 €. Kyllä erikoisliikkeestä saa halvemmalla oikean R-sahan ja jopa toimivuustakuulla.
  Kun sahassa on kunnon valjaat ja tärinänvaimennus ja kokeiltaessa selkeät jumpsahtavat puristukset ja vakaa tyhjäkäynti, niin sillä sahailee aivan keveästi nuo neljä hehtaaria, eikä välttämättä tarvitse maksaa kuin kolmisensataa.
  Itse vierastan ohutputkista rakennetta, se kun vapisee ja tutiseen kierrosten noustessa ja laskiessa.
  Echo ja Dolmar ovat kyllä tarkoitettu ammattityöhön, mutta ne eivät kyllä irtoa satasella.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 59)