Keskustelut Metsänhoito Raivaussahaa hankkimassa

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)
  • Raivaussahaa hankkimassa

    Kertokeepa kokeneemmat onko konetta jolla pärjää heinikon,horsmikon jne. kanssa ja myös ”oikeissa” metsänraivauspuuhissa mikäli niihinkin joskus tulevaisuudessa aikaa löytyy? (tällä hetkellä metsiä hoitaa ammattilaiset)

    Vai onko se niin että raivaustyöt metsässä tehdään raivaussahoilla ja ”heinikot” ajetaan ns. trimmerillä?

     

     

  • Rane2

    Tuo selittää miksi Jätkällä on vajassa niitä  Matti Vanhasen nimikirjoituksella varustettuja ämpäreitä.Kaikki kotia päin.

    Tolopainen

    Mistä se tuo ämpäri nyt tuohon ilmestyi.

    Jätkä on ymmärtänyt jotain väärin, ämpäriä käytetään suojana kun heinän torjunta tehdään glyfosaatilla ruiskuttamalla.

    MaalaisSeppo

    Minä olen heinäykset tehnyt puuvartisella viikatteella. Pitkässä heinikossa ja vattupuskissa hyvä. Varren päällä käännellään heiniä niin, että taimi löytyy ja sitten sipaistaan heinät poikki.

    Raivaussahalla on vaikea etsiä taimia. Menettelenee, kun taimet on helppo havaita.

    jees h-valta

    Joskus muinoin kun on tuollaista turhaketyötäkin tullut turhaan kokeiltua niin kyllä juuri kolmioterä (minulla se oli neliöterä kun tuli Oleo-Macin paketissa) on tarkin koska se pysyy muovisen sektorisuojan sisällä ja mahdollistaa tarkan läheltä taimea ajon. (Neliöterä vielä kolmiotakin tarkempi).

    tamperelainen tamperelainen

    Omassa taimikonhoidossa pyrin käsittelemäänhuo ruohottuvat alueet raivurilla pari kertaa kesässä.Komppaaan Jessiä,kolmioterä on hyvä

    Tuohon vikatten kanssa taimien etsiminenkin on tuttua.Valitettavasti tämä kasvukausi on jo menetetty,se on taimen pelastamista.Ja valitettavan hidasta puuhaa

    Jätkä

    Kukaan ei ole kieltänyt tekemästä esim heinäystä vaikka kuinka monta kertaa kesässä. Käytäntö on kuitenkin osoittanut, että syksullä tehty heinäys riittää, eli kun heinät ovat ”kulottuneet”, ne voisaan polkea tai kaataa / niittää pois.

    Sitä ryönää, joka jää ”talventörröttäjäksi”, ei kannata sotkea, se ei uhkaa taimia. Jeessihän on tunnettu siitä, että hän tekee turhaa työtä jatkuvasti, mitään tuottavaa ei olekaan koskaan tehnyt.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Varmaan ainoa mikä pitää nimenomaan kesällä torjua on hiidenvirna. Se kun nouseen kuusen oksistoon oikein kunnolla, niin tukahduttaa kuusen melkein siihen paikkaan.

    kyllähän se pieni kuusen taimi aika orpo on metrisen henikön keskellä, mutta ei se ehkä sinne kuole, mutta ei sitten paljon kyllä kasvakkaan, jos vain syksyllä heinätään.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    sikari

    Puut on kesäkuussa kasvunsa kasvanut,eikä se muuksi muutu vaikka siellä heinäkuun tallaa tai niittää.

    MIISU4F MIISU4F

    Totta, että on kasvanut kasvunsa. Mutta heinäys/vatunpoisto on hyvä silti tehdä pikimmiten, kun ehtii ja voi! Ei jatku taimen piiskaus. Taimi lisäksi yhteyttää vielä; on kilpailua valosta ja kosteudesta plus juuristokilpailua. Eli hyödyntää se vielä, koska heinät, vatut sun muut kasvit ja saniaiset vie  energiaa juurilta. Taimi saa juuristoon vahvuutta ja kerää sitä energiaa lehtien/neulasten kautta varteen ja juuristoon ensi kautta varten. Kun nyt niittää maahan, niin lakoontuuneesta aineksesta palautuu ravinteita kiertoon.

     

     

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Hyvä miisu, kyllä metsämestari tietää!

    kyllähän taimi kasvaa koko kesän, paksuusvua jos ei enää pituutta. Eikös se heinäkuulla tee silmutkin seuraavaa vuotta varten. Kyllä taimi valoa tarvitsee koko kesän.

    Se on tietysti selvää että jos heinätään vain kerran, se pitää tehdä niin myöhään ett ei heinä pääse syksyn ja talven mittaan kaatumaan taimen päälle.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 37)