Keskustelut Tekniikka Raivaussahan talvehtiminen

 • Tämä aihe sisältää 9 vastausta, 10 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 2 vuotta sitten Avatarhiksu toimesta.
Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
 • Raivaussahan talvehtiminen

  On aiheesta ollut jossain aiemmassakin ketjussa mutta sanokaahan kokeneemmat miten Husku lähtee parhaiten keväällä käyntiin seisokin jälkeen. Pitääkö varastoon laitettaessa tankki ajaa tyhjäksi vai pitääkö tankkiin jättää pienkonebensaa?

 • arto arto

  Minulla noin 4kk roikkuu seinällä, jääneet bensat tankissa. Muuten putsattu pesten liuotin pesulla ja paineilmalla. Sitten kun aika tulee ottaa käyttöön. Korkillinen 2t öljyä tankkiin, Jos pitempi aikainen säilytys. Kaasuttimeen säilytys öljyt. tai valmis bensaa linjat täyteen. Säilytys moottori ylempänä kuin kulmavaihde.

  Kivelänhanttu

  Halpissahojen parhaat asjantuntijat ovat niitä jotka eivät ole nähneetkään halpissahaa, minun tiedot talvisäilytyksestä samalla tasolla. Säilytän raivaussahan kylmässä ulkovarastossa tankissa seospensaa. Tähänsaakka keväällä saanut sahan käyntiin. Bensiiniä jää aina tankkiin ja kaasuttineen vaikka miten tyhjentäisi, tämän luulisin aiheuttavan kuivumisilmiöitä.

  Metsuri motokuski

  Itse kaadan bensat pois tankista ja laitan tilalle pienkonebensaa vajaa puolitankkia. Käytän konetta pari minuuttia ja sitten kylmään ulkovarastoon. Ei ainakaan vielä ole käyntiongelmia ollut. Keväällä tankki täyteen normibensaa pienkonebensan päälle ja hyvin on toiminut.

  Jätkä pätkät

  Pienkonebensaa tankissa, käyttelyä ja lopuksi sammutus ryypyllä. Varastointiasento terä hieman ylempänä kuin moottori, ellei vuoda.
  Kyseessä silloin ruotsalaissaha.
  Tilhi pitäisi panna asentoon roikkumaan ja tankki täynnä pienkonebensaa. (täyttöaukko ylimmäisenä)
  Jos kaasutin ei pääse kuivumaan, ei pitäisi olla ongelmia keväällä.

  Raivaaja

  Itse ole tehnyt mitään raivaussahalle kun työmaat ovat loppuneet talveksi. Kylmään varastoon jäävät seisomaan kevättä odotellessa. Eipä ole ollut ikinä mitään ongelmia sahan kanssa tauon jälkeen. Varmasti edellä vastanneet toimineet fiksummin mutta toimii se näinkin, ainakin viimeiset 20 vuotta. Huomisestahan ei tiedä… ja saha on Stihl

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Ostin ensimmäisen raivaussahani 34 vuotta sitten. Vuosiin mahtuu sellaisiakin jolloin sahaa ei ole käytetty ollenkaan. Ainoa käyttöönotto ongelma on ollut kun tilhistä oli ruostunut kytkimen jouset ja kytkin ei toiminut.
  Moottorisahoja on ollut vähän pidemmälläkin tähtäimellä ja samalla, älä tee mitään, säilytysmekanistmilla. Kerran jouduin tulpan vaihtamaan, mutta eikai se säilytyksestä johtunut.
  Huoltomiestäkin on kyllä tarvittu, mutta yleensä kiihkeimmän käytön aikaan.

  Arton ym ohjeet varmaankin ihan hyviä. Jonkinsortin rasvaahan se sylinteri kai ainakin tarvitsisi säilytyksessä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  kuusessa ollaan

  Raivurit ja vähemmän käytön msahat on talvehtineet konehallin hyllyllä, raivurit vaakasuorassa. Rasvat pysyneet kulmaihteissa, eiväkä valuneet runkoputken sisälle…ja vanhoin raivureista täytti 16 v. Viimeisinä vuosina viimeinen tankillinen pienkonebensaa ja sitä on jäänyt tankkiin. Aikaisemmin oli aina normibensaa, mutta viimeisten vuosien kokemukset ovat kääntäneet käytön alkylaattibensaan kaikkien pienkoneiden kanssa. Pahin on ollut kesäkäytön skootteri, joka hylkii jo pari kuukautta vanhaa 98E5:stakin loppusyksystä. Sen sijaan briksin moottorinen ajoleikkuri käy ihan kaikilla, mitkä vaan muistuttaa bensaa.

  tamperelainen tamperelainen

  Eipä ole erityisiä talvisäilytysrituaaleja.Usein teen talviraivuutakin,viimeksi viikko sitten moton edellä.On n 20 moottorisahasta ja niiden huonosta säilytyksestä kokemusta.Ei tule mieleen ,että olisi ollut käynnistysvaikeuksia esim 6kk tauon jälkeen,ei ole käytetty kalliita pienkonebensoja,eikä lirutettu öljyä sylinteriin eikä vedelty 1x/kk käynnistysnarusta
  Tuo Briggs-Stratton on kakkiruokainen,jopa 1 -2 vuottavanhat 2-tahtibensat toimii hyvin….

  hiksu

  Mulla on Hondan 4-tahtinen trimmeri/raivuri. Viime talveksi jäi bensat tankkiin, lähti silti kesällä hyvin käyntiin. Öljytkin olis pitänyt vaihtaa ennen säilytystä, sekin jäi tekemättä. No, tänään vaihdoin öljyt. Ohjekirjan mukaan, jos laitetta ei käytetä yli kahteen kuukauteen, pitäisi tyhjentää bensatankki ja kaasutin ja tipauttaa muutama tippa moottoriöljyä sylinteriin. Päällipuolisen puhdistuksen lisäksi pitäisi metalliosat suojata suojaöljyllä.

Esillä 9 vastausta, 1 - 9 (kaikkiaan 9)