Keskustelut Luonto Rästikohteet suojelun piiriin?

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)
  • Rästikohteet suojelun piiriin?

    Suojeltua metsämaata tarvitaan lisää. Metsäalaa vaivaa samanaikaisesti pula osaavat työvoimasta ja tilanne vain huononee. Molempiin ongelmiin saisimme edullista lievitystä ,kun valtio alkaisi ylivoimaisten hoitotoimenpiteiden tukemisen sijaan lunastaa pilalle menneitä uudistusaloja suojelutarkoitukseen. Ostos on edullinen ja rajallisesti käytössä olevaa työvoimaa vapautuu tuottavampaan työhön. Suojeltuun palstaan kohdistuvia päästöjäkään ei enää synny.

    Voisi asettaa esimerkiksi aikarajat hoitotoimenpiteiden hoitotoimien  toteuttamiselle. Mikäli palsta on oman onnensa nojassa tietyn ajan , se päätyy automaattisesti ja ilman eri toimenpiteitä suojelun piiriin. Nuorestakin pilalle menneestä metsästä kehittyy ajan kanssa arvokasta ja monimuotoista metsää.

    Edellä mainittu keino on kustannustehokkaampi ja hyväksyttävämpi tapa toimia verrattuna siihen ,että hyvin tuottavia talousmetsiä poistettaisiin puoli väkisin metsätalouskäytön piiristä. Kohteista ei ole pulaa.

  • Visakallo Visakallo

    Onkohan Perko se meikäläisen jälkikasvu sitten jotenkin laskutaidotonta, kun eivät ole yhtään moittineet, kun ovat hakanneet entisestä isukin metsästä 40 000 euroa hehtaarilta rahaa? (alv 0%)

    Perko

    Vaikea sanoa Visalle kun en heitä tunne. Voihan geeniperintö vaikutta eikä silmien väri  johdu ympäristötekijöistä.    Äskenhän Visan ihmeluvut täällä oikaistiin eikä verottajakaan ole muuttanut summia. Näkyy siellä hämäläisessä ympäristön kuvissa olevan otsikkoon liittyviä hoitoalueita    Kummallista  kun kapinoivat parempia tulojansa vastaan!

    suorittava porras suorittava porras

    Nyt olisi lukijoiden kuvissa verrokkikohde avauksessa esittämälleni mallille. Suojeltu vanha metsä ,jota pylväänostajatkin katsoisivat himoiten. Finsilva on päätynyt suojelemaan kyseisen metsän vapaaehtoisesti.

    Rukopiikki

    Kuvassa oleva männikkö näyttää minusta vain nuorena hoidetulta metsältä jossa on toinen harvennus myöhässä. Kyllä koko ikänsä luontaisesti kehittynyt männikkö on erinäköinen. Metsä on terävälatvaista eikä kilpikaarnaa, siten ei edes kovin vanhaa.

Esillä 4 vastausta, 11 - 14 (kaikkiaan 14)