Keskustelut Metsänhoito Riista-aita raudustaimikolle

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)
 • Riista-aita raudustaimikolle

  Nykyään hirvmäärä sellainen,että ei oikein kannata esim rauduskoivua istuttaa.Esim. Ruotsissa tiettävästi käyttävät suoja-aitoja riistalle.Oletteko rakennelleet aitoja?

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  Takavuosina jouduimme ruiskuttamaan männyntaimikot oliko se ersa-niminen se poikkeuksellisen pahanhajuinen se tahmea aine nimeltään, jolla käsiteltyjä taimia hirvet eivät suostuneet syömään.
  Saattaisi onnistua hybridihaavankin kanssa.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  RE: Riista-aita raudustaimikolle
  ”Leeville sanoisin että aika yläkanttiin taisit vetää tuon aurinko-osion mutta ehkä puolet siitä kun hakee nk. honkkarista.
  Aita ehkä hehtaarille jossain puolentoista tonnin huiteilla. Muistelisin. Keskuksineen (300e)”
  Lähetetty: 3 min sitten
  kirjoittaja: jees h-valta

  Huoltovapaa akku (AMG) on kallein osio järjestelmässä. Mielestäni tonnin sijoitus ei ole suuri, kun asennetaan laitteet jotka kestää/toimii pitkään ja varmasti.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Miisulle: Ensin on arvioitava investoinnin kustannukset. Sitten laskettava tuottaako investointi, vai meneekö pakkasen puolelle.

  Jos bisnes näyttää huonolta vetäydytään hankkeesta, jos hyvältä, ryhdytään töihin. 😀

  jees h-valta

  En ainakaan ihmettele ruotsalaisten aitausbuumia. Siellähän esim. Södra maksaa hyvälaatuisesta hybridihaavasta aivan ykköshintaa tällä hetkellä. Viskoosikuidun tekoon kai.
  Siinähän tämä kustannuslaskennan vaikeus onkin kun pitäisi olla joku muu lähtökohta kun tämän hetken aivan tolkuttomasti heittelevä hintataso kotimaassa. Ja hiukan oonaus siitä miten kehittyy. Ennustajaeukkojen hommiksi menee. Mutta sanotaan että etuja joka tapauksessa on aitaamisesta. Kun ei niitä pahasti joka vuosi syötyjä ainakaan ketään muu osta kuin energiasektori korkeintaan. Ja uskon kyllä ettei se vielä ole se paras vaihtoehto eikä sinnepäinkään.

  jees h-valta

  Siis Miisulle vielä sen verran että en ole maksanut tähän mennessä yhdestäkään suoja-aidasta yhtäkään tonnia.
  Eli aikuisten oikeesti kyllä Riistakeskus on minulle aidat antanut vapaasti ja muutaman vuoden kuluttua tulee vapautus nk. nollavuokrasta ja saat pitää ne omana. Eli kasvatat sitten vaikka kymmeniä vuosia samalla alalla niin sitä ei tarvii purkaa vaan käyttää loppuun niin kauan kun hiukankin”värisee”. Ja aika kestäväähän se tuntuu olevan. Kymmenkuntavuotta ainakin on jo kokemusta.

  jees h-valta

  En siirtäisi vaan tilaisin vain uutta tulemaan. Ei se rungon syönti ehkä niin merkittävä ongelma ole mutta turha kuitenkin.
  Kylestää ne tosi nopeasti.

  jees h-valta

  Näin kevään taimetuskiireiden painaessa jälleen pitää kiitollisena todeta ainakin Satakunnan Riistakeskuksen myönteinen suhtautuminen edelleen hybridihaavan kasvattajaaan. Eli tämän päivän asioiden hoitelu tuotti jälleen sieltä toimitukseen akkupaimenaidan lisäosan jonka kytken yhteen viimekesän aidan kanssa yhdysjohdolla. Tämä kyllä mielialaa paransi tuon Metsäkeskuksen nuivan myrskytuhokäsittelyn jälkeen.

  jees h-valta

  Pienenä (hyvin pienenä) vinkkinä!
  On niitä sieltä kuulemma muillekkin tänä keväänäkin toimitettavaksi tilattu.
  Jos vaikka rohkaisuksi. Ottakaa omaan piiriinne yhteyttä jos asia oikeasti ajankohtainen eli akuutti.
  (Ei itketä kuin vasta lauantaina)

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Mitenkä on, en ole lukenut täältä vielä yhdestäkään muusta lehtipuuistutusten riista-aita hankkeesta kuin tämä uranuurtajan Jees H-vallan haapaviljelmät?

  Onko muualla näitä, ja jos on niin onko kokemukset yhtä myönteisiä?

  Ellei ole, mihin on kaatunut homma?
  Hintaan, viitseliäisyyteen, ennakkoluuloihin vai tietämättömyyteen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Tosiaan kertookahan vähän muutkin kokemuksia. Muistaisin vanhan palstan ajoilta ainakin yhden (en muista nikkiä) joka käytti yhtä lankaa (nauhaa?) ja lisäksi jotain lisähuomiojuttuja.
  Ainakin hänen muistaisin olleen tyytyväinen systeemiinsä.
  Taisi olla omakustannejuttu kun muistaisin että oli mäntytaimikon ympärillä.
  (Tänään tosiaan palautin Satak. Riistakeskukseen vuokrasopparin allekirjoitettuna. Kiitollisena hienosta jo yli kymmenen vuoden sujuvasta yhteistyöstä!)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 26)