Keskustelut Puukauppa Sahasuhdanne laskuun?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 41)
 • Sahasuhdanne laskuun?

  Westas rajoittaa sahausta. Eipä toisaalta yllätä. Sahasuhdanteen huiput ei pitkään kestä. Kerkisköhän 70 euroa tukinhinnassa rikkoontua tällä kertaa.

 • Metsäkupsa

  Koprat kymmenen vuotta sitten haistoivat sahasuhdanteen laskun muita ennen.Uskon tukin hinnan saavuttaneen huippunsa ja todennäkösesti ei kannata odottaa parempia hintoja.Itse soitin viikolla metsäyhtiöön ja tulevalla viikolla neuvotellaan puukaupasta.Alunperin aioin vuoden alussa myydä hintatakuulla,mutta en usko tulevana vuonna takuulisätiliin.Vakiostaja puhelimessa sanoi hinnasta,kun kysyin,että 70 euroa makselleet.Viikon sisään nähdään,mikä on päivän hinta.

  Apli

  Nousukausi kääntynee laskuun ensivuonna ja korkojen nosto tappaa rakentamista myös Euroopassa, halvan rahan aika alkaa olla pikkuhiljaa ohi. Koprat on sahasukua siellä on osattu myös ennustaa, milloin sitten sellubuumi hiipuu?

  kuusessa ollaan

  Sellubuumi ei hiivu ihan helpolla, sillä pelkästään kiinalaisten tarve saada kierrätyskuidun sekaan uutta kuitua on valtava.

  ate

  Ainakin kahden eri yhtiön ”ostomieheltä” on tullut viestiä, että kuusitukin hintahuiput on tältä erää nähty ja ostoihin on lyöty jarrua päälle. Mäntytukilla näkymät vielä ehkä hieman valoisammat, mutta hintataso lienee tapissaan sielläkin.

  Sinällään sattui hyvään saumaan tämä suhdanne (sellu ja saha), että lumituhometsistä kertyneille puille löytyi kivutta osoite.

   

   

  huski

  Korjuukelit on vaan käymässä märäksi niin ei tahdo löytyä ”halpoja leimikoita” sahureille – normi marraskuun tukin hinta politikointia, pakkaset voi tulla tammikuussa.Pakko ei ole myydä tai ostaa.Politikoida voi AINa.Sellu kombinaatit meitä juoksuttaa…

  Jätkä

  Sahurien on kuitenkin vielä sahattava aika pitkään, koska he ovat myyneet tuotantonsa pitkäksi aikaa eteenpäin. Ostettava on sillä hinnalla, millä tavaraa saa, että pystyy toimittamaan, eli sahoilla menee hyvin vielä jonkin aikaa.

  Menninkäinen

  Jarrua voi olla päällä mutta pikitien varresta käy kaupaksi vaikka suhdanne laskisikin. Se milloin kannattaa mitäkin myydä on jokaisen mietittävä itse.

  Taviokuurna

  Ainakin ruotsalaisen uutisen mukaan sahaus kääntyy laskuun, kun puutuoteteollisuuden tila heikkenee ja rakennuslupienkin määrät ovat reilussa laskussa.

  https://www.atl.nu/skog/minskat-byggande-bromsar-traforetagen/

  Visakallo

  Suomella on keväällä suuri vaara joutua tupla-laskusuhdanteeseen, eli yleismaailmalliseen ja kotimaiseen.  Kotimaisen laskun aiheuttaa luottamuksen puute uutta hallituspohjaa kohtaan. En muista koskaa suomalaisten opposition vaalipuheiden olleen niin kaukana todellisuudesta kuin nyt.

  Jätkä

  Metsäteollisuus ja SAK pitää hallituksen ruodussa, on se poliittisesti millainen tahansa. Sippilän ojentaminen on vain kevyt harjoitustyö.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 41)