Keskustelut Metsänomistus Salametsästäjät haavoittavat susia usein

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 48 total)
 • Salametsästäjät haavoittavat susia usein

  Varsinais-Suomessa on jouduttu lopettamaan 2000-luvulla seitsemän sutta. Viidestä löytyi koteloituneita hauleja. Yksi näistä oli Auli-pantasusi, joka ammuttiin vuosi sitten Pöytyällä.
  Susien laajamittainen haavoittaminen on iso ongelma, sillä loukkaantunut eläin ei pysty saalistamaan normaalisti vaan nälissään erikoistuu esimerkiksi koirantappajaksi.

  lähde: savon sanomat

  Der Steppenwolf

 • Leevi Sytky

  Salametsästäjät ovat rikollisilla toimillaan aiheuttaneet pihasusi-ilmiön. Saa nähdä kuinka pitkat linnareissut seuraa näille kiinnijääneille luusereille. Kolmen-neljän vuoden lusiminen varmaankin pelottaa luupäisintä junttiakin, joten ehkä salametsästys vähenee.

  jees h-valta

  Otinkin tämän asian esille jo tuolla toisessakin ketjussa. Tuo summittainen niiden perään räiskiminenhän opettaa niitä vain vihaamaan ihmistä koska se on tuottanut kipua ja vaivaa pitkäksi aikaa. Kun se tulee puolivammaisena pihapiiriin ehkä aikeenaan joku kotieläin sillä saattaa ihmisen yllättäen tullessa vastaan nk. niksahtaa ja se hädissään hyökkää koska taas pelkää että tulee kivulloinen kohtaaminen. Hyökkäyshän se on eläimenkin tavanomaisin puolustautuminen. Kuten se karhukin joka siellä pesältään revittiin hereille. Niin voi susikin reakoida turhaan tuskan tuottamiseen.

  Anton Chigurh

  ”Juuri luvattomat ampumiset aiheuttavat susiongelmia, sillä loukkaantuneet eläimet hakeutuvat usein pihoihin”.

  Puun takaa

  Laitetaanpa nyt jäitä hattuun noiden lusimisien suhteen. Suomi ei tule asettamaan suden taposta kovempia tuomioita kuin ihmisen taposta. Se on 100% varma asia. Euroopan ihmisoikeustuomioistuin on kova paikka. Sinne ei Suomi aio tämän asian takia itseään viedä.

  Anton Chigurh

  Susi on pohjoisen pallonpuoliskon key predator, avainlaji, toisin kuin lähes karvaton trooppinen päiväeläin, joka ei kuulu tänne lainkaan, eikä ole millään tavalla uhanalainen. Silmälläpidettävä kylläkin.

  Eurooppa ei ole kyseisen päiväeläimen ydinhabitaattia.

  Puun takaa

  Tämän takia vietänkin yhä suuremman osan vuodesta subtrooppisella vyöhykkeellä. Suosittelen lämpimästi samaa Antonillekin!

  Leevi Sytky

  Törkeästä metsästysrikoksesta voi seurata jopa neljän vuoden vankeustuomio. Nämä kiinnijääneet ovat teoillaan aiheuttaneet muutakin vahinkoa, kuin luonnon ekosysteemille.
  Esim. rahallisest arvokkaita metsästyskoiria on joutunut antamaan henkensä häirityn ja haavoitetun suden käyttäessä niitä ravinnokseen.

  6 m3

  Tämä se onkin hyvin aihealueen sisälle sopivaa, metsällistä politiikkaa. :=)

  Korpituvan Taneli

  Kyllähän se niin on että salametsästyksen aiheuttajana on on kansan oikeustajun vastainen susipolitiikka. Se on pienen ihmisen hätähuuto oikeuksiensa perään.
  Toisaalta salametsästystä aivan ilmeisesti nyt kyllä liioitellaan. Sen olemassaolo on tosiasia, mutta jos tuo väite, että vain 10% tulee julkisuuteen, olisi totta, niin Suomessa ei olisi enää mitään susiongelmaa.

  Onko kukaan tullut ajatelleeksi sitä että pannoitus myös aiheuttaa susille ongelmia. Hiertymiä ja vammoja kaulaan tulle pannasta. Onko sitten pedon ajattaminen näännyksiin moottorikelkalla tai helikopterilla, pannoitusta varten, eettisesti ollenkaan kestävää.

  Miksi asutuksen liepeille tulee nimenomaan pannoitettuja petoja. Pannoitettujen määrä kai on koko kannassa aika pieni, mutta asutuksen liepeille tulevista suuri osa on pannoitettuja.
  Syitä voi kaksi:
  – Eläin tottuu pannoituksessa ihmisen hajuun eikä pelkää sitä samalla tavalla kuin luonnoneläin.
  – Eläimen elinvoimaa on vahingoitettu pannoituksessa tai itse pantä aiheuttaa elinvoimaa vähentäviä haavaumia. Tälläinen eläin ei enää pärjää luonnossa, vaan sen on etsittävä helpompia ravintolähteitä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Tuo pannoitus on kieltämättä jo ehkä hiukan vanhakantainenkin ja ehkä tarpeeton teko. Kyllä ne laumat pitäisi ilmankin oppia tietämään ja yksittäisiä vaeltavia nuoria yksilöitä nyt ei tarvii niin välttämäti tietääkkään. Ei ne uhkaa ketään. Mikrosirukin korvaan on parempi ajatus mutta jo heti pentuina ne sinne tarvis saada. Ei tuota näännytysajoa mielellään.

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 48 total)