Keskustelut Metsänhoito Saniaiset kuusentaimikossa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)
 • Saniaiset kuusentaimikossa

  Tänä keväänä erittäin rehevälle pohjalle istutettu kuusentaimikko uhkaa jäädä saniaisten jalkoihin.

  Niitä olisi nyt suhteellisen hyvä käydä torjumassa polttomoottorikäyttöisellä reppuruiskulla. Glyfosaattia ei uskalla vielä käyttää, mutta miten kuusi mahtaisi suhtautua MCPA:han. Se nitistänee saniaiset.

  Toinen vaihtoehto olisi glyfo + tavallinen reppuruisku pesäkekäsittelynä, mutta taitaa olla turhan työläs vaihtoehto.

 • tamperelainen tamperelainen

  Saniainen hankala ,ei kuitenkaan useinkaan tuhoa taimikkoa,kuusentaimi vain kasvaa huonosti.Omien kokemusten mukaan glyfosaatti tehoaa huonosti saniaisiin

  Peräkylän Tarzan

  Korkeaksi kasvavan saniaisen joutuu polkemaan monesti useampana kesänä. Myrkyt ei tahdo siihen tehota, villiintyy vain lisää.

  paskolammi paskolammi

  Saniainen on mielenkiintoisen tehokas kasvi peittämään maan pinnan. Paikalla, jossa se on ollut vallalla muutaman vuoden. Sen, kun niittää kesän alussa ”nupulta”. On tanner lähes puhdas istutuksille.
  Joskus kävin keskustelua eräästä saniaispikkurinteestä. Sinne on hoitosuunnitelmassa suositeltu MÄNTYÄ. Mutta useiden mielestä saniaisiakasvavalle kuviolle kuuluvat kuuset.

  Rane

  MCPA:n ei pitäisi tappaa havupuun taimia.Tehoaa siis leveälehtisiin rikkakasveihin.Sitähän käytettiin lentoruiskutuksissa hävittämään lehtipuut havupuun taimien joukosta.
  Peltojen ojissa olevat havupuun taimet ei kuole mutta kasvu on käpristynyttä kun joka vuosi ruiskutetaan.Joten käyttömäärissä pitää olla tarkkana.

  aro-vaari aro-vaari

  Parhaaksi keinoksi olen havainnut jääkiekkomailan, jolla on hyvä taivutella saniaisia ja tuikata maila taimen ja saniaisten väliin. Jalassa kova anturaiset jalkineet, joilla sotketaan varret littiin. Siinä ne kituvat ja estävät pitkään uuden kasvuston tuloa. Niittämisen jälkeen saniaiset vain villiintyvät kasvamaan.

  jees h-valta

  Paskolammi varmasti oikeassa. Jos saniainen viihtyy aletaan olla aika lehtomaisissa tunnelmissa ja kuusikin tietysti mutta itse käytän aina lehtipuuta rehevään pohjaan. Kuten tiedämme se ihmisen aika on rajallinen ja työstä pitää palkkansa saaman.
  En siksi noin hidastempoista rehevään pohjaan.
  Tuo myrkkyjen lontraus tulee juuri tuosta kun lyödään olemattomia kuusen rääppiä liian rehevään pohjaan joka kasvaa kaikkea muuta ensin ja sitten ne rääpät jos sattuu jotain jäljellä olemaan.

  Närpäharju

  Havupuut vaurioituu MCPA:lla, jos ruiskutetaan ennen puutumista. Ruiskutusajankohta on sama kuin glyfosaattia käytettäessä. Eli jos kokeilee, niin vielä hieman malttia. Toki on syytä muistaa ettei MCPA ole nykyisin metsään hyväksytty torjunta-aine. Mutta kuten sanottua Maine menee mutta kunniaa tulee.

  Oma solo moottoriruisku lähtee ulkoilemaan elokuun loppulla.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Onko tosiaan niin ettei mekaamisin konstein enää pärjätä.
  Myrkyistä kärsivät suojeltavatkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Caballista

  **
  Niin suuria kotkansiipi tai hiirenporras esiintymiä en ole tavannutkaan, että niistä olisi kasvatettavalle jotain haittaa- varsinkin kun ne ilmentävät 10 kohdetta tai sen kaltaista pienimuotoista ympäristöä missä ei ole järjestäen istutuksiakaan.
  **
  Harmi, kun metsälehti päätti pilata keskustelupalstan estämällä linkit, mutta yhdistelemällä linkin takaa löytyy metsälaki: http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1996/19961093 . 10 kohdassa mainitaan rajoituksena, että ”elinympäristöt ovat luonnontilaisia tai luonnontilaisen kaltaisia sekä ympäristöstään selvästi erottuvia, niitä koskevat hoito- ja käyttötoimenpiteet tulee tehdä elinympäristöjen ominaispiirteet säilyttävällä tavalla”.

  => Paikat mitkä eivät ole luonnontilaisia tai luonnontilaisen kaltaisia eivätkä ympäristöstään selkeästi erottuvia => kohteita ei silloin koske rajoitukset, vaan niitä saa hoitaa talousmetsänä.

  Lehtokasvit eivät ilmennä talousmetsässä mitään muuta kuin hyvää kasvupaikkaa.

  paskolammi paskolammi

  Miisu. Hyvä kysymys. Sananjalka on ”minun” kasvini. Eli …voipi paikka ollakin sopiva männylle. Ymmärsinkö oikein?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 12)