Keskustelut Metsänomistus Satakunnan susiongelma?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)
 • Satakunnan susiongelma?

  ”Pelkoja ja ristiriitoja Köyliössä aiheuttaa suden aiheuttama haitta, eivät vahingot. Niitä on ollut vähän: kahdessa vuodessa sudet ovat tappaneet neljä koiraa”, kertoo erikoistutkija Ilpo Kojola Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksesta.

  Metsästysretkiä järjestävää Vuorista (Seikkailuyrittäjä Pertti Vuorinen Huittisista) huolettaa valkohäntäkauriiden (valkohäntäpeura) hupeneminen. ”Viime talvena oli 20 ryhmää ja kaikki saivat saalista. Nyt kahdeksasta ryhmästä viisi jäi ilman. Saalista ei voi enää taata”.

  HS 15.02.2013

 • Leevi Sytky

  Sudet haittasivat bisnestä?

  Mosku

  Mikä häntä laettaa Leevin juoksemhaan ko kärpikoeran Antoonin peräsä.

  tervaHauta

  lehtitieto sanomalehti Ilkka ” sudet tappaneet 70 lammasta” satakunnassa.

  jees h-valta

  Aikaväli vain täytyy olla useita vuosia. Ja eripuolilla Satakuntaa. Köyliön Lallinlammas menetti muutaaman lampaan jo pari vuotta sitten. Ja P-Satakunnassa meni myös joku vuosi sitten. Yksittäisiä lemmikkejä ehkä lisäksi. Kaipa siitä tuo tervaHaudan määrä voi yhteensä kehittyä. Aika hyvinhän nuo korvataan ja jälkihoidoksi tarjotaan aitaustarvikkeita sun muuta.

  jees h-valta

  Tuo Huittisten seutuhan on ollut erittäin mustaa peurakolarialuetta.
  Nyt kun sudet on hoidellut niistä suurimman osan se alkaa näitä tämäntyypin bisnesmetsästäjiä harmittaa.
  Tuohon vastapainoksi voidaan laittaa hyöty joka on tullut yhteiskunnalle säästyneinä vakuutuskorvauksina.
  Yrittäjän riski on aina ja siihen ei kuulu muiden lähteä turhia sympatiseeraamaan. Mitä vähemmän peltiä kolisee ja ihmisiä loukkaantuu eläintörmäyksissä sitä loistavampaa kaikille.

  Korpituvan Taneli

  Kaikille nurkkiin tuleville Satakunnan susille kuula kalloon. Jees H-vallan haavikko olkoon susien rauhoitusalue ja eritoten hänen pihamaansa, josta sutta ei saa ampua, vaikka isäntä pyytäisi.

  Tämä seikkailuyrittäjä peuroineen huseeraa toisten mailla. Hänen bisneksensä häiriintymisen takia susia ei tarvitse ampua. Pitää laiduntaa karjaansa omalla maallan niin sitten voi pyytää sudenampujia, jos karjaan tulevat.

  Siis missään tapauksessa ei saa uhrata ajatustakaan sille, että susia pitäisi ampua valtion sorkkaeläinten säästämiseksi.
  Tuliko selvästi sanottua?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Aukusti

  Sevästi sanottu! Samaa käytäntöä tulisi soveltaa susien suhteen koko maassa.

  Halko

  Se joka suden tappaa, joutaa kokea saman kohtalon.

  Näin karrikoiden.

  En ikinä tule hyväksymään petovihaa joka nykyäänkin vallitsee.

  Olisiko keneltäkään liikaa vaadittu sellainen asia, että mentäisiin luonnonlakien mukaisesti??

  Puun takaa

  Minulle sopii hyvin se, että mennään luonnonlakien mukaisesti. Ihminen on maapallolla hallitseva laji, ja sen mukaan mennään.

  jees h-valta

  Aseistautunut ihminen ei ole luontainen joten riisutaan aseista niin sitten vain jahtiin luonnon antimilla. Ja vaatteetkaan eivät kuulu luontaiseen joten pieni lannevaate suotakoon ja kuvaajat vielä mukaan. Näin saamme mielenkiintoisia kuvia talvisista susiretkistä.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 15)