Keskustelut Harrastukset Saunan lämmitys

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)
 • Saunan lämmitys

  Miten on onkohan ilmaston kannalta parempi jotta ajan metsästäni pikku taimikon raivaus urakan jälkeen kotiini (99km auto Volvo XC90) rivitalon sähkölämmitteiseen saunaan vai olisiko parempi rakentaa metsälohkolle pieni metsätyö torppa jossa saunos ja yöpys mutta silloinhan palaisi puuta ja tulisi hiilidioksidi päästöjä?

 • Visakallo Visakallo

  Äkkiä ajatellen se torpan teko tuntuisi paremmalta, mutta jos siinä kävisikin niin, että siellä sinun rivitalon saunassa kylpisikin naapurin mies emäntäsi kanssa samaan aikaan, niin tulisikin tuplapäästöt!

  Tolopainen

  Ehottomasti kannattaa rakentaa sauna palstalle, jos sillä pääsee selluliitistä eroon.

  jees h-valta

  Näin kesällä ei tarvita kuin vettä joten pelkkä suihku riittää. Ei sitä lämpöä enää lisää näissä työkuumuuksissa kaivata. Kun heti työn jälkeen hikisenä peseytyy siihen kelpaa vaikka millanen rutakko kunhan vettä on eikä haise kauhiasti. Tein viimeviikolla möksällä venelaituria loman lopettajaisiksi ja kun oli yli kolkytä niin kävin välillä vaatteet päällä kastelemassa järvessä itteni. Kun oli märät vaatteet päällä kesti kuumuutta aika mukavasti.

  Per Ä Reikäs

  Jees samoin teen itsekin myös rutakoissa uinu,mutta vain erittäin kuumilla ilmoilla,muutoin aina sauna.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Asuntovaunu lämpimällä suihkulla varustettuna on myös kelpo vaihtoehto ellei halua oikein ekoilla: telttamajoitus ja aurinkosuihku (musta muovipussi jossa vesi lämpiää auringossa).

  Jätkä

  Sauna on aivan ehdoton kuumalla, kylmällä ja siinä välikelissä. Sateella, poudalla, tuulessa tuiskussa. Se on aina hyvä juttu.

  Per Ä Reikäs

  A.J juur kuules mulla on musta saavi ja musta kastelukannu ollu auringos,kiva peseytyä ihan ilmaiseksi lämmenneellä veellä:)

  kitsas

  Taloudelliselta kannalta jos ajattele, niin ei mikään kannata.

  Varmaan riippuu vähän siitä, että millainen työmäärä palstalla on pankossa. Saunan rakentaneena sanoisin, että ei sekään sinne itsestään pystyyn nouse. Useampi matka on rakentamisen tiimoilta ajettava. Mukavaa työtä ja onhan siinä sitten sellainen paikka, jossa voi hengähtää.

  Mutta onhan se oma puusauna sitä jotain.

   

  Reima Ranta

  Jos tilapäisen saunan tarve on, niin telttasauna on siihen oiva ratkaisu.

  Teimme nuoren metsän hoitoa  Lapissa syvällä kairassa kaverin kanssa muutamia vuosia sitten. Telttasauna pystyyn ja saunominen pari kertaa päivässä.

  Aamulla metsään ja keskipäivällä saunomaan, syömään ja pitämään siestaa.  Illansuussa taas metsään ja saunomaan sieltä illalla. Parempaa ja rentouttavampaa kuntoilua saa hakea. Vieressä oli valtava hyvä lähde, josta sai veden. Asuntovaunussakin oli suihku, mutta saunaa ei noissa oloissa voita mikään. Sauna on helposti pystytettävä ja siinä on myös savupiipun yhteydessä vedenlämmitin.

  Puuki

  Onhan niitä monenlaisia peräkärrysaunojakin olemassa.  Ihan luxusluokan-isompia tai sitten pieniä koppisaunoja , joissa ei voi saunomisen lisäksi yöpyä eikä laittaa ruokaa. Ei tarvi rakennuslupaa ja kulkee auton perässä metsään ja takasin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 13)