Keskustelut Puukauppa Sellu 1300$ tonni

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)
 • Sellu 1300$ tonni

  Merkitty: 

  Vuoden alussa oli 900. Kaikki nousee. Isojen voittojen vuosi metsäteollisuudessa vaihteeksi.

 • Puuki

  Kotimaan kuitupuun kantohintakustannus on 4 % sellutehtaiden kuluista, ulkomaan puun 2 % . Korjuu 3 % , kaukokuljetus 2 % .  Jos kotimaan kuitupuun kantohinnat nousisi samassa suhteessa kuin sellun hinta, niin sen kulut olisi 5,78 %,  kun kuitupuun kantohinnat nousisi  myös 44,4 % .  Päätehakkuulla kantohinnat olisi n. 29 € /motti.  Ne olisi silti vielä selvästi alle n. 30 vuotta sitten olleitten reaalihintojen.   Markkinoiden pitäisi pelata siten, että myös kuitupuun hinta nousisi suunilleen samassa suhteessa kuin sellun myyntihinta.

  Kurki
  Tolopainen

  Enska kuitenkin laittaa Kemissä sellutehtaan kiinni, kun ei kannata pitää käynnissä.

  Kalle Kehveli

  Enskan toiminta on aina ollut idioottimaista, ei hyvää johtajaa löydy millään. Amerikan seikkailut, kemijärvi ja kemi. Kaikki tyhmiä päätöksiä. Alle 30€ en kuitua myy.

  Panu

  Kuinka integroitu se sellun tuotanto Veitsiluodossa on paperin tuotantoon? Olisko voinut lopettaa vain paperin tuotannon?

  Jovain

  Se on Puuki kantohintojen alhainen hinta pidettävä omana kipeänä. Tuskin puunhintaan on odotettavissa muutosta jatkossakaan. Tukista on puutetta, mutta se on toinen tarina.

  Metsänomistajien markkinaosuuden menettäminen teollisuudelle on tramaattinen asia. Maksat kaikesta ja neuvotteluaseman menettäminen on se hinta. Eipä sillä 10 % markkinaosuudella paljoa neuvotella. Käytännössä kuitupuu on ilmaista teollisuudelle.  90 % on se puumarkkinan tuottava osa, johon myös puuntuottajan on syytä pyrkiä, jos aikoo hintakehityksessä kestää mukana.

  Anton Chigurh

  vaalruussi (UPM:n hallituksen puheenjohtaja) sanoi hiljan jossain ohjelmassa, että havusellusta tulee voittoa 300€uroa/tonni, mutta koivusellusta 400€uroa/tonni. Vitsi piilee siinä, että koivusellutonniin menee 4 kiintoa koivua, kun taas havusellutonniin menee liki 6 kiintoa havupuuta. Jos ahne selluntuottaja tyytyisi koivusellussa samaan voittoon kuin havusellussakin, niin olisi vara nostaa koivukuidun hintaa 25€uroa kiinnolta. Sahurit saattaisivat pillastua. Joten ei käy. Sahurit pidetään kurissa säätelemällä tukin hintaa, jota ei kuitenkaan koskaan nosteta niin korkeaksi, että ei selluksi kannattaisi keittää.

  Aimo Jortikka

  Joo 900 dollarin hinnalla sellutehdas on niukasti voitolla, mutta 1300 hinnalla miljoona + tonnia tuottava äänekosken kokoinen tehdas tekee 500 miljoonaa voittoa vuodessa.

  mutukka

  Viimeksi kun sellulla oli hintahuippu, niin yhtiöt keittivät jopa osasta ostamastaan tukkipuusta sellua, ja vieläkin kannatti. Kuitupuun hintaa ei nostettu eikä nosteta jatkossakaan, koska asiasta on yhtiöiden kesken sovittu.

  Aimo Jortikka

  Nyt ei se välttämättä kannata, kun sahatavarallakin on samaan aikaan erittäin hyvä hinta ja jopa kova puute, kun varastot on tyhjät.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 25)