Keskustelut Puukauppa sellunhinta

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 90)
  • sellunhinta

    Merkitty: 

    äskettäin  tuli  uutisissa  sellun  hinnan  laskusta  paljonkohan  tulee pudottamaan  kuitupuunhintaa   suomessa aika  huono  on  sitäkin  pudottaa  polttoaineiden  hinnat  nousevat  ehkä  aika  rajusti  puolenvuoden  sisällä  ilmastohumpan  takia  ja  onhan  se  tämän  huulipuna  hallituksen päätavoite  paperialakin  lakkoilee  kun  pitäisi  saada  lisää  palkkaa  taitaa  tässäkin  asiassa   joutua  mo  maksumiehiksi   kun puuttuu  vahva  etujärjestö

  • Tolopainen

    Minun ei tarvitse luulla mitään, pörssi yhtiön on julkaistava tuloksensa joka kolmas kuukausi. Lv 2400milj, tulos 100milj ja risat. Poistoja saa tehdä tehtaasta vasta kun se käy, se tulee kirjanpitolaista.

    Puuki

    >Vuosi 2019 (verrattuna 2018)<Liikevaihto oli 10 055 (10 486) milj. euroa.

    <Operatiivinen liiketulos oli 953 (1 325) milj. euroa.

    <Ennätyksellinen liiketoiminnan rahavirta oli 1 980 (1 365) milj. euroa. Rahavirta investointien jälkeen oli 1 386 (811) milj. euroa.

    (Arvopaperi,  SE:n taseesta)

    Tolopainen

    Sellun hinnan romahdus vaikutti täysimääräisesti viimeisen kvartaalin tulokseen. Jos tämä vuosi menee samaa rataa Enska tekee operatiivista tulosta 450mil€. Eli reilun kolmanneksen  2018 tuloksesta. Metsäyhtiöiden tilapäinen huippusuhdanne on selvästi ohi.

    jees h-valta

    Ei aina voi olla huippusuhdannetta. Kyllä normaali on normaali eli siitä pitää firmojen olla aivan yhtä tyytyväisiä. Ei normaali saa ruveta tuntumaan huonolta.

    Tolopainen

    Enskan  tuloksen puolittuminen tarkoittaisi, että kurssi on yliarvostettu lähes 50%. Se ei johdolle käy, siksi on alennettu puun hintaa ja suljetaan ainakin yksi paperikone. Palkkakuluja ei voi myöskään kasvattaa Suomessa. Työmarkkinaneuvottelijoilla ei ole joustovaraa ylöspäin, mikäli ollaan markkinataloudessa.

    topintam topintam

    <h1 class=”sc-cLQEGU cwWsiQ”>Uusiutuva puu palaa takaisin ilmastokamppailuun – Edessä on hakkeeksi menevän biomassan paranevat markkinat</h1>
    ”Energiapuun varjohinta on joulukuun lopussa 42 euroa kiintokuutiolta. Siitä kivihiilen osuus on 25 ja päästömaksun 17 euroa. Nyt ilmastoystävällisen voimalan kannattaisi ostaa halvempaa tienvarren pinopuuta kuin päästömaksulla korotettua kivihiiltä.

    Hiilidioksiditonnin hinta on noussut 7,1 eurosta 25 euroon eli 3,5-kertaiseksi.”

    Hoplaa oletteko valmiit, parikymppiä parissa vuodessa,, kohta on kysyntää …

     

    Tolopainen

    Varmaankin sitä energiapuuta ostetaan, jos on tarvetta, tällaisina talvina sitä ei vain kovin paljon kulu. Sitten kun on 30 pakkasta puuta kuluu niin paljon, että tarvittavia määriä ei pienistä nökkösistä kerry, vaan puuta joudutaan tuomaan. Eihän rankapuu Baltiassa mitään maksa ja laivarahti on paljon halvempaa kuin rekoilla kuljettaminen.

    Visakallo Visakallo

    Tolopainen: ”Eihän rankapuu Baltiassa mitään maksa”

    Kyllä se sielläkin maksaa. Yleensä vielä enenemmän kuin Suomessa.

    Tolopainen

    Mikä olisi niiden  käyttötarkoitus, jos ei tuotaisi Suomeen. Tarkoitan niitä arvottomia lehtipuita, joita sieltä on tuotu lämpövoimalaitoksille jo ainakin 10v.

    Visakallo Visakallo

    Energiaksihan ne meneekin, mutta ei kaikki tavara tänne Suomeen tule, vaan viedään muuallekin.  Ovat myös perustaneet sinne omia biovoimaloita. Jatkossa näyttää siltä, että myös turpeen tuonti Suomeen voi tällä menolla lisääntyä.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 90)