Keskustelut Metsänhoito Stihl 490 raivurin kulmavaihteen kesto

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
 • Stihl 490 raivurin kulmavaihteen kesto

  Pahimmillaan lauennut kulma per työreissu. Parhaimillaan kestänyt jopa 3kk..

  Ostin tänään uuden 490 stihlin, mietin jotta veis kulman pajalle ja laitattaisi siihen niiden kiinalaisten laskereiden tilalle SKF laakerit ja teettäisi rasvareijän.

  Toki takuu raukeaisi, mutta jos edellämainituilla muutoksilla saisi kestämään täyden kauden, niin olisi se vaivan arvoinen yritys verrattuna siihen kiusaan kun yrittää etsiä lähintä takuuhuoltoa reissussa

 • Jätkä

  Osta kulma – pari varalle, vaihto tapahtuu nopeasti. Kyllä niilläkin pärjää aika hyvin, jos koneessa on kolmas ehjä – vielä.

  meetsuri

  Vaihdoin tässä terän kyseiseen sahaan, joka on kolme vuotta ollu varasahana eikä ole paljon sahattu niin rasvaa oli niitten levyjen ja laakerin välissä. Ei varmaan kauon kestä jos vaseliinit alkanu karkaamaan. Jos olis rasvanippa niin ei haittais pieni vuoto

  Nimetön

  Jätkä, tuo on toimiva toimintamalli.

  Meetsuri, joku väittää että kun kulman ottaa irti ja ruuttaa  sieltä aksilan reijästä, muka menis rasva perille. Liekkö totta vai tarua, ittellä ei ole ollut aikaa tutkia..

  petep

  Onko sinulla  mistä sahasta mennyt kulmia tuon verran mitä kerroit? Nyt olet ostanut uuden 490 :n ja siinäkö saattaa mennä kulma per reissu ?

  Nimetön

  490:stä niitä on mennyt eniten. Muuten hyvä ja tasapainoinen saha sahata, tykkään. Pahimmillaan on mennyt 25 päivän työreissulla  kulma per keikka. Alkuunhan niistä myös katkeili vetoakselitkin, kun ne olivat samat ontot kuin 460:ssä. Sitten sai takuuseen umpiakselit ja alkoi ne kestämään. Kulma ei kyllä ole juuri parantunut. On ne nyt toki keskimäärin kestäneet kolmisen kuukautta. Riippuu metsästä ja kulman laadusta. Yhdellä tyypillä kesti liki koko kauden ja oli todella kovalla käytöllä. Takuusta uusi joka laukesi lähes saman tien..

  Hyvä saha se on tuo 490, kyllä sillä tiliä sahaa. Takuusta uusi kulma kun entinen hajoaa, pitää olla varasaha aina matkassa, niin ei mene päivä pilalle. Syö vähempi bensaa kuin 555 husku.

  Vaihtelu virkistää, siksi ostin vaihteeksi stihlin. Päästellään saksalaisella ensilumille, otetaan ruotsalainen sitten käyttöön kun saksalainen jäätyy

  petep

  Okei . Aika hurjaa menoa on jos  ei tuon parempi ole kesto ammattikäytössä . .  Toki ammattimies sahaa kolmessa kuukaudessa varmaan keskivertoturaajan 5 vuoden sahuut.

  Jätkä

  No noissa Kopsurin jutuissa on ilmeisesti 90 % kuviteltua. En usko, että pinta-aloissa pääsee edess puoleen siitä minkä arto lakaisee samassa ajassa.

  Jos Huskun 555:n ”polttaa loppuun” lyhyessä ajassa, niin silloin ei ole kyseessä raivaussahatyö, vaan järjetön tuhoamisvimma – ehkä pelkästään nuotio.

  Myös kulmavaihteiden pieksäminen hajalle jopa ensimmäisenä päivänä, kertoo siitä, että ei ainakaan sahaus ole mitään sahaustekniikalla tehtyä työtä, vaan sahaa ei ole muistettu pistää käyntiin, ehkä on säästelty bensakuluissa.

  arto arto

  Samaa mieltä. Vai olisko teränhuolto hakusessa. Haritusta .meinaan

  Nimetön

  On meitä tekijöitä moneen lähtöön. On yhtä monta luuloa, kuin on mielipidettäkin. On yhtä monta tarinaa kuin on myös kirjoittajaa.  Mikä on oikein? mikä on väärin? siinäpä vasta perustavaa laatua oleva kysymys.  Pääasia että terä pyörii ja tekijä syö omaa leipäänsä.

  Hyvää alkavaa syksyä ja loppu vuotta  kaikille harrastelijoille sekä ammattilaisille.

   

  pihkatappi pihkatappi

  Varmaan 555 fxt l-ruuvi isosti auki, jos vie enempi bensaa kuin 490? Mulla l-ruuvi reilun kierroksen auki, samoin h ja tankki kestää kyllä yli puolitoistatuntia. Tietysti miehissäkin on eroa, varmaan parempi että kone saa bensaa reilummin.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)