Keskustelut Tekniikka Suaattaapi kannattee kattua

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)
 • metsä-masa

  Maallikko ja vähän kokeneellekin raivurin käyttäjälle oikein hyviä ohjeita !

  Jätkä

  Kallisteluohje ja kallistelu eivät menneet ihan samaan putkeen, kaveri osaa ne kyllä, mutta sanat olivat hieman sekaisin.

  Nuo terän pyörimis-suunta ja kallistelun käyttö ovat tärkeimmät asian RS:n sujuvassa käyttelytekniikassa.

  Kaverilla on työpuvun housut sen näköiset, että ei olla niillä pelkästään istuskeltu Veijon essolla, toisin kuin artolla.

   

  Nimetön

  Hyvät oli ohjeet!

  Teoria ja käytäntö tahtoo olla vaan aina eriasia ainakin työergonomiassa. Ensimmäisessä videossa neuvotaan kuinka jalkaterät pitää olla aina runkoputken suuntasesti, myös takimmaisen jalan. Toisessa videossa nähdään mikä se on käytännössä jalkateräin asento kun aletaan  puuta katkaseen, eli 90 asteen kulmassa runkoputkeen.

  Korpituvan Taneli

  Jätkä:

  ”Kaverilla on työpuvun housut sen näköiset, että ei olla niillä pelkästään istuskeltu Veijon essolla, toisin kuin artolla.”

  Jätkä se ei pääse yli ammattinälvijän roolistaan.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  Eikä Taneli. Aina pitää yrittää vit..illa. On kumma hyypiö.

  artolla on aina tuliterät tekstiilit, kun hän esiintyy. Hän kertoi pesevänsä työpukunsa joka päivä. Ei ole työtä tehdyn näköiset, eli uskottavuusongelma on kyllä olemassa.

  harrastelija

  On ihan hyvä katsella vanhalla tekijälläkin hyvän ammattimiehen opetusta (vrt. moottorisahan teroisaloitusta). Väärän tekniikan poisoppiminen saattaa olla hankalampi työ kuin aloittajalla uuden asian oppiminen.

  Tuosta taloudellisimman tekniikan oppimisesta jäi mieleen erään venäläisen hiihtovalmentajan vinkki: ensin pitää hiihdättää porukka aivan kuitiksi. Sitten väsyneenä opetellaan ”helppo” tekniikka, joka rasittaa hiihtäjää mahdollisimman vähän.

  AMMATTIMIES

  EN TIETÄN OLIK0N AMATIA,TA1TOJAN LAISINKAN KUN E1,PUHUNTUT MITÄÄN ETÄ.KUINKAN TUULIN SUUNTAT ON PITÄÄ,HYÖTYNTÄÄ RAVAUS HOMASA KUN,URAKALA KUN PA1NETAAN.KUN TAKSAT ON NYKYJÄN,KIRETÄ NIIN ON PITÄÄ,SAATA ALUETA A1KANSEKSI.MUUTEN ALKAA SIITÄN LE1PÄN VIIPALESTA,PA1STAA PÄIVÄ LÄPIN.VA1KON OLIKON TUNTI MIEHIÄ KUN,OLI TUNTIN MIESTEN SAHA.HUIPU URAKA TASOLA KUN,PA1NETAAN NIIN ON PITÄÄ,HYÖTYNTÄÄ TUULINKIN SUUNTATKIN SEKÄN,ON PITÄÄ OLTA SAHASA SITÄ MAKOSAA LÖYLYJÄ.KUN TÄNÄ PÄINÄNÄ LE1MIKOT,ON YLIIKÄSIÄ.

  Metsuri motokuski

  Tuulensuuntahan se on kaikista tärkein muut ovat pikkuasioita.

  Jätkä

  Kyllähän tuulensuunnan tajuaa vähäisemmälläkin järjellä. Samoin rinteet ja ojien varret, pitäisi tajuta ilman selityksiä.

  Rane2

  Samoin trollit.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 19)