Keskustelut Metsänomistus Sudenmetsästys lähtenyt hyvin käyntiin Yhdysvalloissa

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)
 • Sudenmetsästys lähtenyt hyvin käyntiin Yhdysvalloissa

  Yhdysvallat lopetti suden suojelun kahdeksassa osavaltiossaan mm. Kalliovuorilla ja suurten järvien alueella. Metsästys on lähtenyt hyvin käyntiin ja susien aiheuttamat haitat ovat vähentyneet nopeasti. Suomessa päädytään varmasti samaan ratkaisuun valtion supistettua neljäsosalla maksettavia petovahinkokorvauksia. Elinkeinojen harjoittamisen ja asumisen turvaaminen kuuluu sivistysvaltion perustehtäviin. Tämä tahtoo joskus unohtua luonnosta vieraantuneiden päättäjien suojelunäkemysten tieltä. Uskon kuitenkin, että tähän saadaan korjaus jo lähiaikoina. Samaan pakettiin kuuluu myös nykyisen hirvimäärän selkeä vähentäminen.

 • Visakallo

  Suomen naapurimaat Norja, Ruotsi, Viro ja Venäjä eivät salli susivahinkojen lisääntymistä. Mikä estää Suomea tekemästä samoin?

  Korpituvan Taneli

  Tanelille sopisi kyllä sekin että ammuttaisiin kaikki Suomen sudet, jotka eivät ole eläintarhoissa.

  Tässä tilanteessa riittäisi kyllä sekin, että asutuksen välittömässä läheisyydessä ja esim laitumilla jossa on kotieläimiä, olisi jokamiehen oikeus ampua susi.
  Lisäksi tietysti harkinnanvaraisisia lupia, ehkä nykyistä käytäntöä väljemmin.

  Puheet tapporahasta yms puhuminen on höpöä.

  Terveisin Korpituvan Taneli

  Peräkylän Tarzan

  Kaikki luvattomat kulkijat pitää ampua, etenkin ne jotka tulevat itärajan yli.

  Anton Chigurh

  Tähän ketjuun ovat minua lukuunottamatta sepustelleet palstan pahimmin todellisuudesta vieraantuneet kiroittajat. Saisi vielä harhastelijalta ja suorittavalta porsaalta yhtä viiltävää anal yysiä. Silloin olisi koko kööri antanut painavan sanansa pohjoisen havumetsävyöhykkeen sateenvarjolajista.

  jees h-valta

  Emmehän ammu kaikkia hirviä, peuroja, porojakaan. Vahinkoja nekin tekevät niin ihmisille kolareissa kuin luonnolle kuluttamalla ja köyhdyttämällä luontaista metsäalojen kasvilajistoa.

  Anton Chigurh

  Hirvikanta on meillä ekologisesti täysin kestämätön. Sen valikoivan laidunnuksen aiheuttamat massiiviset häiriöt ovat jo näkyvissä. Erikoisesti lähes karvattoman trooppisen päiväeläimen terveydessä. Sekin pommi on jo räjähtänyt.

  Pohjoisen havumetsävyöhykkeen ekosysteemit ovat täysin susista riippuvaisia.
  Asiantuntijat vaiennetaan järjestelmällisesti.

  Peräkylän Tarzan

  Susista ei ole ratkaisemaan Suomen hirviongelmaa, sillä haitat nousevat hyötyjä suuremmiksi. Suomessa siirrytään samaan käytäntöön kuin naapurimaissakin, eli sudet kuoppaan.

  Anton Chigurh

  Siinä laukoo päättömyyksiä henkilö, jonka todellisuudentaju on enemmän kuin hämärtynyt ja lisäksi ei tiedä asiasta yhtään mitään.
  Syynä sateenvarjolajin suden aivan liian pieni määrä. Luonnossa aivan kaikki vaikuttaa aivan kaikkeen. Ennenkaikkea todellisuuden tajuun.

  Puun takaa

  Anton on jostain syystä hirttäytynyt tuohon susien autuaaksi tekevään teemaan. Suomi pärjäsi käytännöllisesti katsoen ilman susia lähes sata vuotta. Sivistysvaltion päätehtävä on huolehtia asukkaidensa turvallisuudesta ja mahdollisuudesta harjoittaa elinkeinojaan koko valtakunnan alueella. Tähän yhtälöön susi ei sovellu.

  Puun takaa

  Antonilla on jälleen tänään 18.5. klo 14.00 hyvä mahdollisuus päästä hetkeksi irti tästä suomalaisesta todellisuudesta. Mtv3:lta tulee uusintana susiohjelma Yellowstonesta. Voi taas tutustua petojen elämään turvallisesti pirtin lämpimässä sohvalla löhöten. Sadekaan ei kiusaa sisällä! Yhdysvalloissa tehtiinko päätös susien määrän selkeästä vähentämisestä. Näin tullaan meilläkin tekemään.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 36)