Keskustelut Harrastukset Suomi 100v metsäiset onnittelut.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • Suomi 100v metsäiset onnittelut.

 • reservuaari-indeksi

  kyllä. Onnea suomi!

  muutama sata miljoonaa metsäklusteriin. No. Välillisinä miljardi. Samalla 3 miljardia potun kasvatukseen.

  samalla samat rahat pois koulutuksesta, innovaatioista ja tuotekehityksestä. Koulutus kriisissä.

  hyvä suomi ja sipilä! Pidetään maaseutu elinvoimsisena! Näillä mennään. Itkettäis jos ei naurattais.

  yt gustaf af helleström Tuusula

  Tolopainen

  Mikäs innovaatio nyt on jäänyt tekemättä. Jenkkilässä tehdään paljon enemmän innovaatioita kuin Suomessa, koska siellä jokainen joutuu maksamaan yliopistokoulutuksesta ja silloin se on tehokasta. Ei ole mitään ikuisia opiskelijoita viettämässsä kolmipäiväistä työvikkoa yliopistoissa veronmaksajien kustannuksella.

  Visakallo Visakallo

  Tähän mennessä yhteensä yli miljoona euroa suoraa tulo- ja pääomaveroja, sekä eläkemaksuja maksaneena voinen vilpittömästi onnitella 100-vuotiasta Suomea!

  Tolopainen

  Suomen lähtöasema on ollut huonompi kuin maan, josta irtauduimme. Taitaa bkt asukasta kohden nyt olla täällä kaksinkertainen Venäjään verrattuna. Elintarviketuotannossa olemme omavaraisia ja Venäjälle niitä joudutaan tuomaan. Vapaassa maassa kehitys kehittyy, totalitarismissa kansa kärsii ja kuolee nälkään. Onneksi täällä kapinat kukistettiin pohjanmaan miesten avulla, syntyi tasavalta ja demokratia pitkän kehityksen tuloksena. Siinä EU on ollut suureksi avuksi viime vuosikymmeninä, jolloin Neuvostoliiton varjo on siirtynyt Suomen päältä ja itsenäisyys entisestään vahvistunut. Hyvä demokraattinen länsimainen Suomi, se demokratia kestää myös pienten vähemmistöjen veneen keikuttelun, kun aina silloin tällöin putkahtaa esiin demakoogeja , jotka ajavat omia etujaan demokratian nimissä. Vapaudella on  hintansa ja nyt sitä myös Euroopassa koetellaan, joissakin entisissä Itä-Euroopan maissa demokratia horjuu ja trolliarmeijat pyörivät netissä, kehitys ei koskaan pysähdy ja uusia ongelmia syntyy. Historiasta on syytä ottaa oppia, Suomen ei tule enää koskaan jäädä pois länsimaisten valtioiden yhteisrintamasta, vain siellä on tae itsenäisyydestä pienelle maalle, kun mannerlaatat lähtevät liikkeelle.

  hatelo

  Ka, noinhan se hyvin pitkälti menee mitä tolopainen tuossa viimeksi kirjoittaa. Onnea vaan meille 100-vuotiaille! Jos ei joku ole vielä uutta tuntematonta katsonut, niin juhlavuoden kunniaksi suosittelen. Se on oikeasti hyvä ja ajatuksia herättävä elokuva.

  Rane2

  Kun puhutaan itsenäisyydestä niin silloin tärkein asia on talouden kunto.Vielä reilu kaksi vuotta sitten oli vaara että Suomen valtiontalous joutuu EU:n holhoukseen.Onneksi hallitus pystyi tekemään oikeat korjausliikkeet,toki ei ilman yleistä ankaraa parkumista.Itsenäisyys vaatii aina uhrauksia.

   

  harrastelija harrastelija

  reservuaari-indeksi: ” Samalla 3 miljardia potun kasvatukseen.”

  Liekö tullut ajatus-, kasvatus- tai muu virhe jossakin tai koko elämisen vaiheessa? Tarkoitit varmaankin …. 3 miljardia potun syöjille ? Tämänkin tämä 100-vuotias Suomi on vielä kestänyt – velan avulla.

  pikkutukki

  Tahtoo korostua arkipäivän keskustelussa asiat joissa on ongelmia ja jotka ovat huonosti . Oikeasti on paljon hyviä asioita ja kun tarkemmin pysähtyy ajattelemaan meillä on paljon aihetta olla kiitollisia ! Kiitos ja Onnea Suomi ja Suomalaiset  Kiitos Veteraanit !

  jees h-valta

  Rane2:n linjoilla, on hyvä että saimme oikeaan aikaan Sipilän hallituksen. Nyt maa makaa paljon tukevammalla pohjalla ja saadaan nämä tämänkin päivän Satakunnan Kansan luontoaktivistitkin pysymään jotenkuten housuissaan. Sini Solala ja kumppanit siellä vedätteli yleisönosastossa kuinka kurjia ovat suomalaiset talousmetsät. Suojelua kaupattiin lähes taivaspaikkaa tarjoavana vaihtoehtona. Ja luontojärjestöt ja kaikenmaailman perintösäätiöt kuulemma auttaa asiaa. Lahopuuta pitää saada vaikka heidän mallikuvassaankin, ei talousmetsästä, en nähnyt kyllä yhtään lahopuuta vaan erittäin rytöisen ja puskaisen ja kelvotonpuustoisen ja tyhjäpohjaisen sekametsälön. Meidän puupellot on jo tuhoon tuomittuja mutta kas kummaa, kelpaavat kyllä heille suojelumetsiksi erinomaisesti. Mitähän varten?

  Tolopainen

  Kaikki on suhteellista, kun hyvinvointivaltiossa jaetaan ilmaista leipää jonoja syntyy, eipä ollut nälkävuosina leipäjonoja, kun ei ollut mitä jakaa. Lapsiperheköyhyydestä tuskin kannattaisi nykyisin edes puhua Suomessa, se ei ole mitään verrattuna itsenäisyyden alkuaikoihin, nykyihmiset eivät pystyis edes elämään niissä olosuhteissa, joissa joskus on eletty tyytyväisinä. Hyvinvointi Suomea on ollut vasta muutama vuosikymmen, eläminen on yleensä ollut näillä leveysasteilla hyvin niukkaa ja työtä vaativaa.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)