Keskustelut Metsänomistus Suomi on hyvä maa omistaa ja yrittää

Viewing 10 replies - 31 through 40 (of 53 total)
  • Suomi on hyvä maa omistaa ja yrittää

    Yhdysvaltalainen talouslehti Forbes on vuotuisessa Parhaat maat liiketoiminnalle -listauksessaan sijoittanut Suomen sijalle kuusi.
    Omistusoikeuksien osalta Suomi on maailman paras maa, ja innovaatioissa maailman toiseksi paras.
    Suomi on ykkönen myös myös yksilönvapaudessa ja kolmas vähiten korruptoituneena maana.

    Ykkösenä The Best Countries for Business -listauksessa on Tanska. Sen jälkeen tulevat Uusi-Seelanti, Norja, Irlanti, Ruotsi ja Suomi.
    Forbes-listauksessa arvioitiin 144 maata 11 eri muuttujan avulla. Listaus tehtiin tänä vuonna kymmenennen kerran.
    HS

  • Tolopainen

    Ei ole mitään järkeä investoida Venäjälle, koska se ei ole länsimainen oikeusvaltio, sijoittajan omaisuus voidaan koska tahansa keinotella venäläisten omistukseen tai lakeja muttaa niin, että ulkomainen omistaja ei voi maassa toimia. Venäjä on roistovaltio, eikä sitä muuta suomalaisten hyväuskoisuus ja vuosien valheellinen ulkopoliittinen liturgia. Venäjä liittää valtaamaan alueita itseensä, jenkit eivät niin tee, vaikka ovat Afganistanissa ja Irakissa. Tavoitteena on parantaa ihmisten asemaa, ei viedä diktatuuria kuten venäläiset.
    Forttumi ei hyödy mitää sijoituksistaan Venäjälle, on sijoittanut euroja ja sähköstä saa maksun arvottomia ruplina.

    Timppa

    Ihan otsikkoasiasta.

    Havainto 1990-luvulta. Tuttavat omistivat suuren ja menestyvän metallialan yrityksen, jota laajentaakseen ottivat valuuttalainaa. Kävi kuten monelle muullekin, kun markka devalvoitui. Velkataakka kasvoi. Firma oli niin suuri, ettei sitä kannattanut päästää konkurssiin. Pankki hankki siitä osakkeiden valtaosan ja vei firman pörssiin. Lopulta japanilaisfirma osti sen pois pörssistä. Firma porskuttaa edelleen Suomessa ja tekee laatutuotteita nyt siis japsien omistuksessa. Tuttaville kyllä jäi varallisuutta, mutta kyllä he katkeroituivat. Työpaikat ovat säilyneet siis Suomessa. Nyt ei ainakaan devalvaatiot voi tuoda tällaisia yllätyksiä.

    Sitten positiivisempiä tarinoita.

    Pojan vaimo (saneerauksiin erikoistunut rakennus-DI) oli töissä isännöitsijätoimistossa. Hän totesi, että voi sitä työtä tehdä omaan lukuunkin. Irtisanoutui, perusti firman ja sai aluksi valtiolta starttirahaa pari tonnia kuukaudessa ja alkoi haalia asiakkaita. (Ei kylläkään entisen työnantajansa) Nyt hänellä on muutama kymmentä taloyhtiötä hoidossa ja työllistää itsensä lisäksi kaksi muuta isännöitsijää.

    Vaimon sukulaispoika perusti vähän yli 20-vuotiaana media-alaa palvelevan yrityksen. Nyt hänellä alle kolmekymppisenä on töissä melkein 10 henkeä .

    Sanoisin, että pitää olla tietenkin sekä tekniset- että ihmissuhdetaidot ja motivaatio, niin kyllä se yrittäminen tuottaa tulosta Suomessa. Tuo starttiraha on usein oleellisen tärkeä firman käynnistämisvaiheessa. Useinhan on tilanne, ettei asiakkaita pysty hankkimaan etukäteen, kun on vielä entisen työnantajan palveluksessa.

    Korpituvan Taneli

    Totta on että Venäjä vuosisatojenkin aikana on ollut ongelmallinen kauppakumppani Suomalaisille! Siksi sen varaan ei liikaa pidäkkään heittäytyä, nimenomaan yritysten meno Venäjän sisämarkkinoille on riskialtista.
    Maantieteelle emme kuitenkaan mitään voi ja kun on valtava ostopotentiaali ihan vieressä, niin pitäähän sitä hyödyntää. Maltti pitää kuitenkin olla, niinkuin aina kaupankäynnissä.

    Nämä nykyiset vientiongelmat venäjälle alkoivat kyllä täysin puhtaasti EU:n pakotteiden seurauksena, silloin siinä ei ollut mitään sivuvaikuttajia.
    Sen jälkeen on kyllä tullut muitakin asioita, jotka olisivat nostaneet pilviä idän kaupan taivaalle. Osa näistäkin on kyllä EU:n pakotteista johtuvia.

    Sekä Venäjä että USA ja muut suurvallat ovat kyllä kansainvälisen politiikan menettelytavoissa ihan tasoissa. Vaikka USA ei ole muodollisesti alueita itseensä liittänytkään, niin kyllä se vie kehitysmaihin lähinnä orjuutusta eikä kyllä demogratiaa.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Tolopainen

    Suomen maataloustuotteiden vientiongelmat Venäjälle alkoivat jo ennen EU:n päätöksiä, lihasta alkoi löytyä bakteereja ja tuli vientikieltoja Tuolla ei kuitenkaan ole enää merkitystä, öljyn hinnan romahdettua elintarvikevienti Venäjälle olis loppunut kuitenkin, Putleri vain ennakoi tulevan tilanteen ja lopetti tuonnin hiukan aiemmin ennen ostovoiman romahdusta.
    Venäjä ei varsinaisesti ole suurvalta, vaikka se sellaista esittää sen talous on n. Italian kokoinen ja pienenee nopeaa vauhtia.
    Venäjä on raaka-aineita tuottava kehitysmaa, jonka hyvinvointi perustuu lännestä saataviin valuuttatuloihin ja teknologiaan, samoin kuin Suomenkin. Suomi on taloudellisesti ja teknisesti länsimaiden varassa, vaikka idänkauppa on ollutkin aika merkittävää, tuonti on kuitenkin vain energiaa ja raaka-aineita.

    Visakallo

    Tilastojen mukaan vientimme Venäjälle romahti jo vuonna 2009 finanssikriisin pudotettua raakaöljyn hinnan.
    Vienti nousi hieman sen jälkeen, mutta putosi jälleen 2013 kun rupla alkoi heikkenemään.
    EU:n pakotteet tulivat voimaan vasta syksyllä 2014.
    EU:n pakotteet olivat Putinille oivallinen syy rajoittaa vastapakotteilla tuontia mm. Suomesta.
    Tuontitavaroiden loppuminen kaupoista olisi ollut muuten hyvin vaikeata selittää kansalaisille, jotka olivat jo tottuneet nousevaan elintasoon.
    Samanaikainen raakaöljyn hinnan lasku kolmasosaan ja ruplan arvon heikkeneminen puoleen vuoden 2013 tasosta ovat Venäjän talousongelmien syy.
    EU:n pakotteet määrättiin Ukrainan sodan pysäyttämiseksi.
    Pakotteilla on Venäjän talousongelmiin hyvin rajallinen merkitys ja voidaan sanoa, että niistä on ollut Venäjälle myös hyötyä.
    Olisi hyvä jos näissä keskusteluissa pysyttäisiin edes helposti tarkistettavissa tosiasioissa.
    Asioiden toiveissa ja pelkissä mielikuvissa tapahtuva käsittely kun ei palvele kenenkään etua.
    Aivan sama pätee myös metsänhoidossa!

    Rane

    Maailma on monimutkainen.Esimerkiksi kun ostaa iltalehden tai Helsingin sanomat jossa hehkutetaan Marskin ritareita tai kampanjoidaan Nato-jäsenyyden puolesta,niin samalla tulee rahallisesti tukeneeksi Putinin sotaponnistuksia Ukrainassa.
    Nämä lehdet painetaan venäläiselle paperille joten siinä samalla kilahtaa roponen hyvään tarkoitukseen.
    Sivumennen sanoen Maaseudun Tulevaisuus painetaan kotimaiselle paperille.

    jees h-valta

    Venäjän sisämarkkinat hyötyvät ruplan heikkoudesta ja sieltähän se valtakunta silloin ponnistaa. Aivan samoin on Suomi aikanaan ponnistanut aivan samoilla metodeilla. Nyt se vain ei käy kun meillä on euro ja pakko-EU-valta.

    Tolopainen

    Ei venäläiset niitä haapoja osta, vaikka kuinka hehkutat. Äänekosken biotuotetehtaalle, tuskin tulee Venäjältä yhtään konetta, vaikka rupla on devalvoitunut, kyllä ne lännestä on ostettava.
    Jos Suomen julkiset menot ylittävät maksukyvyn, turha siitä on euroa syyttää samoin liian korkeista palkkakustannuksista. Putlerin mahtikäskyllä vähennettiin 10% valtion virkamiehiä, sekö ei ole pakkovaltaa, Venäjän on pakko leikata julkisia menoja, kun sen lainahanat on käytännössä suljettu.
    Euron ansiosta Suomessa raha on lähes ilmaista ja velkaantumista voidaan jatkaa pidempään kuin omalla valuutalla. Suomen työmarkkinoilla toimitaan kuin meillä olisi oma valuutta, jonka voimme devalvoida jatkaaksemme ylivarojen elämistä.
    Metsäteollisuus on vielä Suomessa palkkajohtaja, vaikka edellytykset puuttuvat, puunhinta on joustanut ja työpaikkojen määrä, mutta eivät palkat. Tes ja perustuslaki ovat suomalaisten koraani, joita vain muutamat imaamit osaavat tulkita oikein, heitä paitaa valtiovallankin kumartaa ja kysyä neuvoa.

    jees h-valta

    Tolopainen, jos minä kertoilen sisämarkkinoista niin todella tarkoitan sisämarkkinoita. Eli Venäjän kotimaan kulutusta ja sen nopeaa piristymistä joka tietenkin juontaa osansa myös pakotepolitiikasta.
    Tämä on aivan julkisuudessa ollutta faktaa ja minun haapani kasvavat sitten taas täällä pakkovallan alla suomessa. Jotenkin tuntuu että onko aivan pakko sotkea niitä haapoja aivan joka keskusteluun?
    Kun minä itse varmasti tiedän niiden kaupallisen tulevaisuudenkin paremmin kuin sinä Tolopainen.

    Tolopainen

    Ehkä ne haavat kasvavaisivat paremmin Venäjän vapaudessa. Hiukan epäilee taloudellista ajattelukykyä, kun itselläkin on hehtaarin haavikko ja se tuottaa vain polttopuuta, kun harventelen koivikon tieltä pois. Arvottomasta puusta ei tule arvokasta, vaikka kasvaakin nopeasti ja lahoaa myös.
    Venäjällä tietenkin kulutus vähenee, kun valuuttaa tulee entistä vähemmän, eikä budjetin menoja enää saada katettua, rahat on loppumassa tämän vuoden aikana myös vararahastoista, joita nyt syövät. Valmistautukaa Venäjän avustamiseen, se on edessä, mikäli ei haluta pakolaistulvaa itärajan yli Suomeen.

Viewing 10 replies - 31 through 40 (of 53 total)