Keskustelut Metsänhoito Syökö hirvi metsänuudistamisen monimuotoisuuden?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 106)
 • Syökö hirvi metsänuudistamisen monimuotoisuuden?

  Tuolla otsikolla löytyy verkosta ainakin kaksi eri juttua aiheesta keskustelun pohjaksi.

  Heli Viiri on ne tuottanut.

 • hemputtaja

  Että verkosta.

  No varmasti ja kuka sitä nyt viitsii kirjautumistaan sotkea kuuklailun ajaksi.

  Kertoo nyt sitten mitä se Viiri on mieltä.

  Korpituvan Taneli

  Lehtipuun uudistamiseen tarvitaan aita ja mäntykin on riskialtista.

  Voitaisiin kysyä uhkaavatko sorkkaeläimet koko metsätaloutta?
  Kuusellekkin löytyy syöjänsä niistä. Jopa hirvikin syö kuustakin, kun kanta on n. 6/1000ha.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Anton Chigurh

  Vaikkapa tämä virke hemputtajalle:
  ”Hirven laidunnuksen aiheuttama ohjauspaine metsänviljelyssä ja luontaisessa uudistamisessa on tällä hetkellä merkittävä uhka luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta”.

  Anton Chigurh

  Ainakin firefoxilla löytyy oikein kuvakertomus asiasta. Tällä pelillä kun hakee:
  ”PDF Hirvieläinten ekosysteemivaikutukset”,
  niin löytyy ainakin puuntuottajan mielestä varsin puhuttelevaa aineistoa. Eikä pelkästään suomesta. Tosin siellä ranskanmaalla metsästysmaiden vuokrat ovatkin luokkaa 200-300 euroa/ha/vuosi. Sillä taksalla voisi pieniä tuhoja jo vähän sietääkin.

  hemputtaja

  Jo vain tuon Miisun konstin tiesin, mutta laiska mikä laiska. On sillä tytöllä muistia ja tehoa koneessa kun kaikki väittämänsä pistää päälle.

  Sitten:
  ”Mie laitoin jakoon tuon artikkelin Facebookissa.

  Joku voisi ironisesti kommentoida, että hirvipopulaatio on mahtava lannoittaja =D
  Lähetetty: 31 min sitten
  kirjoittaja: Miisu”

  Minä en ainakaan väitä. Saman tuo syö minkä paskookin. Ravinteiden siirto on sitten eri asia.

  Tein haun nimellä Heli Viiri. Pelkän kuvan perusteella uskon kaiken, mitä sanoo.

  Näyttää olevan tehokas tutkija, vaikka ei sillä väliä erityisemmin. Metla kun ei juuri viitsi töitään markkinoida. Hukkaan menee ja on mennyt moni hyvä tutkimus.

  suorittava porras

  ”Hirven laidunnuksen aiheuttama ohjauspaine metsänviljelyssä ja luontaisessa uudistamisessa on tällä hetkellä merkittävä uhka luonnon monimuotoisuuden säilymisen kannalta”.

  Miltäköhän vuosikymmeneltä tuokin kommentti on peräisin? Tänä päivänä lause on silkkaa hätävarjelun liioittelua. Niissä harvoissa tapauksissa , joissa hirvet aiheuttavat paikallisia ongelmia , on kyseessä Luojan lähettämä vitsaus passiivisille metsänomistajille.

  Anton Chigurh

  Suorittava porsas jatkaa täysin epäasialllista linjaansa.

  Kommentti on päivitetty 3.10.2011 NordGen Metsä-päivillä Lahdessa.
  Kannattaa ottaa vähän selvää tuosta järjestöstä.

  Viimeisen VMIn mukaan hirvituhoja oli näkyvissä yli miljoona (1000000) hehtaaria, lähes seitsemän (7) vuoden uudistusalat.

  Sorkkaeläinlaiduntajat-niminen terrorijärjestö, johon kuuluu marginaalinen 1,85% kansasta, tulee yhteisen edun nimissä saattaa edesvastuuseen noista tuhoista.

  pihkaniska

  Minä olen kyllä Antonin kanssa samalla linjalla hirvipolitiikan suhteen. On aivan käsittämätöntä, että yksi porukka voi terrorisoida toisen elinkeinoa noin törkeästi.

  suorittava porras

  Viimeisen VMI:n aineisto on kerätty 2000- luvun tuhoista ja niissä näkyy 2000-luvun alkupuolen ennätyssuuren hirvikannan tekoset.
  Nyt eletään vuotta 2012 ja kuluneella kymmenvuotiskaudella hirvet on ammuttu paikoin yhdettömiin . Oman pitäjämme hirvikanta on nippa nappa 70-luvun alun tasolla . Silloin elukoita näkyi vähän väliä , mutta nyt saattaa aktiiviseltakin metsästäjältä kulua vuosia näkemättä ainuttakaan elävää otusta. Ja ollaan sentään tosissaan hirviä etsimässä.
  Lähiaikoina onkin tiedossa metsänomistajille huonoja uutisia. Varsin moni on lopettamassa metsästyksen , koska pelkkä raitis ilma ei kaikille riitä . On luonnollista , että vanhempi polvi siirtyy syrjään harrastuksen parista , mutta nuoret vaativat toimintaa ja tuloksia. Jos harrastus ei tyydytä , laji vaihtuu .

  Sitten ollaan oikeasti lirissä hirvien kanssa , kun harrastus loppuu ja pyyntitaito katoaa.Elinolosuhteet puolestaan paranevat hirvien osalta kaiken aikaa passiivisen metsänomistajuuden saadessa lisää jalansijaa. Risukoita riittää pureskeltavaksi ja uhka hengen menettämisestä pienenee metsästäjien laittaessa kamppeita naftaliiniin. Joidenkin osalta Anttonin hötkyily saattaa jopa nopeuttaa lopettamispäätöstä.

  pihkaniska

  Aika hyvä mittari on se, kuinka paljon hirviä on kaadettu. Parhaillaan hirviä on takavuosina kaadettu enemmän, kuin metsästäjäjärjestöt on niitä edellisvuotena ilmoittanut olevan ?? Yhtälö kuulostaa jotenkin mahdottomalta, ja eräät syyttelevät metsänomistajia hoitamattomuudesta. Kyllä se hoitoinnostus hiipuu aktiivisellakin metsänomistajalla, kun kovalla työllä aikaansaatu taimikko tuhoutuu.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 106)