Keskustelut Metsänhoito Taimista/mätästyksestä

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)
 • Taimista/mätästyksestä

  Merkitty: 

  Hakkuu takana ja taimien hankinta olisi ajankohtaista. Mhy:n kautta kuusen taimet 0,22 pikkupaakku – 0,25 keskipaakku. Äkkiseltään vähän kalliille kuulostaa. Toki tuosta omansa haluavat välistä vetää, mutta mielessä kävi myös se, että yrittävät kusettaa. Mätästyksen hinta oli 420e/ha. Googlaamalla en ole oikein saanut järkevää käsitystä käyvästä hinnasta, vaihtelua tuntuu kuitenkin olevan.

 • tamperelainen tamperelainen

  Mielestäni heinittyvillä aloilla isompi parempi.Voisko mettämies perustella tuon pienemmän taimen paremmuuden?

  Metsänmies

  Myös mettämiäs voi olla omassa uskossaan onnellinen. Mitähän varten luulet noita isompia ja vankempia taimia kasvatettavan? Huvikseenko??  Perustele , miksi väittämäni on ”Tosi yleinen harhaluulo”. Noita harhaisia on sitten suurin osa metsäammattilaisista. Ymmärrän kyllä jos väität ehdotustani harhaluuloksi nuukuuttasi, saathan pienemmän taimen paria senttiä halvemmalla. Sen reilun kolmekymppisen , minkä säästät hehtaarilla, voit tietysti kiikuttaa pankkiin , tai SIJOITTAA paremmin tuottamaan. Voit aloittaa uuden metsän kasvatuksen myös siemenillä. Kun keräät kävyt itse, ja kuivaat ne hellanperällä ja halkaiset vielä siemenet, tulee vielä vähemmän kuluja. Laitat sitten puolikkaan siemenen mättääseen, siitäkin lähtee puu kasvamaan.

  metsä-masa metsä-masa

  mehtäukko ja Metsänmies, on hyvän muokkauksen tärkeyden nähneet  oikein. Meidän tapauksessa luottomuokkaaja tarkoittaa juuri sitä samaa, hyvää muokkaus jälkeä.

  Jalostetut taimet on olleet sopusuhtaisia, jämäköitä myös juurestaan, ei näytä haittaavan lievä heinittyminenkään ympärillä, ja mikä parasta, on  terhakka kasvu heti istutuksesta alkaen.

  Metsänmies

  Metsä syntyy, kun alku on kunnollinen. Muokkaus, istutus, taimet, jälkihoito. Se on kuin porkkanankasvatusta, aikajana on vaan pitempi.

  Riippumaton ajattelija

  Ihan kohtuulliselta rahalta kuulostaa tuo summa taimista. Vähän hankala uskoa, että yrittäisi kusettaa, sellainen toiminta loppuisi kuitenkin melko lyhyeen.

  Taimitarhalta suoraan hakeminen tuskin tulee juurikaan halvemmaksi. Jos itse olisin taimitarhalla töissä, niin tuntuisi aika turhauttavalta ja aikaavievältä jos isännät tulisivat peräkärryineen hakemaan ne 2000 tainta ja jokaiselle pitäisi kirjoittaa erikseen lasku. Helpompi myydä suoraan vaikka mhy:lle puolen miljoonaa pottia ja lähettää yksi lasku. Kyseessä on kuitenkin volyymilaji, jossa kate on melko vaatimaton.

  mettämiäs

  ”Mitähän varten luulet noita isompia ja vankempia taimia kasvatettavan? Huvikseenko??”

  Jos edes vähän perehtyy taimituotannon tekniikkaan, löytyy vastaus em. kysymykseen. Jos ei, voi kirjoitella ”hatusta” ihan mitä haluaa. Ihan uskomatonta, miten tämänkin palstan kirjoittajien osaamisen taso on näin alhaalla…

  Raivaaja

  Isoja eroja taimien hinnoissa mhyillä jos puhutaan alvittomista hinnoista.  paikallisessa mhyssä mänty pikkupaakku jotain 0,15 ja 1,5 vuotias keskipaakku 0,19. Olisko sitten kyse mhyn koosta ja hinnoitteluvoimasta.

  Metsänmies

  Ei mettämiäs näköjään pysty perustelemaan kantaansa. Tutullani on ollut puuntaimitarha liki 30 vuotta , veljeni työskentelee siellä. Itse olen istutellut taimia joka kevät ja syksy ammatikseni reilut 20 vuotta. Metsäalan koulutustakin on neljä vuotta, siitä osa johtopuolella, silti suorittavassa työssä.Parhaina kesinä reilut 100000 tainta. Isoa ja pientä ,mäntyä, kuusta, koivua, haapaa. Alkuaikoina vielä kuokallakin, muttaa jo yli 10 vuotta pelkästään putkella . Hyviin ja huonoihin paikkoihin. Heinittyviin ja heinättömiin paikkoihin. Reheviin ja karuihin maihin. Eri pitäjien aluille,eteläisin Asikkala, pohjoisin Kuhmo. Eiköhän siinä ole tullut perehdyttyä jonkinverran asiaan?

  tamperelainen tamperelainen

  Mitä suosittelisitte heinittyvälle alueelle,KUT  1,5v vai KUT 2v  ?  Laikkumätästetty alue

  mettämiäs

  ”Metsäalan koulutustakin on neljä vuotta, siitä osa johtopuolella, silti suorittavassa työssä.”

  Ilmeisesti metsänmies on niin pätevä, ettei tällaisen kansakoulupohjalta yrittävän pienmetsänomistajan kannata väitellä tämän pitempään…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 41)