Keskustelut Metsänhoito taimituhot

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)
 • taimituhot

  Merkitty: 

  viime  talven lumituhoja  on ilmeisesti  melko  runsaasti .suurina   kertamäärinä  kerrostunut  lumi katkoi   ja   taivutti lähinnä  koivuntaimia  nyt  olen katkaissut  taimen  toivossa ,että  kasvattaa  uuden latvan miten lie?mitenkä  muiden palstalaisten taimituhot ?

 • Panu Panu

  Kannattaako sitä taimea katkaista jos on vain taipunut? Katsoisin miten oikenee kesän aikana.

  Jätkä

  Koivulle kannattaisi pistää lasta, mielellään siten kiinni, että se haurastuu parissa kasvukaudessa ja putoaa maahan. Havupuut nousevat kyllä, jos ovat vain taipuneet.

  Metsäkupsa Metsäkupsa

  Myyrätuhoja ei yhtään, lumi ja hirvituhoja keskimääräistä enemmän.

  Kurki

  Myyrätuhoja on enimmäksen harvakseltaan. Metsämyyrä syönyt männyntaimista latvasilmuja ja kuorta, jos ollut taipuneena lumikinoksen sisään. Kuusentaimet eivät ole kelvanneet ja lumen taivuttamat kyllä oikenevat itsestään.. Paljon on työtä lumenpainamien männyntaimien oikaisuissa. Jos 2..3m taimet ovat kunnolla kaarella, eivät ne enää oikene itsestään. Jäävät kaikesta taivuttelusta huolimatta vähän kaarelle nytkin. Loppusilaus pitää tehdä toisen kerran puutumisvaiheessa joskus elokuun alussa ja katsoa tilannetta. Silloin oikaisu jää pysyväksi. Puolimetriset voivat oieta itsestään, vaikka olisivat enemmän mutkalla.

  suorittava porras suorittava porras

  Pienet männyntaimet ihan rusetilla lumen panamina. Laatutyviä tai tyvitukkia niistä tuskin koskaan tulee. Ongelma korostuu heinettyneillä uudistusaloilla. Viiveet istutuksen ajoituksessa kostaantuvat.

  Puuki

  Monipuolinen variaatio oli ku-istustustaimien viotuksia viime vuonna istutetuissa yhdellä kuviolla.   Uuden kasvun  hallavaurioita, kauriiden pureksimia, kuivuneita (yl. väärä istutuskohta/ tiivistäminen jäänyt tekemättä) , joitain rousteen nostamia juuripaakkuja ja muuten vain katkottujakin,  näytti olevan yhteensä n. 1/5-0sa taimista.  Hyvää asiassa oli, että juuri sen kuvion istutti firma taimien  kasvuunlähtötakuulla.

  Apli

  Sekametsän teko vaikeaa keski-suomessa, hirvet/peurat syöneet mäntyjä ja koivuja joita jätetty kuusikon sekaan, lumituhoja eikä myrskytuhoja ole ollut mutta sorkkaeläin tuhoja riittää, mutta sekametsillä mennään jatkossakin..

  arto arto

  Meillä lumi tuhoja paljon. Nuoren metsän hoitoja tehnyt. Kaikki ohuet puut lumi painanut poikki.

  Jätkä

  Jaa ”kaikki”?

  Puppeliskukkula

  Arto. Jos saan kysyä mistä päin olet. Oma havainto täältä Pohjois-Savosta, lumen painaminen taimikossa harvinaisen voimakasta. Esim. osa taimikepeistäkin lyhistynyt kolmesta kohti poikki. Viimekeväänä istutetut hennot kuusen 2 v. taimet aivan litteänä maata myöten, joltinenkin osa tyvestä murtuneina. Isommissa taimissa (n. 5 v.) voimakkaita taipumisia latvoissa, tyvillä ja osan juuret antaneet periksi. Vaikka nuo juuresta kallistuneet/kaatuneet pönkittäisi pystyyn, niin epäilyttää oikeneeko nuo muut missä määrin, sillä ei tämä normaalia ole. Vielä huomiona, luoteistuulelle alttiit paikat pahimpia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 11)