Keskustelut Luonto Tällaista tarinaa tänään

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)
 • mehtäukko

  Kyllä sitä on kaikenlaista kouhotusta tässä maassa! Ja maailma pelastuu?

  harrastelija harrastelija

  Koirista on moneksi, mutta liito-oravien uhanalaisuudesta olen kyllä toista mieltä! Koiran vainu on niin hyvä, että kyllä sitä voi käyttää moneen tarkoitukseen! Huume-, home-, jänis-, hirvi-, lintu-, mäyräloiria… Olen metsästänyt nuoruudessani myös oravia koiran kanssa ja Suomen pystykorva on siinä ollut aikanaan verraton apu, kun oravia on metsästetty elannoksi – miksei sitten koira haistaisi liito-oravia?

  Oravan metsästys on ollut jopa niinkin lähellä, että kun aloitin opiskelut Oulussa 1960, niin joululomalla vein Oulun Makasiiniin oravan nahkoja keventäen näin opiskelun taloutta – apurahoja ei silloin jaettu 🙁

  Visakallo Visakallo

  Tanja pätevöityi aikoinaan Keskustan puolueristeilyllä yhdessä yössä ministeriksi istumalla puoluejohtaja Matti Vanhasen sängyn laidalla ja puhumalla politiikkaa. Onko kukaan muu pystynyt samaan? Tanjan ministeriajasta tosin puolet kului sairauslomalla, mutta eihän sille mitään voinut. Tanjan ministeritoimista jäi mieleeni hänen mieltymyksensä susien suojeluun. Aika moni luopui tuolloin Keskustan jäsenyydestä.

  Pilke silmässä Pilke silmässä

  Nyt on sitten sosialisoinnista tehty liiketoimintaa.

  hemputtaja

  En myöskään ymmärrä homman juonta, ellei kysy ole avustusten hausta.

  Eivät ainakaan vihreät haistelukoiraa tarvitse. Haistavat Helsingistä Utsjoen luonnon monimoisuuden. Jos kysyt, nostavat nenän pystyyn ja kertovat että pahasti on siellä monimuotoisuus uhattuna.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Täällä saattaa Raide-Jokeri viivästyä liitureiden vuoksi. Ei ole paljoa järkeä.

  Visakallo Visakallo

  Ja Heinolassa taitaa jäädä Prisma rakentamatta perhosen takia!

  Kalle Kehveli

  Toisaalta nuo haistelukoirat estävät kaiken rakentamisen ruuhkasuomeen, niin jää jotain muuallekin.

  Puuki

  Koira haistaa myös öljyn maaperästä.  Ja haistaa ne varmaan myös kivihiilikasat, joten on ne hyödyllisiä . Luontoa pystytään paremmin suojelemaan, kun koiran nenä kertoo sen mitä silmä ei nää tai äly sano muuten.

   

  harrastelija harrastelija

  Koiran maailma on ihmeellinen, siihen saa kyllä perehtyä ja huomaa monenlaisia asioita! Meillä oli Walesin springespanieli, jonka päätehtävä (omasta mielestään) oli vartiointi, lintujen ja jänisten löytäminen.

  Yksin asuva naapurin mies tuli hakemaan postin yhteisestä laatikkorivistä. Koira alkoi haukkumaan häntä, eikä siihen ollut mitään näkyvää syytä! Ukko oli hyvin sävyisä, ei varmasti kiusannut koiraa eikä naapureitakaan.

  Parin vuoden päästä ukko joutui lääkäriin ja sairaalaan, jonne hän sitten menehtyikin. Syynä oli pitkälle kehittynyt keuhkosyöpä! Koiran haukunnalle en löydä muuta syytä kuin että se haistoi alkaneen syövän ukon hengityksestä!

  Ihmisen paras ystävä on koira – ja koiran paras ystävä on toinen koira – koira ei petä kuten jotkut ihmiset!

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 16)