Keskustelut Harrastukset Tapporahaa villisiasta

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
 • Tapporahaa villisiasta

  Suomen Sikayrittäjät ry ryhtyy maksamaan metsästysseuroille toiminta-avustusta Suomessa pyydetyistä villisioista. Tuen taustalla on sikayrittäjien huoli afrikkalaisen sikaruton (ASF) leviämisestä. Tuella halutaan kannustaa metsästäjiä kotimaisen villisikakannan nykyistä tehokkaampaan rajoittamiseen. Tuen lisäksi metsästäjä voi edelleen saada korvauksen myös Eviralle lähetetyistä villisikanäytteistä.

  http://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/suomen-sikayrittajat-ry-ryhtyy-maksamaan-avustusta-villisianmetsastajille-afrikkalaisen-sikaruton-torjumiseksi

  Kiinnostava nähdä, löytyykö halukkuutta metsästykseen, kun sorkkaeläinten kohdalla suorittavan mukaan ongelmana on metsästäjien ukkoutuminen ja väheneminen. Vai tytyykö metsästäjät huutelemaan, että sikatilalliset voivat ihan itse mennä ampumaan elukat.  Sinänsä on kuitenkin aivan erinomainen asia, että löytyy edes yritystä poistaa villisikaongelma.

   

 • Gla Gla

  ”Villisika jahti tarvii kuitenkin metsänomistajan suostumuksen joten nykyisillä vuokrasopimuksilla ei sikaa saa metsästää jos sitä ei ole erikseen mainittu.”

  Minä olen käyttänyt MTK:n sopimuspohjaa. Siellä on mm. seuraavat maininnat: Koskee kaikkea metsästystä ja on oikeus metsästää metsästyslaissa minittuja riistaeläimiä ja rauhoittamattomia eläimiä.

  Kai tuo sikojen pyyntiin oikeuttaa, kun erikseen mainituissa rajauksissa ei hommaa ole estetty?

   

  harrastelija harrastelija

  Sopimuksiin on hyvä merkitä myös lupa ”kolmannelle osapuolelle”. Näinhän tehdään sen vuoksi myös hirvimetsästyksessä, kun alueita on yhteisluvissa. Näitä sopimuksia tehdessä näkee monenlaisia maanomistajia. Joku tekee sopimuksen määräaikaiseksi, ”koska eihän teitä muuten näe”.Vuokraajan mielestä paras on ”toistaiseksi”, koska nykyseurallakin on yli sata vuokrapalstaa, niin aika urakka on ne kiertää joka vuosi.

  Ykvi vuokraaja halusi välttämättä ilveksen metsästystä, koska jänikset söivät pihapiirissä istutukset. Yhtenä kesänä kyllä ilves tappoi hänen rannassaan joutsenen.

  Niin tuo sian metsästys vaatii kyllä laajan metsästysalueen ja paljon passimiehiä. Tai sitten kytätään ruokapaikalta vaikka yökiikarin kanssa.

  Gla Gla

  Miten osapuolet A ja B voivat tehdä sopimuksen, joka vaikuttaa osapuolen C toimintaan?

   

  Jätkä

  ”Maksaisin mielelläni talvilaidunhirvistä tapporahan, jos se vain olisi laillisesti  mahdollista.”

  Eihän sitä kukaan ole kieltänyt. Kunhan et yllytä laittomaan tekoon.

  Planter Planter

  Kannattaako maksaa ”tapporahaa”.  Se menee varmaankin villisikojen talviruokinnan järjestämiseen, sillä tarkoitus on vakiinnuttaa vahva villisikakanta Suomen luontoon.

  Riistapäivät 2016:

  ”Villisika on kiinnostava metsästyksen kohde ja lajin metsästysmahdollisuuksia tulee todennäköisesti tarjoutumaan yhä useammalle suomalaiselle metsästäjälle. Villisika voidaan nähdä myös riistataloudellisena mahdollisuutena, joka tarjoaa riistalihaa, elämyksiä sekä elantoa maaseutuyhteisössä.”

  Suomen Metsäsätäjäliiton ex. puheenjohtaja Lauri Kontro:

  ”Metsästäjät suhtautuvat villisian yleistymiseen innolla. Eläin on mielenkiintoinen pyydystettävä ja liha maukasta, joten kannan vähentämiseen riittää varmasti innokkaita jahtimiehiä.

  Esimerkiksi Suomen Metsästäjäliitossa toivotaan villisian ajometsästyksen rantautuvan Suomeen. Muualla Euroopassa koirilla tapahtuva villisikojen seuruemetsästys on erittäin suosittua. Tähän saakka meillä villisikojen metsästys on tapahtunut valtaosin ruokintapaikoilta niin kutsutusti ”kyttäämällä”.

  Valitettavasti meiltä puuttuu villisian metsästyksen perinne. Kaikkia villisikoja ei varmasti saada metsästettyä pois, sillä luonto on niin vahva. Tärkeää on myös metsästää oikein, jotta kanta pysyy terveenä, korostaa Suomen Metsästäjäliiton puheenjohtaja.”

  jees h-valta

  Eli seuraava riesa jota Kontro on innolla metsiimme työntämässä. Eipä uutta siltä ”tuholaiselta”.

  Gla Gla

  Itsekin olen joskus heittänyt ajatuksen sorkkaeläinten tapporahasta. Ilman muita muutoksia käytännössä homma taitaisi jatkua ennallaan  erona vain tapporahasta aiheutuneet kulut. Pahoin pelkään Planterin lainausten valossa villisioille käyvän samoin. Valkohäntäpeura on hyvä osoitus metsästäjien vastuuttomasta ajattelutavasta.

  Taitaa lainsäädännön muutokset olla ainoa keino hallita asiaa. Jospa metsäteollisuus liittoutuisi sikayrittäjien kanssa, saattaisi olla hartioilla riittävästi leveyttä oman pesän sotkijoiden kanssa keskusteluun.

   

  MJO

  Joo Jessellä kääntyy takki helposti. Jos otuksen saa ampua lähes milloin tahansa, missä tahansa ja kuka tahansa. Silloin on turha syyttää muita.

  Varsi

  On tässä pari ongelmaa. Metsästys seurat heikosti ottavat jahtiin ulkopuolisia. PKS alueella asuvana milloin tahansa valmis sikajahtiin ja maanomistaja saa lihat jahdin onnistuessa. On maanomistajan/metsästysoikeuden haltijan harkinnassa antaako fileen kaatajalle. Kokemusta löytyy aikalailla Viron jahdeista, eli osaamistakin tähän hommaan löytyy. Suomessa ei oikein osata sikajahtia, myös jahtiin sopivia koiria vähän.

   

   

  Taviokuurna

  Täällä on ja pysyy, nimittäin villisika, elleivät sitten talvet äityisi ihan siperialaisiksi.

  Ruotsin oloissa sikakanta 2 -kertaistuu 2,7 vuodessa, maassa ammutaan n. 100 000 villisikaa/v. kolareita tulee melkein yhtä paljon kuin hirvien kanssa, metsästyksen lainsäädäntöä on muuutettu, valoja saa käyttää, jyhkeitä loukkuja on kehitetty ja hyväksytty käyttöön, ruoantuottajien pinna todella tiukalla, vahingot valtavia.

  Metsästäjät eivät ehdi, jaksa tai halua hoitaa asiaa. Rasva tihkuu suupielestä. Ja sitten märistään,  kuinka sudet tappavat koiria. Agria -eläinvakuutuksen tilaston mukaan vuonna 201 4 susi repi hengiltä tai ompelukuntoon 6 koiraa, villisiat 96 eikä sitä itketä lainkaan…

  Jossain oli irtotieto vailla lähdeviitettä, että villisika söisi metsäkanalintujen munia ja poikasia; voi hyvin olla ja  jos on, niin johan näyttää metson ja teeren tilanne vielä surkeammalta kuin se on.

  Ymmärrän hyvin sianlihan tuottajien ahdingon, tauti taitaa tulla meillekin. Tapporahan asettaminen kuvaa epätoivoa MMM:n hallintoheppujen kädettömyyden edessä, voimakas on jahtiveikko, multasormi perin heikko.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)