Keskustelut Metsänhoito Tasokas Metsälehti Makasiini ja sen kesäliite…..

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)
 • Tasokas Metsälehti Makasiini ja sen kesäliite…..

  Tuo tuli mieleen omalta kohdaltani eilen illan katsannolta joissa molemmissa näitä metsäalan talousajatuksia ja hyvän metsän uudistuksia käsiteltiin.
  Ainut joka kiinnitti huomion hiukan nega-puolelta oli Metsäkeskuksen tarkastajan kanssa suoritettu taimikon (lehtipuun istutusala) alkutarkastus. Siis juttu kyllä aivan hyvä mutta viranomaisen ”pilkunviilaus” kyllä kertoo paljon millaisesta metsämaailmasta tässä pikkuhiljaa ollaan vapautumassa.
  Kerrohan mielialoja esim. näistä metsätalouden kehittäjistä joista juttua monipuolisesti.

 • jees h-valta

  Ihan vaan hiljaisen kesän palstan piristeeksi…..

  Gla

  Olen vasta selannut lehdet, joten sisällöstä en osaa sanoa. Edellisissä lehdissä on kyllä ollut paljon hyviä artikkeleita, joten Eliisan positiivinen kädenjälki muut toimittajat mukaanlukien edelleen näkyy.

  Yksi asia kuitenkin ihmetyttää. Miksi pitää olla erillinen kesäliite? Eikö samat asiat olisi mahtuneet makasiiniin. Sivumäärä vain olisi hiukan kasvanut. Toki kaikki on luettavissa erillisestä liitteestäkin, joten sikäli asialla ei suurta merkitystä ole.

  jees h-valta

  Olletaisin että kyse on vain kesäfiilistelystä jolla piristetään vähän lehden asua. Siinähän tulee näitä kesän värikkäitä kansilehtiä hiukan enemmän. Myös tietty teema korostuu.

  suorittava porras

  Makasiinin tasokkuudesta olen harjavaltalaisen kanssa samaa mieltä . Taimikontarkastajakin selviää mielestäni nuhteitta . Hänen on onnistunut päästä neuvottelemalla joidenkin haastavampien metsänomistajien kanssa yhteisymmärrykseen metsien hoidon tarpeesta.

  Kesämakasiinissa on paljon keskeistä metsätalouteen liittyvää asiaa tiiviissä paketissa. Ei ole paljoa lisättävää eikä pois otettavaa.

  Tickleenin Reijon mielipiteitä varmasti jakava tapa toimia metsäomaisuuden suhteen on mielestäni lukemisen arvoinen juttu .
  On suorastaan isänmaallinen teko, että saa pitkään käyttämättömänä olleen metsäomaisuuden tuottamaan. Puut nurin ja uutta tilalle sen suuremmin tunteilematta on markkinataloutta parhaimmillaan.

  Entisenä torikauppiaana Reijo tietää myös tuotteen kauppakunnostuksen merkityksen. Kun kysessä on metsä , on työvälineenä raivaussaha . Hän on pystynyt kohottamaan saamiaan kantohintoja merkittävästi raivaamalla palstat edustavaan kuntoon. Turhat räipät on lakaistu surutta nurin seuraavaa työvaihetta haittaamasta .

  Omatoimisuuden merkitys ja edut on tuotu liitteen lopulla monipuolisesti esille . Omatoimisuus onkin tulevaisuutta. Se on parasta lääkettä omalle terveydelle ja metsäalaa vaivaavalle työvoimapulalle. Perusmetsänhoitoon paneutumalla saadaan vähenevien metsäammattilaisten voimavarat riittämään. Hoidetusta metsästä saa pienemmällä työpanoksella enemmän puuta.

  jees h-valta

  Eihän siihen kummoista miestä tarvita kun metsän tuoton hetkellisesti saa nousemaan raskaasti hakkuuttamalla.
  Mutta siihen tarvitaan että saa sen vuodesta toiseen pelaamaan näin pitkässä juoksussa. Mielellään vielä’ hiukan tasaisesti nousevana. Siinä tarvitaan jo enemmän kuin kikkaskonsteja.
  Lakirajan poistohan antaa tälle esimerkille vielä lisää mahdllisuuksia. Hänhän ei jutun mukaan hakkuuta keskeneräisiä.
  Eipä ole voinutkaan. Mutta kohta voi.
  (Toivottavasti olimme suorittavan kanssa samassa jutussa kun en muista sen isännän nimeä näin työn äärestä.)

  Korpituvan Taneli

  Joo, kyllähän makasiini tasokas lehti on, niinkuin Metsälehti yleensäkkin.
  Tasokkuuden ylläpitämiseen tarvitaan kuitenkin aina lukijoiden kritiikkiäkin. Sitäkin on tälläkin palstalla aina silloin tällöin tullut.

  Suorittava porras sanoo että omatoimisuus on metsätsaloudessa tulevaisuutta.
  Voi kumpa hän olisi oikeassa. Merkit eivät oikein aina siihen suuntaan viittaa….

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Joo, tuohon suorittavan juttuun myös vielä että samassa jutussa tosiaan oltiin.
  En kovin paljon ihannoitavaa tuosta ”helppoheikin” ryöstömetsätaloudesta juuri löytänyt.
  Jos vielä kaiken kukkuraksi loppuun hakatut vielä silputaan pikkupalstoiksi on yhteiskunnankin etu vielä koetuksella.
  Tuo ei nyt enää toimi vaikka se toimi viisitoista-parikymmentä vuotta sitten. Enää noita puustoisia ei naurettavilla hinnoilla myydä kuten silloin.
  Silloinhan metsien arvostus oli täysin kuralla.
  Mutta toisesta jutusta kyllä myönteisiä piirteitä löytyi eli tämä nuori metsänomistaja Tuomo Tuuri siellä otti energiatiliä mukavasti pois.
  Mutta lisää uutisten jälkeen….

  jees h-valta

  Ja jatkot edelliseen kuuluu että omatoiminen nuori ottaa omalla työllään aika helposti energiapuusta tiliä. Ja summathan näkyy jutussa jonka hyöty nousee kemeroineen aika pitkälle yli kahdenkympin kuutiolle. Edellyttää tietenkin hyvää sijaintia lähellä energialaitoksia. Rehevät pohjat tietenkin myös kaiken a ja o.
  Täällä Satakunnassakin on paljon ostopotentiaalia joten ei maahan vaan tien varteen.

  Kaataja

  Joo, itse juuri nuorena miehenä ja suht tuoreena metsänomistajana keräsin raivaussahalla tehdyt risut pinoon tien varteen ja paikalliselle lämpölaitokselle ovat menossa.

  Ihan kohtuu tiliä siitä saa, vaikka puut ovat lähinnä risuja…jos siitä oikeen kunnon metsän saisi vielä tulevina vuosina.

  Satakunnassa on paljon laitoksia, jotka mielellään ostavat energiapuuta…

  Kaataja

  Vai sinkku…

  Omakin lehti loppui tuossa taannoin….

  Mennäänkö Miisu porukalla joskus lukemaan ja vaihtelemaan mielipiteitä metsäasioista!? ;o)

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 21)