Keskustelut Luonto Täyttyvät järvet

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)
 • Täyttyvät järvet

  Täällä on keskusteltu mm. Jyväskylän Korttajärven sedimenttitutkimuksista ja järven sedimenteistä on tehty väitöskirjakin viime vuosina (Mia Tiljander). Järvestä on otettu sedimenttinäytteitä auna 11.6 m syvyyteen asti ja löydetty noin 9500 sedimenttikerrosta ts. päästy 9500 vuoden taakse. Tällöin järveen olisi tullut sedimenttiä vuodessa noin 1 cm, siis melko paljon. Ihmisen vaikutus näkyy vasta viime vuosisatoina paremmin. Järvet täyttyvät valumista, ilmalaskeumista ja järven omasta tuotannosta. Kyseessä on luonnollinen ilmiö jota emme voi poistaa kokonaan. Nopeammin madaltuvat rehevöityneet ja luonnostaan rehevät järvet, joissa oma kasvillisuus on runsasta.

  http://www.suoseura.fi/Alkuperainen/fin/loka2012/Valpola.pdf

   

   

   

 • Metsuri motokuski

  Meinaatko että nämä sadat tuhannet ojitusmetrit joita ollaan kaivettu eivät olisi täyttäneet järviä lietteestä ? Olisi mukava normaalia täyttymistä jolle ei voi mitään.

  Kalle Kehveli

  Esim. koivikko tai lehtipuut järven ympärillä täyttää mätänevillä lehdillä järveä pikku hiljaa. Ojituksella tai kanavilla ei ole mitään merkittävää likaavaa vaikutusta, päinvastoin.

  Apli

  Turvetuotanto täytti aikanaan sen lähijärviä, nyt jos olette huomanneet asiasta ei juurikaan enää ole puhuttu julkisuudessa..

  Rukopiikki

  Metsän roska on puhdasta, sanoo vanha kansa. Onhan pohjoisessa paljon karuja puhtaita vesiä jotka virtaavat koivikoiden läpi. Ravinteita kellastuneissa lehdissä vähän. Jonkin verran niitä tarvii vesistö elääkseen.

   

  Kalle Kehveli

  Turvetuotanto täytti aikanaan sen lähijärviä, nyt jos olette huomanneet asiasta ei juurikaan enää ole puhuttu julkisuudessa..

  Vihreiden propagandaa!

  Rukopiikki

  .

  Kalle Kehveli

  Palaturvetta on löytynyt katiskastakin.

  Valmis halko kattilaan, pienen kuivatuksen jälkeen. Naapuri laittanut piruuttaan, mutta silti hyvä saalis!

  Rukopiikki

  Sieltähän tuli kyllä aluksi vaikka mitä mutta loppusellahan turvesoiden vesiensuolelu laitettiin viimesen päälle hyvälle mallille. Aika oli aluksi eri ja säännöt väljemmät. Hyvin turveala mielestäni vesiä tarkkaillu ja koko ajan siellä parannettu.

  Kalle Kehveli

  Vesiensuojelu on maaseudulla hyvässä mallissa, kaupungeissa ei.

  A.Jalkanen

  Voisiko ajatella että lehtipuukarike on luontaista kuormitusta samoin kuin luonnonsoiden humuspitoinen vesi. Näihin systeemi on sopeutunut ja karu järvi voi jopa hyötyä karikkeista. Ainakin järveen kaatuneet tai laitetut  puiden latvukset ovat kalojen suosiossa?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 38)