Keskustelut Metsänhoito Teitkö mitään metsäsi hyväksi?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)
 • Teitkö mitään metsäsi hyväksi?

  Merkitty: 

  Viikonloppu alkaa kääntyä lopuilleen ja aamulla pääsee taas töihin lepäämään. Tuliko nyt viikonvaihteessa tehtyä mitään näkyvää metsän hyväksi, vai pysyitkö lähinnä täällä virtuaalipuolella? Keväälle varatut taimet on nyt maassa ja pari rumpua tuli aukaistua. Kesän raivauspalstat tuli myös katsottua valmiiksi.

 • Peräkylän Tarzan

  Kaikkia sinäkin kyselet hyvä mies! Kuka sitä nyt metsään, kun on nämä tietokoneetkin, jääkiekot ja muut viihdykkeet!

  Gla

  Ihan virtuaalipuolella tuli laskettua kuutioita ja euroja.

  Metsäkupsa

  Tuli istuteltua tuhatkunta koivua ja kuusta .Koivut peltosirralle ja 4-v kuusen potria taimia paikkoistutukseen.Sovimme myös tien teosta porukalla mökkiläisen kanssa ja tilasin tänään urakoitsijan .Juhannuksen jälkeen tietyö käynnistyy.

  tamperelainen

  Kuusentaimikkoa harvensin raivurilla,3 tankillista poltin.Paljon tuli ynnäiltyä minkä otan,minkä jätän,taimikot pituudeltaan 1-4m,ei juurikaan lehtipuuta.Raivurina vanha Stihl 480,kylmänä joutuu 5-10 kertaa nykimään käyntiin,lämpimänä laakin peli

  Pinsiön vaari

  Vappuna ja viime torstaina kävin katsomassa talven jälkiä. Samalla keräsin pois mataliin mänty taimikoihin latvoihin laitettuja hirven torjunta purkkeja. Ne oli toiminut vaikka paljon oli papanoita ja suojaamattomia syötykin. Hirven tavoittamattomissa olevissa kohdissa olivat syöneet sivuoksia ja pienempiä taimikokoisia. Näki hyvin että kalvakkaat oksat ja latvat oli maittanut kun lehtipuut on pidetty matalana. Syönti on ollut oikeastaan apuharvennusta.

  Runsasluminen talvi oli myös tehnyt apuharvennusta. Isomman puun vieressä olevia oli katkennut tai painunut oikenemattomaksi. Kannattaa noudattaa harvennuksen tiheysmalleja.

  Lauantaina sain olla mukana kun muisteltiin 50 vuoden takaista opiskeluamme Ahlmannin emäntä ja maamieskoulussa. Varsinaiselle metsäalalle ei kukaan ole mennyt, mutta metsätöitä on tehty ja mhy toiminnassa oltu mukana. Yksi jopa kuoli metsään ei sentään puun alle vaan aivoverenvuotoon. Toisellakin oli noutaja liki samasta syystä, mutta kun oli noudattanut koulussa opitusti että kannattaa aina kääntää kone lähtösuuntaan jos tulee tarve lähteä nopeasti pois. Sen kaveri muisti että kun rupesi tuntumaan pahalta hän onnistui kiipeämään traktoriin. n 5 km kotiinajosta ei sitten ollut enää mitään kuvaa. Mutta oli vielä moottorin sammuttanut. Samaa tietä perässä ajanut naapuri hälytti apua jo viimeisten satojen metrien aikana. Lääketiede on melko pitkällä ja eri vaiheiden jälkeen kaveri on edelleen metsätöissäkin! Mutta korosti sitä että pitää aina varautua pahojen tilanteiden varalle.

  paskolammi

  Muutaman naapurin mäntytukin sahailin pätkiksi, jotta pääsin autolla omalle metsälle.
  Noutajaa ei löytynyt kymmenille myrskypuille. Joku ”viisas” tuumi, että nyt on sulla mökille polttopuuta! …niin, ehkä 20 vuodeksi. Jos nuo olisivat tien varressa, olisivat ne jo kenties kylän sahalla. Mökin paneloinnit kun ovat vielä tekemättä.

  Itäsuomen Antti

  En muuten tehny. En uhrannu ajatustakaan metsälle

  satapii

  Raivaussahaa pärisytin kolme takillista eilen. Yksi laulurastaan pesä meinasi turmeltua. Muninta käynnissä, kirkkaansiniset munat 3kpl pesässä kuusitureikon seassa.
  Uudelta palstalta löytyi lähde, jota ei näy metsäsuunnitelmassa. Kirkasta ja raikasta vettä tulee maan sisästä, maapohja OMT:tä kuviolla kuusikko n. 30 vuotiasta.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  Per Ä Reikäs

  EDIT

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)